طرز تهیه کیک حلوا برشی به صورت مجلسی با طعم بی نظیر
طرز تهیه کیک حلوا برشی
کیک حلوا یکی از کیک های خوشمزه و ساده ایرانی است که از ترکیب کیک اسفنجی و حلوا تهیه می شود و برای پذیرایی در مجالس استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک حلوا برشی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم کیک | |
آرد | ۱ و ¼ پیمانه |
شکر | ¾ پیمانه |
شیر | ½ پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک حلوا برشی
مرحله اول
برای تهیه کیک حلوا ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود، سپس داخل یک قالب مناسب با سایز ۳۰ در ۳۰ (یا ۲۵ در ۳۰) سانتی متر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله شیر را به همراه کره هم دمای محیط داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا کره به طور کامل ذوب شود و شیر گرم شود. ولی باید مراقب باشیم که شیر نجوشد.
مرحله سوم
در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم، سپس سفیده تخم مرغ را به همراه نیمی از شکر داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با دور تند همزن برقی به خوبی ترکیب می کنیم تا سفیده فرم بگیرد.
مرحله چهارم
حالا زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده شکر داخل کاسه ای دیگر با همزن مخلوط می کنیم تا سبک شوند، سپس زرده را به سفیده اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه آرد و بکینگ پودر را با هم ترکیب می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ترکیب آرد و بکینگ پودر را روی مواد درون کاسه الک می کنیم و با لیسک مواد را از یک سمت مخلوط می کنیم تا مایه کیک کاملا یکدست شود. در ادامه ترکیب شیر و کره را کم کم اضافه کرده و با لیسک ترکیب می کنیم.
مرحله ششم
حالا مایه کیک را درون قالب می ریزیم و در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا به طور کامل بپزد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، کیک را با خلال دندان چک می کنیم و در صورتی که به طور کامل پخته بود از فر خارج می کنیم.
مواد لازم حلوا | |
آرد | ۱٫۵ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
شکر | ۱ لیوان سرخالی |
گلاب | ⅓ لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۱٫۵ لیوان |
پودر هل | ½ قاشق مرباخوری |
طرز تهیه کیک حلوا برشی
مرحله اول
برای تهیه حلوا ابتدا آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم شکر کمی حل شود. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه هل و گلاب اضافه می کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه مواد شربت یکدست شدند و شکر به طور کامل درون شربت حل شد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه آرد را درون یک تابه مناسب الک می کنیم، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را به آرامی تفت می دهیم تا طعم و بوی خامه آن به طور کامل گرفته شود و رنگش کمی تغییر کند. آرد را باید با صبر حوصله تفت دهیم و این کار حدودا به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
مرحله چهارم
پس از اینکه خامی آرد گرفته شد، روغن را به تابه اضافه می کنیم و به مدت ۱۰ دقیقه ترکیب آرد و روغن را تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. پس از گذشت ۱۰ دقیقه شربت را کم کم اضافه می کنیم و مداوم هم می زنیم.
مرحله پنجم
مقدار کمی از شربت را برای خیس کردن کیک نگه می داریم. حالا هم زدن حلوا را باید تا زمانی که از دیواره های تابه جدا شود ادامه دهیم. پس از اینکه حلوا کاملا مسنجم شد و به صورت گهواره ای در وسط تابه قرار گرفت، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله با کمی شربت روی کیک را خیس می کنیم، سپس حلوای داغ را به صورت یکدست و با قطر یکسان روی کیک پخش می کنیم. پس از اینکه حلوا سفت شد، کیک را برش می زنیم و در ظرف مورد نظرمان می چینیم.
- منبع :
- banooye_khone