طرز تهیه کوکو ماکارونی به روش ساده و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه کوکو ماکارونی به روش ساده و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه کوکو ماکارونی کوکو ماکارونی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و ترد است که با مواد و رسپی ساده درست می شود، …

طرز تهیه نخود آب به روش سنتی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه نخود آب به روش سنتی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه نخود آب نخود آب از غذاهای قدیمی و بسیار مقوی کشورمان است که با ترکیبات متنوعی درست می شود، برای مشاهده …

طرز تهیه سالاد میگو به روش رستورانی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه سالاد میگو به روش رستورانی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه سالاد میگو سالاد میگو یکی از سالادهای خوشمزه و متنوع بین المللی است که نسبت به سالادهای دیگر لاکچری تر محسوب …

طرز تهیه قلیه ماهی خوزستان

طرز تهیه قلیه ماهی خوزستان طرز تهیه قلیه ماهی شمالی طرز تهیه قلیه ماهی با سر ماهی طرز تهیه قلیه ماهی آبادانی طرز تهیه قلیه ماهی دونفره طرز تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری طرز تهیه قلیه ماهی با رب انار

قلیه ماهی از غذاهایی است که نامش ما رو به یاد غذاهای تند و خوشمزه جنوب کشورمان می اندازد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه ماهی خوزستان در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گشنیز خرد شده۵۰ گرم
شنبلیله۱۰۰ گرم
تمرهندی½ بسته
پیاز۱ عدد
سیر۱ بوته
فیله ماهی۵۰۰ گرم
آرد۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز تند۱ تا ۲ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه، کاری و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه قلیه ماهی خوزستان

مرحله اول

برای تهیه قلیه ماهی مخصوص خوزستان ابتدا گشنیز و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سبزی ها را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.

مرحله دوم

توجه داشته باشید که برای تهیه قلیه ماهی به روش خوزستانی باید سبزی را به خوبی سرخ کنیم تا رنگ آن کمی تیره شود. ضمن اینکه هر چقدر سبزی قلیه ماهی را بیشتر سرخ کنیم، در پایان رنگ خورشت ما تیره تر خواهد شد.

مرحله سوم

در این مرحله سبزی سرخ شده را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه تمرهندی را به همراه یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم چند دقیقه بجوشد.

مرحله چهارم

در این مرحله تمرهندی را صاف می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه فیله های ماهی را درون یک سینی قرار می دهیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری روغن مایع ترکیب می کنیم و روی گوشت ماهی ها می مالیم.

مرحله پنجم

ماهی ها را در همین وضعیت کنار می گذاریم تا طعم دار شوند. در ادامه پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. حالا پیاز را به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ششم

پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد، سپس سیر را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و مخلوط سیر و پیاز را یک دقیقه دیگر تفت می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شود. در ادامه سبزی های سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس ۲ لیوان آب به قابلمه می افزاییم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد.

مرحله هشتم

در همین حین تمرهندی صاف شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس فلفل قرمر و آرد را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم. حالا باید اجازه دهیم غذا به مدت یک ساعت با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد و آب آن کم شود.

مرحله نهم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس تکه های ماهی را به تابه اضافه کرده و تمام قسمت هایشان را به صورت یکدست سرخ می کنیم. پس از گذشت یک ساعت ماهی را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله حرارت زیر قابلمه را روی کمترین درجه قرار می دهیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد. در نهایت قلیه مایه را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 2 مهر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.