مطالب پر بازدید
طرز تهیه فتوچینی مرغ؛ غذایی خوش طعم برای مهمانی‌های خاص

طرز تهیه فتوچینی مرغ؛ غذایی خوش طعم برای مهمانی‌های خاص

طرز تهیه فتوچینی مرغ فتوچینی مرغ، با ترکیبی از پاستای نرم و کرمی، تکه‌های آبدار مرغ و یک سس خامه‌ای غنی، یک غذای …

طرز تهیه ته دیگ بال مرغ مجلسی با طعمی بی نظیر

طرز تهیه ته دیگ بال مرغ مجلسی با طعمی بی نظیر

طرز تهیه ته دیگ بال مرغ ته دیگ بال مرغ یکی از انواع ته اندازهای جدید و شیک ایرانی است که معمولا برای …

طرز تهیه خوراک لوبیا گرم به روش سنتی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه خوراک لوبیا گرم به روش سنتی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه خوراک لوبیا گرم خوراک لوبیا گرم یکی از انواع خوراک های خوشمزه و ساده ایرانی است که با رسپی های متنوعی …

طرز تهیه خاچاپوری

طرز تهیه خاچاپوری اصفهان خاچاپوری در تهران طرز تهیه اوجاخوری گرجی خاچاپوری شیلا طرز تهیه خینکالی طرز تهیه نان گرجستانی انواع خاچاپوری طرز تهیه چاپاگوری

خاچا پوری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گرجستانی هست که خیلی راحت و سریع درست می‌شود و از آن می‌توان به عنوان یک میان وعده مقوی و ساده استفاده کرد خاچا پوری به روش‌های مختلف و با مواد متنوعی آماده و تهیه می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه خاچاپوری در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
آرد۲۵۰ گرم
مخمر خشک یا مخمر تر۴ گرم یا ۱۰ گرم تر
شکر۲۰ گرم
نمک۵ گرم
روغ مایع۱۵ گرم
آب۶۰ گرم
شیر۱۰۰ گرم
مواد لازم برای مایه میانی
پنیر پیتزا۱۲۰ گرم
پنیر خامه ای۱۰۰ گرم
کره هم دمای محیط۲۰ گرم
تخم مرغبه تعداد کافی

طرز تهیه خاچاپوری

مرحله ۱: تهیه آرد و مخمر

برای طرز تهیه خاچاپوری ابتدا آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد داخل یک ظرف بریزید و مخمر خشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، اگر از مخمر تر استفاده کردید باید مقدار بیشتری مخمر در ظرف آرد بریزید و با آرد ترکیب کنید.

مرحله ۲: اضافه کردن شکر، نمک و شیر به مواد

بعد مقداری شکر به ترکیب آرد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید سپس کمی نمک روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید، بعد شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدستی تشکیل شود و سپس آب را کم کم روی مواد بریزید و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.

مرحله ۳: اضافه کردن روغن و ورز دادن خمیر

سپس روغن را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر نرم و لطیف و یکدستی تشکیل شود که به دست نمی‌چسبد، می‌توانید خمیر را داخل دستگاه بریزید تا خوب خمیر را ورز دهد و نرم و لطیف شود در این فاصله مواد میانی کیک را آماده کنید‌.

مرحله ۴: آماده کردن مواد میانی

برای درست کردن مواد میانی پنیر خامه‌ای را که به دمای محیط رسیده است داخل یک ظرف بریزید و پنیر پیتزای رنده شده را به آن اضافه کنید و سپس مقداری کره را هم روی مواد بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند و بعد کنار بگذارید.

مرحله ۵: استراحت خمیر

بعد از اینکه خمیر آماده شد و آن را از داخل دستگاه بیرون آوردید روی آن را با یک پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند و عمل بیاید و حجم آن بیشتر شود، سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید.

مرحله ۶: برش خمیر و پهن کردن با وردنه

بعد خمیر را که خوب استراحت کرده است روی سطح صاف قرار دهید و به دو قسمت تقسیم کنید سپس هر قسمت را با وردنه پهن کنید دقت کنید که ضخامت خمیر نباید خیلی نازک شود و بعد قسمت دیگر خمیر را هم به همین شکل با وردنه باز کنید.

مرحله ۷: اضافه کردن مواد میانی به خمیر و تا زدن لبه‌های خمیر

خمیرها باید تقریباً به شکل یک بیضی بزرگ شوند بعد روی خمیر از مواد میانی بریزید و روی آن با لیسک پخش کنید سپس لبه‌های خمیر را به سمت داخل تا بزنید به طوری که اگر داخل خمیر چیزی ریختید از آن بیرون نریزد و بعد آن را کنار بگذارید.

مرحله ۸: قرار دادن خمیر در سینی فر و استراحت دوم

خمیر دوم را هم به همین شکل آماده کنید سپس در سینی فر یا قالب مورد نظر یک کاغذ نسوز قرار دهید و خمیرها را با فاصله در سینی بگذارید بعد با پلاستیک روی خمیرها را بپوشانید و اجازه دهید تا برای بار دوم به مدت ۲۰ دقیقه خوب استراحت کنند.

مرحله ۹: رومال کردن خمیر با زرده تخم مرغ و پخت اولیه

سپس یک تخم مرغ را بشکنید و سفیده آن را جدا کنید و ررده داخل یک ظرف بریزید با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود و با فرچه لبه‌های خمیر را رومال کنید بعد روی آن‌ها مقداری کنجد بپاشید و سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده قرار دهید.

مرحله ۱۰: اضافه کردن تخم مرغ و جعفری به خمیر

دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۷ دقیقه بپزند و بعد سینی را از فر بیرون بیاورید و داخل هر نان به دلخواه و سلیقه خودتان یک یا دو تخم مرغ بریزید و سپس مقداری جعفری را هم ریز خرد کنید.

مرحله ۱۱: اضافه کردن فلفل دلمه‌ای و پخت دوم

و جعفری‌ها را روی تخم مرغ‌ها بریزید و بعد هم مقداری فلفل دلمه‌ای خرد شده روی آن‌ها بریزید و دوباره سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید که به مدت ۸ دقیقه دیگر همه مواد با هم بپزند و بعد از این مدت زمان، سینی مواد را از فر بیرون بیاورید.

مرحله ۱۲: خنک کردن نان پس از پخت

دقت کنید که این خمیر در دو مرحله پخته می‌شود اول فقط خمیر به تنهایی داخل فر قرار می‌گیرد و سپس در مرحله دوم وقتی که تخم مرغ‌ها را روی آن ریختید، بعد از این که نان‌ها را از فر بیرون آوردید در دمای محیط قرار دهید تا کمی سرد شوند.

مرحله ۱۳: تزئین با سس و سرو خاچاپوری

سپس نان‌ها را به آرام از کاغذ نسوز جدا کنید و این نان‌های خوش طعم و مقوی را به دلخواه خودتان با مقداری سس تزئین کنید و نان خاچا پوری را به عنوان یک پیش غذای ساده و پرخاصیت همراه با انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی سرو کنید.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 4 مرداد 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.