طرز تهیه آش جو مجلسی به روش سنتی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه آش جو مجلسی
آش جو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که معمولا در مناسب ها و دورهمی ها تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش جو مجلسی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
برای تهیه آش جو، ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و جو را حداقل ۳ ساعت قبل بخیسانید. برنج را جداگانه یک ساعت بخیسانید، سپس همه مواد را با هم بپزید. پیاز و سیر را تفت داده و همراه با ادویهجات اضافه کنید. در نهایت سبزی، نعناع خشک و کشک را اضافه کرده و آش را سرو کنید.
مواد لازم | مقدار برای ۴-۶ نفر |
سبزی آشی | ۵۰۰ گرم |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
برنج نیم دانه | ½ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
سیر | ۴ حبه |
نعناع خشک | ۲ قاشق سوپ خوری |
نخود | ۱ پیمانه |
پیاز | ۳ عدد بزرگ |
عصاره گوشت | ۲ عدد |
لوبیا چیتی | ۱ پیمانه |
کشک | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش جو مجلسی
مرحله ۱: خیساندن حبوبات و جو
برای تهیه آش جو خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل درون یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورند تا نفخ شان برطرف شود. جو را هم به همین صورت باید از حداقل ۳ ساعت قبل بخیسانیم.
مرحله ۲: آمادهسازی نخود و لوبیا
بهتر است برنج را نیز درون کاسه ای جداگانه از یک ساعت قبل بخیسانیم تا نرم شود. برای شروع نخود و لوبیا را آبکشی می کنیم و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.
مرحله ۳: اضافه کردن برنج و جو به قابلمه
در این مرحله برنج و جو را نیز پس از آبکشی درون یک قابلمه بزرگ می ریزیم، سپس ۶ لیوان آب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به طور کامل بپزد و جو لعاب بیندازد.
مرحله ۴: خرد کردن و تفت دادن پیاز
حالا پیازها را به صورت خلالی یکدست و نازک خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا طلایی شود،
مرحله ۵: اضافه کردن سیر و تفت دادن آن
پس از اینکه پیاز طلایی شد، آنرا یک سمت تابه جمع می کنیم، سپس سیر را به صورت خلالی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه سیر را هم حدود یکی دو دقیقه تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود.
مرحله ۶: اضافه کردن ادویهها و پخت نخود و لوبیا
در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به سیر و پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت نخود و لوبیا، عدس را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۷: ترکیب مواد با عصاره گوشت
پس از گذشت ۳۰ دقیقه از اضافه کردن عدس، ترکیب نخود، لوبیا و عدس را به همراه عصاره گوشت به قابلمه حاوی جو و برنج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم یک ساعت با هم بپزند. بعد از گذشت یک ساعت پیاز داغ و سیر داغ را اضافه می کنیم.
مرحله ۸: اضافه کردن سبزی آش و تفت دادن نعناع
حالا ۳۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم، سپس سبزی آش را خرد کرده و به قابلمه می افزاییم. در ادامه باید آش را هر چند دقیقه یک بار مخلوط کنیم تا ته نگیرد. در همین حین نعناع خشک را با کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.
مرحله ۹: اضافه کردن کشک و سرو آش
زمانی که آش به غلظت مورد نظرمان رسید، نعناع خشک را به همراه مقداری کشک به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آش جا بیفتد. زمانی که آش جا افتاد، آنرا درون ظرف می کشیم و با مواد دلخواه تزیین می کنیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- جواهرات سنگی با طرح خاص؛ ۱۵ نمونه خاص که درخشش جواهرتو همه جا زبانزد میکنه!
- هر چیزی که باید در مورد حلقه شیک نامزدی بدونی، از انتخاب تا خرید!
- مانتوعبایی مدرن و زیبا؛ یک استایل راحت و شیک که هر روز میتونی بپوشیش.
- بلوز و شلوار ورزشی و شیک؛ ۱۵ ایده خوشتیپ شدن با ستهای اسپرت جدید
- گردنی قلبی مینیمال؛ کالکشن بهاری ۱۵ عکس زیبا از طراحیهای جدید
- لباس عقد شیک خاص برای عروسای سختپسند؛ ۱۵ مدل جذاب و مد روز
- منبع :
- atiyeh.azad.16