طرز تهیه کوفته کاسه ای، غذایی بسیار خوشمزه از ترکیه
طرز تهیه کوفته کاسه ای
کوفته کاسهای یکی از انواع غذاهای خوشمزه ترکیه است که برای مواد میانی آن میتوانید به دلخواه از مواد متنوع و باب ذائقه خودتان استفاده کنید. در طرز تهیه کوفته کاسهای، ابتدا گوشت و پیاز را آماده میکنیم و سپس با تخم مرغ، آرد سوخاری و ادویهها مخلوط میکنیم. پس از شکلدهی به مواد و تهیه کاسههای گوشتی، مخلوط کنسرو سبزیجات را در کره ذوب شده تفت میدهیم و درون کوفتهها میریزیم. سسی از رب گوجه فرنگی آماده میکنیم و بر روی کوفتهها میریزیم، سپس کوفتهها را در فر میپزیم و با پنیر پوشانده و در آخر با ادویهها و سبزیجات تزئین میکنیم. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته کاسه ای در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای کوفته | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذا خوری |
زیره | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز آسیاب شده | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای سس | |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چای خوری |
رب چیلی | ۱ قاشق چای خوری |
آب گرم | ۱ و نیم پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای داخل کوفته | |
کنسرو سبزیجات | ۱ عدد |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری از هر کدام |
پنیر چدار رنده شده | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته کاسه ای
مرحله ۱: آمادهسازی گوشت و پیاز
ابتدا برای طرز تهیه کوفته کاسه ای مقداری گوشت را چرخ کنید میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله استفاده کنید و سپس یک پیاز را پوست بگیرید و بشورید و با رنده ریز رنده کنید بعد از آن پیاز را از صافی رد کنید و آب اضافی پیاز را بگیرید.
مرحله ۲: ترکیب گوشت و پیاز با تخم مرغ
سپس گوشت چرخ کرده را داخل یک ظرف بریزید و بعد پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا به خورد هم بروند بعد یک زرده تخم مرغ را جدا کنید و آن را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و با هم ورز دهید و ترکیب کنید.
مرحله ۳: افزودن ادویهها و آرد سوخاری
بعد مقداری آرد سوخاری را به مخلوط اضافه کنید و با هم ورز دهید تا ترکیب شوند و بافت مخلوط کمی منسجمتر شود سپس کمی نمک، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز آسیاب شده به مخلوط اضافه کنید با هم مخلوط کنید تا عطر ادویهها در مواد پخش شود.
مرحله ۴: شکلدهی به مواد
سپس مقداری از مواد به اندازه یک نارنگی را بردارید و با دست فرم دهید و گرد کنید سپس داخل آنها را گود کنید و به شکل یک کاسه در بیاورید همه گوشت را به همین شکل آماده کنید و سپس کاسههای گوشتی را داخل ظرف مخصوص فر بچینید.
مرحله ۵: ذوب کره و آمادهسازی
تا زمانی که مواد داخل کاسههای گوشتی را آماده میکنید میتوانید ظرف گوشتها را داخل یخچال قرار دهید تا بافت آنها خراب نشود و شکل آنها به هم نریزد سپس در یک تابه مقداری کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب و داغ شود.
مرحله ۶: تهیه مواد میانی
سپس مقداری کنسرو سبزیجات را به کره ذوب شده اضافه کنید و تفت دهید تا کره به خورد آنها برود، بعد کمی هم نمک و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند، بعد مقداری از مواد آماده شده را داخل هر کاسه گوشتی بریزید.
مرحله ۷: تهیه سس با رب گوجه فرنگی
برای درست کردن سس مقداری آب داغ را داخل یک ظرف بریزید و سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت یکدستی تشکیل شود سپس کمی هم نمک اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آن بهتر شود.
مرحله ۸: پخت کوفتهها در فر
سپس سس آماده شده را روی کوفتهها بریزید و بعد ظرف کوفتهها را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کوفتهها به مدت تقریباً یک ساعت داخل فر بپزند و آماده شوند.
مرحله ۹: افزودن پنیر و مرحله نهایی پخت
در اواخر پخت کوفتهها ظرف کوفتهها را از داخل فر بیرون بیاورید و مقداری پنیر چدار را که از قبل رنده کردهاید روی کوفتهها بریزید و سپس دوباره ظرف را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه دیگر در فر بپزند و پنیرها کاملاً ذوب شود. به جای پنیر چدار میتوانید از پنیر پیتزا یا ترکیبی از هر دو پنیر استفاده کنید.
مرحله ۱۰: تزئین و سرو کوفتهها
بعد از این که پنیرها ذوب شدن و سطح آنها طلایی رنگ شد ظرف کوفتهها را از داخل فر بیرون بیاورید و آنها را در ظرف مناسب سرو بچینید، بعد از آن با چند برگ نعنا و شوید و ریحان تازه و مقداری پودر آویشن روی کوفتهها را تزئین کنید.
مرحله ۱۱: پیشنهاد برای سرو کوفته کاسهای
سپس کوفته کاسهای را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و لذیذ و یا به عنوان یک غذای مقوی و متفاوت و پرطرفدار همراه با برنج زعفرانی و یا نان تازه و ترشی و سالاد و زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی و مهمانیها سرو کنید.
- منبع :
- sunum_agaci