طرز تهیه آش جو مجلسی به روش سنتی با طعمی بی نظیر

طرز تهیه آش جو مجلسی

طرز تهیه آش جو اصفهانی طرز تهیه آش جو پرک طرز تهیه آش جو مجلسی طرز تهیه آش جو بدون سبزی طرز تهیه آش جو تصویری طرز تهیه آش جو دونفره طرز تهیه آش جو با عدس طرز تهیه آش جو با کشک

آش جو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که معمولا در مناسب ها و دورهمی ها تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش جو مجلسی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

برای تهیه آش جو، ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و جو را حداقل ۳ ساعت قبل بخیسانید. برنج را جداگانه یک ساعت بخیسانید، سپس همه مواد را با هم بپزید. پیاز و سیر را تفت داده و همراه با ادویه‌جات اضافه کنید. در نهایت سبزی، نعناع خشک و کشک را اضافه کرده و آش را سرو کنید.

مواد لازممقدار برای ۴-۶ نفر
سبزی آشی۵۰۰ گرم
جو پوست کنده۱ پیمانه
برنج نیم دانه½ پیمانه
عدس½ پیمانه
سیر۴ حبه
نعناع خشک۲ قاشق سوپ خوری
نخود۱ پیمانه
پیاز۳ عدد بزرگ
عصاره گوشت۲ عدد
لوبیا چیتی۱ پیمانه
کشک۱ پیمانه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه آش جو مجلسی

مرحله ۱: خیساندن حبوبات و جو

برای تهیه آش جو خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل درون یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورند تا نفخ شان برطرف شود. جو را هم به همین صورت باید از حداقل ۳ ساعت قبل بخیسانیم.

مرحله ۲: آماده‌سازی نخود و لوبیا

بهتر است برنج را نیز درون کاسه ای جداگانه از یک ساعت قبل بخیسانیم تا نرم شود. برای شروع نخود و لوبیا را آبکشی می کنیم و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.

مرحله ۳: اضافه کردن برنج و جو به قابلمه

در این مرحله برنج و جو را نیز پس از آبکشی درون یک قابلمه بزرگ می ریزیم، سپس ۶ لیوان آب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به طور کامل بپزد و جو لعاب بیندازد.

مرحله ۴: خرد کردن و تفت دادن پیاز

حالا پیازها را به صورت خلالی یکدست و نازک خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا طلایی شود،

مرحله ۵: اضافه کردن سیر و تفت دادن آن

پس از اینکه پیاز طلایی شد، آنرا یک سمت تابه جمع می کنیم، سپس سیر را به صورت خلالی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه سیر را هم حدود یکی دو دقیقه  تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود.

مرحله ۶: اضافه کردن ادویه‌ها و پخت نخود و لوبیا

در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به سیر و پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت نخود و لوبیا، عدس را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله ۷: ترکیب مواد با عصاره گوشت

پس از گذشت ۳۰ دقیقه از اضافه کردن عدس، ترکیب نخود، لوبیا و عدس را به همراه عصاره گوشت به قابلمه حاوی جو و برنج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم یک ساعت با هم بپزند. بعد از گذشت یک ساعت پیاز داغ و سیر داغ را اضافه می کنیم.

مرحله ۸: اضافه کردن سبزی آش و تفت دادن نعناع

حالا ۳۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم، سپس سبزی آش را خرد کرده و به قابلمه می افزاییم. در ادامه باید آش را هر چند دقیقه یک بار مخلوط کنیم تا ته نگیرد. در همین حین نعناع خشک را با کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.

مرحله ۹: اضافه کردن کشک و سرو آش

زمانی که آش به غلظت مورد نظرمان رسید، نعناع خشک را به همراه مقداری کشک به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آش جا بیفتد. زمانی که آش جا افتاد، آنرا درون ظرف می کشیم و با مواد دلخواه تزیین می کنیم.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در دوشنبه 23 مهر 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد امتیاز: 31

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.