طرز تهیه کوفته سیخی، غذایی متفاوت و فوق العاده خوشمزه

طرز تهیه کوفته سیخی

طرز تهیه کوفته سیخی , دستور پخت کوفته سیخی ترکیه ای

کوفته سختی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که ظاهری متفاوت و متنوع دارد و خیلی راحت و سریع درست می‌شود کوفته سیخی به عنوان یک غذای ساده و مقوی و یا یک پیش غذای متنوع برای پذیرایی و مهمانی‌ها بسیار مناسب و شیک است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته سیخی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای کوفته‌ها
گوشت گوساله۳۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
تخم مرغ۱ عدد
آرد سوخارینصف پیمانه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زیرهبه مقدار لازم
خمیر هزار لایهبه مقدار لازم
مواد لازم برای سس
گوجه فرنگی۴ عدد
کره۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
مواد لازم برای چاشنی
ماستبه مقدار لازم
نمک و آویشنبه مقدار لازم
سیر ( اختیاری)۱ حبه

طرز تهیه کوفته سیخی

مرحله ۱: تهیه مواد اولیه کوفته

ابتدا برای درست کردن کوفته‌ها مقداری گوشت گوساله را چرخ کنید و داخل یک ظرف بریزید، با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان می‌توانید از گوشت گوسفندی هم استفاده کنید بعد یک پیاز متوسط را پوست بگیرید و آن را بشورید و با رنده ریز رنده کنید.

مرحله ۲: اضافه کردن پیاز و تخم مرغ

سپس آب اضافی پیاز را بگیرید و پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و با هم ورز دهید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و به خورد هم بروند بعد یک تخم مرغ را به مخلوط مواد اضافه کنید و ورز دهید تا تخم مرغ از لختگی خارج شود.

مرحله ۳: افزودن ادویه‌ها و آرد سوخاری

وقتی تخم مرغ خوب با مواد ترکیب شد سپس مقداری آرد سوخاری را به ترکیب مواد اضافه کنید و ورز دهید تا بافت مواد کمی منسجم‌تر شود و خوب با هم مخلوط شود بعد کمی نمک و مقداری زیره و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و ترکیب کنید.

مرحله ۴: ورز دادن و قرار دادن مایه در یخچال

بعد از آن همه مواد را با هم خوب ورز دهید تا عطر و طعم آن‌ها کاملاً با هم مخلوط شود و بافت یکدستی تشکیل شود سپس روی ظرف را بپوشانید و مایه کوفته را به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و خوش طعم‌تر شود.

مرحله ۵: برش خمیر

سپس خمیر یوفکا را روی یک سطح صاف پهن کنید و با یک وردنه ابتدا روی آن بکشید تا کاملاً باز شود بعد خمیر را با برش‌های طولی و به شکل نوارهای بلند و با عرض تقریبا ۳ تا ۴ سانتی‌متر برش بزنید و آماده کنید، همه خمیرها را برش دهید.

مرحله ۶: فرم دادن به کوفته

بعد مایه کوفته را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره کمی ورز دهید سپس مقداری از آن را به اندازه یک گردو بردارید و در دست فرم دهید و به شکل گرد درآورید سپس هر کوفته را داخل یک نوار از خمیر یوفکا قرار دهید و بعد خمیر را رول کنید.

مرحله ۷: سیخ کردن کوفته‌ها

در آخر که به انتهای خمیر رسیدید رول آماده شده را داخل یک سیخ چوبی فرو کنید به طوری که ابتدا و انتهای آن از هم باز نشود، تعدادی رول کوفته را به همین طریق آماده کنید و داخل سیخ چوبی بزنید تا در هر سیخ ۴ تا ۵ رول کوفته باشد.

مرحله ۸: آماده کردن سینی و ذوب کردن کره

همه کوفته‌ها را به همین روش آماده کنید و سپس داخل یک سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و بعد سیخ‌های چوبی را با فاصله داخل سینی فر بچینید بعد مقداری کره را داخل یک ظرف کوچک بریزید و به شکل بن ماری روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید.

مرحله ۹: پختن کوفته‌ها در فر

سپس روی رول‌های کوفته را با فرچه مقداری از کره بمالید و رومال کنید و بعد سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کوفته‌ها خوب بپزند و آماده شوند.

مرحله ۱۰: تهیه سس برای روی کوفته‌ها

دمای فرهای مختلف با هم فرق دارد ولی به طور میانگین تقریباً یک ساعت طول می‌کشد تا کوفته‌ها کاملاً مغز پخت شوند در این فاصله سس را برای روی کوفته‌ها آماده کنید برای درست کردن سس ابتدا گوجه فرنگی‌ها را تمیز بشورید و خشک کنید.

مرحله ۱۱: تهیه مخلوط گوجه فرنگی

سپس گوجه‌ها را با رنده ریز رنده کنید و داخل یک ظرف بریزید بعد مقداری کره را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس گوجه فرنگی‌های رنده شده را در تاب بریزید و هم بزنید تا آب اضافی آن‌ها کمی جمع شود.

مرحله ۱۲: تفت دادن گوجه فرنگی‌ها

بعد از این که گوجه‌ها در کره تفت داده شدند سپس کمی نمک و مقداری فلفل سیاه به گوجه‌های رنده شده اضافه کنید و هم بزنید تا عطر فلفل سیاه پخش شود و طعم آن کمی تند شود سپس کوفته‌ها را که پخته‌اند از داخل فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

مرحله ۱۳: تزئین کوفته با گوجه فرنگی‌

سپس مخلوط گوجه فرنگی‌های رنده شده را روی کوفته‌ها بریزید اجازه دهید تا طعم و عطر آن کاملاً به خورد کوفته‌ها برود بعد از آن کوفته‌ها را داخل ظرف مناسب بچینید، کوفته‌ها را می‌توانید از سیخ چوبی بیرون بیاورید و یا با سیخ داخل ظرف بچینید.

مرحله ۱۴: سرو کوفته

بعد مقداری ماست را داخل یک ظرف بریزید و به دلخواه خودتان یک سیر کوچک را رنده کنید و به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید سپس مقداری نمک و کمی پودر آویشن روی آن بپاشید و کمی مغز گردوی خرد شده روی ماست بریزید و تزئین کنید. سپس کوفته سیخی را به عنوان یک غذای خوش طعم و مقوی به همراه ماست و آویشن و سالاد و ترشی و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 26 مرداد 1402

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
2 دیدگاه
  • محمد از مشهد 17 آگوست 2023 at 18:18

    سلام خودم درست کردم واقعاعالی شدممنونم ازشماخانم محترم

  • ادمین 17 آگوست 2023 at 18:33

    سلام
    ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربه‌تون.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.