طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی بوشهری با طعمی بی نظیر
طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی
دو پیازه سیب زمینی یا به زبان محلی دو پیازه آلو یکی از غذاهای سنتی بوشهر و شیراز می باشد که بسیار راحت است ولی برعکس نام آن از آلو خبری نیست. اما شاید جالب باشد که سیب زمینی از هند وارد ایران شده است و هندی ها نیز به سیب زمینی آلو می گفتند و این اسم روی آن از زمان گذشته مانده است. این غذا برای روزهایی مناسب است که وقت و یا حوصله برای تهیه غذا نیست و به سرعت می توان این غذا را تهیه کرد، فقط کافی است به تعداد نفرات سیب زمینی آماده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم دو پیازه سیب زمینی | |
پیاز | ۲ عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
سیب زمینی | ۵۰۰ گرم |
شنبلیله | ۴ قاشق غذا خوری یا به میزان دلخواه |
آبلیمو خشک | ۲ قاشق چای خوری |
طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی
مرحله اول
برای تهیه دو پیازه سیب زمینی خوشمزه در ابتدای کار، سیب زمینی ها را با پوست می شوییم، سپس به همراه ۳ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
مرحله دوم
در صورت تمایل می توانیم برای خوش طعم تر شدن سیب زمینی ها به اندازه یک قاشق چایخوری نمک هم به آب جوش اضافه کنیم. پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قابلمه حاوی سیب زمینی ها را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله سوم
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که اگر سیب زمینی ها مدت طولانی تری درون آب جوش بمانند به صورت کامل می پزند و هنگام خرد کردن له می شوند، پس همان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای نیمپز شدن سیب زمینی ها کافی است.
مرحله چهارم
در این مرحله روی سیب زمینی ها کمی آب سرد می گیریم، سپس پوست شان را به آرامی جدا می کنیم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت مکعب های کوچک مانند حبه قند یا کمی بزرگتر خرد می کنیم و درون یک بشقاب می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله ششم
پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم و در حد یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا پیاز و ادویه ها با هم ترکیب شوند. در ادامه سیب زمینی های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله مقداری نمک به همراه شنیلیله پودر شده و آبلیمو را اضافه می کنیم و به آرامی مواد را تفت می دهیم تا سیب زمینی ها به طور کامل سرخ شوند. پس از اینکه سیب زمینی ها به خوبی مغز پخت شدند، درب تابه را می گذاریم.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۵ دقیقه دو پیازه سیب زمینی آماده سرو است و می توانیم آنرا درون ظرف مورد نظرمان بکشیم. این غذای خوشمزه و فوری معمولا به همراه نان سرو می شود ولی در بعضی شهرها دوپیازه را در کنار برنج هم سرو می کنند.
نکات طرز تهیه دو پیازه سیب زمینی
دوپیازه سیب زمینی بوشهری
اگر تمایل دارید این غذای خوشمزه را به روش جنوبی درست کنید باید مقداری فلفل قرمز هم به ان اضافه کنید. در برخی دستورها از مقداری تمرهندی صاف شده به همراه ادویه هایی مانند زنجبیل هم استفاده می شود که سلیقه ای می باشد.
دوپیازه سیب زمینی پوره یا له شده
در برخی دستورها پس از اینکه مواد دو پیازه به طور کامل آماده شدند، با گوشتکوب سیب زمینی را به طور کامل له می کنند تا حالتی شبیه به پوره سیب زمینی به خود بگیرد. البته اگر غذا را به صورت معمولی سرو کنیم، ظاهر شیک تری خواهد داشت.
- منبع :
- mozhgan._lifestyle