طرز تهیه نان قیفی شکلاتی مجلسی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کیک نارنگی به روش خانگی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کیک نارنگی کیک نارنگی یکی از انواع کیک های ساده خانگی است که با رسپی های بسیار متنوعی درست می شود، …
طرز تهیه شیرینی سیب و دارچین مجلسی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه شیرینی سیب شیرینی سیب یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بین المللی است که طعم و عطر بی نظیری دارد، …
طرز تهیه کوکی پسته ای، شیرینی جذاب و بسیار لاکچری!
طرز تهیه کوکی پسته کوکی پسته یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد این شیرینی خوش …
طرز تهیه نان قیفی شکلاتی
نان قیفی شکلاتی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و نرم دارد و طعم شکلات داخل آن بسیار دلچسب است، نان قیفی شکلاتی خیلی راحت و سریع درست میشود و یک میان وعده مناسب و پرخاصیت و پرطرفدار است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان قیفی شکلاتی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر نان | |
شیر ولرم | ۱۴۰ گرم معادل ۴/۳ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۳۵ گرم معادل ۳ قاشق سوپ خوری |
نمک | ۲/۱ قاشق چای خوری |
بهبود دهنده ( اختیاری) | ۲/۱ قاشق چای خوری |
مایه خمیر | ۵ گرم معادل ۱ قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | ۳۰ گرم |
آرد | ۲۸۰ گرم معادل ۲ پیمانه و ۲ قاشق سوپ خوری |
مواد لازم برای کرم شکلاتی | |
شیر | ۳۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه و ۲/۱ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد معادل ۵۴ گرم |
شکر | ۲۰ گرم معادل ۲ قاشق سوپ خوری |
نشاسته ذرت | ۲۰ گرم معادل ۳ قاشق سوپ خوری |
شکلات تلخ | ۱۰۰ گرم |
وانیل | ۴/۱ قاشق چای خوری |
کره | ۱۵ گرم |
طرز تهیه نان قیفی شکلاتی
مرحله ۱: تهیه مواد کرم شکلاتی
برای طرز تهیه نان قیفی شکلاتی ابتدا برای درست کردن کرم شکلاتی شیر را داخل یک ظرف بریزید و سپس نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شود بعد زردههای تخم مرغ را روی مواد بریزید و هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و با مواد مخلوط شوند.
مرحله ۲: افزودن شکر و صافکردن مخلوط کرم
سپس شکر را به ترکیب مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند بعد مخلوط تشکیل شده را از صافی رد کنید تا هیچ گلولهای داخل آن باقی نماند و سپس ظرف مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله ۳: غلظتدهی به مخلوط
بعد مخلوط را مدام هم بزنید تا کمی غلیظ شود و به غلظت مناسب برسد دقت کنید که مخلوط را روی حرارت با همزن دستی باید مدام هم بزنید تا گلوله نشود و بافت یک دست و صافی تشکیل شود بعد از آن ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۴: اضافهکردن شکلات و وانیل به مخلوط
سپس تا مخلوط هنوز گرم است مقداری شکلات به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا با گرمای مخلوط شکلاتها ذوب شوند و کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند، بعد مقداری وانیل روی مواد بریزید و هم بزنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود.
مرحله ۵: افزودن کره به مخلوط
بعد از آن مقداری کره روی مخلوط مواد بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا کره ذوب شود و کاملا به خورد مواد برود و بافت یکدستی تشکیل شود، و سپس کرم تشکیل شده را که بافت نرم و یکدست و صافی دارد را داخل یک ظرف دیگر بریزید.
مرحله ۶: خنککردن کرم و آمادهسازی خمیر
سپس روی آن را با پلاستیک بپوشانید و کنار بگذارید و اجازه دهید تا کرم در دمای محیط کاملاً سرد و خنک شود به این نکته توجه کنید که بعد از خنک شدن کرم غلظت آن بیشتر میشود، سپس در این فاصله خمیر را برای تهیه نان قیفی آماده کنید.
مرحله ۷: تهیه خمیر با استفاده از شیر و مایه
برای درست کردن خمیر نصف مقدار شیر را که از قبل گرم کردهاید داخل یک ظرف بریزید و سپس پودر مایه خمیر مایه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند بعد مقداری شکر روی مواد بریزید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۸: قراردادن خمیر در دمای محیط
سپس روی ظرف را بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا خمیر مایه عمل کند و آماده شود در این فاصله تخم مرغها را داخل یک ظرف دیگر بریزید و با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و یکدست شوند.
مرحله ۹: اضافهکردن شکر به تخممرغ
بعد مقداری شکر به آنها اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط کنید تا بافت آنها یک دست شود، سپس مقداری کره را داخل یک ظرف دیگر بریزید و روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا ذوب شود و بعد به مواد اضافه کنید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۱۰: اضافهکردن آرد و نمک به مخلوط
سپس مقداری آرد را که از قبل الک کردهاید و بافت آن سبک و یکدست شده است روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بافت یکدستی تشکیل شود به طوری که گلولههای آرد داخل مخلوط باقی نماند و بعد نمک را روی مواد بریزید.
مرحله ۱۱: اضافه کردن بهبود دهنده و ترکیب مواد
سپس مقداری بهبود دهنده را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بعد از آن خمیر مایه را که عمل آمده است روی مخلوط مواد بریزید و خوب با هم ترکیب کنید و بعد از آن مابقی شیر را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید.
مرحله ۱۲: ورز دادن و ترکیب شیر با مواد
در حالی که شیر را به ترکیب مواد اضافه میکنید مواد را با دست ورز دهید تا خمیر جمع شود و خودش را بگیرد دقت کنید که شیر را کم کم و کنترل شده به مواد اضافه کنید تا خمیر خیلی شل و یا سفت نشود و خمیر نرم و لطیف و یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۱۳: استراحت خمیر در دمای محیط
در این حالت ممکن است که خمیر مقداری چسبندگی داشته باشد که در این مرحله مشکلی نیست بعد از آن روی خمیر را با یک پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط به مدت ۱۵ دقیقه خوب استراحت کند و حجم آن بیشتر شود.
مرحله ۱۴: ورز دادن دوباره خمیر و قرار دادن در ظرف
بعد از آن روی خمیر را بردارید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه دیگر خمیر را با دست یا به وسیله دستگاه ورز دهید تا کاملاً یکدست شود و دیگر به دست نچسبد سپس خمیر را داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا خوب استراحت کند.
مرحله ۱۵: افزایش حجم و پف خمیر
بعد از این که خمیر به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کرد و حجم آن زیادتر شد و پف کرد، روی خمیر را باز کنید و پف آن را بگیرید و روی یک سطح صاف قرار دهید و کمی ورز دهید تا هوای داخل خمیر آزاد شود و سپس خمیر را چانه کنید.
مرحله ۱۶: تقسیم خمیر
سپس خمیر را به ۱۴ قسمت تقسیم کنید وزن هر تکه خمیر حدوداً ۳۰ گرم است بعد هر قسمت را کمی ورز دهید و چانه کنید تا کاملا صاف و یکدست شود و روی آن هیچ ترکی وجود نداشته باشد بعد از آن روی خمیرها را با پلاستیک بپوشانید.
مرحله ۱۷: رول کردن و شکل دادن به خمیر
بعد هر چانه خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و با دست رول کنید به طوری که یک نوار بلند و باریک و یکدست تشکیل شود، توجه کنید که رولها باید باریک باشند و خیلی کلفت نباشد چون بعد از پخت داخل فر حجم آنها زیاد میشود.
مرحله ۱۸: آماده سازی و پیچیدن خمیر بر روی قیف
سپس ابتدای رول خمیر را کمی با دست فشار دهید تا تخت شود و بعد دور قیف آماده از پائین فیکس کنید و به سمت بالای قیف به شکل اریب بپیچید، قیف را لازم نیست چرب کنید چون خمیر روی آن سر میخورد و پائین میآید و خراب میشود.
مرحله ۱۹: استفاده از فویل برای شکلدهی به خمیر
اگر قیف آماده ندارید میتوانید از فویل استفاده کنید و فویل را به شکل قیف بپیچید و سپس رول خمیر را دور قیف شکل دهید، موقع پیچیدن خمیر دور قیف خمیر را نکشید چون پاره میشود و بعد از آن انتهای خمیر را زیر لایه قبلی فرو کنید و فشار دهید.
مرحله ۲۰: قرار دادن قیفها در سینی و استراحت
وقتی که ابتدا و انتهای خمیر را روی قیف کاملا فیکس کردید، سپس کف سینی فر یا قالب مورد نظر را کاغذ روغنی قرار دهید و بعد قیفها را با فاصله در سینی بچینید و روی آنها را با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه خوب استراحت کنند.
مرحله ۲۱: پخت خمیر در فر
بعد از این که خمیرها در دمای محیط استراحت کردند و کاملاً خودشان را گرفتند سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند.
مرحله ۲۲: خنک کردن نان و خارج کردن قیفها
بعد از این زمان که نانها کاملاً طلایی رنگ شدند سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا نانها خنک شوند و سپس به آرامی قیفها و یا فویلها را از داخل نانها بیرون بیاورید اجازه دهید تا نانها در محیط کاملاً سرد و خنک شوند.
مرحله ۲۳: رومال کردن نان با کره
سپس مقداری کره را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید بعد با فرچه روی نانها را با کره رومال کنید تا براق شوند بعد کرم شکلاتی که کاملاً خنک و غلیظ شده است را داخل قیف بریزید و سپس داخل نانها را با کرم پر کنید.
مرحله ۲۴: تزئین نان با شکلات ذوب شده
بعد برای تزئین نانها مقداری شکلات را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بنماری ذوب کنید و سپس مقداری روغن مایع یا کره ذوب شده به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و بافت مواد یکدست و صاف شود.
مرحله ۲۵: تزئین قیفها با پودر مغز و یخچال کردن
سپس انتهای قیفها را داخل شکلات ذوب شده فرو کنید تا سطح انتهایی قیف را بپوشاند و بعد مقداری پودر پسته یا مغز گردوی خرد شده روی آنها بپاشید و اجازه دهید تا شکلات خودش را بگیرد میتوانید قیفها را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید. در آخر نان قیفی شکلاتی را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید و به عنوان یک میان وعده مقوی و خوش طعم همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- fateme.d67