طرز تهیه قیمه ریزه مجلسی به روش اصفهانی و با طعم بی نظیر
طرز تهیه قیمه ریزه مجلسی
قیمه ریزه یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با طعم ها و دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه ریزه مجلسی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نعناع و ترخون | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه قیمه ریزه مجلسی
مرحله اول
برای تهیه قیمه ریزه مجلسی ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با دست به خوبی فشار می دهیم تا آب اضافی پیاز به طور کامل گرفته شود. در ادامه پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زرچوبه به مواد درون کاسه اضافه می کنیم. در ادامه نعناع و ترخون را به صورت ساطوری ریز خرد کرده، سپس به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
پس از اینکه مایه کوفته به خوبی یکدست شد، آنرا به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز می دهیم تا حالتی چسبناک پیدا کند. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کوفته استراحت کند.
مرحله چهارم
در همین حین سس کوفته را آماده می کنیم، برای این منظور پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن روغن داخل یک تابه مناسب می ریزیم. در ادامه تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و تفت دادن پیاز را یک دقیقه دیگر ادامه می دهیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و به طور کامل سرخ می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه رب گوجه فرنگی خوشرنگ شد، ۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس با حرارت ملایم بجوشد. پس از گذشت یک ساعت مایه کوفته را از یخچال خارج کرده و کمی ورز می دهیم.
مرحله هفتم
حالا به اندازه یک گردو از مایه کوفته بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس به آرامی درون تابه حاوی سس می اندازیم. به همین صورت تمام کوفته ها را آماده کرده و درون سس می ریزیم، سپس حرارت زیر تابه را کمتر می کنیم.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۵ دقیقه درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم کوفته ها با حرارت ملایم بپزند. حدودا بین یک تا یک ساعت و نیم برای پخت کوفته ها زمان لازم است. پس از اینکه سس غلیظ شد کوفته ما آماده سرو است.
- منبع :
- chashni__khoshmazeh