طرز تهیه کیک گردویی خیس، طعمی عالی برای عصرانه!
طرز تهیه کیک گردویی خیس
کیک گردویی خیس یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد، این کیک خوش طعم که خیلی راحت درست میشود برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب و شیک است، کیک گردویی خیس طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کیک گردویی خیس در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای کیک | مقدار مواد |
تخم مرغ | ۶ عدد |
شکر | ۲۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع | ۲۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه |
آرد | ۴۰۰ گرم معادل ۳ پیمانه |
بکینگ پودر | ۳ قاشق چای خوری |
نمک | ۴/۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۳۵۰ گرم معادل ۱ و ۴/۳ پیمانه |
مواد لازم برای قسمت میانی | مقدار مواد |
گردو ریز خرد شده | ۱۵۰ گرم معادل ۱ پیمانه |
شکر | ۲۰ گرم معادل ۲ قاشق سوپ خوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
پودر هل | ۲/۱ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای شربت | مقدار مواد |
آب | ۱۵۰ گرم معادل ۴/۳ پیمانه |
شکر | ۳۰۰ گرم معادل ۱ و ۲/۱ پیمانه |
اسانس هل | ۲ تا ۳ قطره |
جوهر لیمو | ۸/۱ قاشق چای خوری |
طرز تهیه کیک گردویی خیس
مرحله ۱: خرد کردن مغز گردو
ابتدا برای درست کردن مواد میانی مقداری مغز گردو را با دست خرد کنید، مغز گردوها نباید خیلی پودر شوند، به اندازهای که زیر دندان احساس شوند در اندازههای کوچک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید، سپس پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
مرحله ۲: اضافه کردن پودر دارچین و هل
بعد پودر دارچین و مغز گردوها را با هم ترکیب کنید، سپس به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان مقداری پودر هل را هم روی مغز گردوها بریزید، با هم مخلوط کنید، بعد شکر را هم به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله ۳: آمادهسازی مواد برای کیک
سپس مواد میانی را کنار بگذارید، حالا برای درست کردن کیک، تخم مرغها را داخل یک ظرف بریزید، با همزن برقی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و بافت آنها یکدست و کمی پف دار شود، بعد شکر را به تخم مرغها اضافه کنید.
مرحله ۴: مخلوط کردن شکر و تخممرغها
بعد با دور تند همزن ترکیب شکر و تخم مرغها را به مدت تقریبا ۶ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، طوری که حجم آن زیاد شود و بافت یکدست، کرم رنگ، سبک و کشداری تشکیل شود، سپس مقداری وانیل روی مخلوط بریزید.
مرحله ۵: افزودن وانیل و روغن به مخلوط
سپس دوباره مخلوط را هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط پخش شود و بوی زهم تخم مرغها را بگیرد، اطراف ظرف را با لیسک دورگیری کنید، بعد مقداری روغن مایع به مخلوط اضافه کنید، با دور کند همزن کمی هم بزنید تا با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن شیر به مخلوط
بعد مقداری شیر را که به دمای محیط رسیده است به مخلوط مواد اضافه کنید، فقط به اندازهای که با هم مخلوط و یکدست شوند با دور کند همزن برقی هم بزنید، سپس همزن برقی را خاموش کنید و دوباره با لیسک اطراف ظرف را تمیز دورگیری کنید.
مرحله ۸: ترکیب آرد با مخلوط مواد
سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود، بعد مقداری بکینگ پودر و کمی نمک به آرد اصافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند، دوباره ترکیب آرد را الک کنید تا بافت صاف و یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۷: الک کردن و مخلوط کردن آرد
بعد ترکیب آرد را کم کم در ۳ مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید، بهتر است که آرد را روی مواد الک کنید و با همزن دستی به آرامی در یک جهت به شکل دورانی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند گلولههای آرد باید داخل مخلوط کاملا باز شوند.
مرحله ۹: ریختن نصف مایه کیک
ترکیب آرد و مخلوط مواد را به آرامی هم بزنید تا پف تخممرغها از بین نرود، سپس قالب مورد نظر را با روغن مایع یا کره کاملا چرب کنید، بعد نصف مایه کیک را داخل قالب بریزید حالا مواد میانی را روی مایه کیک طوری بریزید که در آن فرو نروند.
مرحله ۱۰: اضافه کردن باقی مایه کیک
مواد میانی را روی سطح مایه کیک پخش کنید، دقت کنید که مواد میانی به لبههای قالب نچسبند و کمی فاصله دهید، سپس بقیه مایه کیک را روی مواد میانی بریزید، تا کاملا روی مواد را بپوشاند، بعد از آن سطح مایه کیک را با لیسک صاف کنید.
مرحله ۱۱: پخت کیک در فر
سپس قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، بعد اجازه دهید تا کیک به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در فر بپزد و سطح آن طلایی رنگ شود، داخل کیک باید کاملا مغز پخت شود.
مرحله ۱۲: تست میزان پخت کیک
دقت کنید در ۳۰ دقیقه اول در فر را باز نکنید چون پف کیک از بین میرود، بعد از آن با یک سیخ چوبی میزان پخت کیک را تست کنید، یک سیخ چوبی را داخل کیک فرو کنید و بیرون بیاورید اگر از مایه کیک چیزی به آن نچسبید، کیک پخته است.
مرحله ۱۳: آمادهسازی شربت
سپس قالب را از فر بیرون بیاورید در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود، در این فاصله برای درست کردن شربت مقداری آب را داخل یک ظرف بریزید بعد شکر را به آن اضافه کنید با هم ترکیب کنید، ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ۱۴: جوشاندن و غلیظ کردن شربت
مخلوط شکر و آب را هم بزنید تا شکر در آب حل شود و کاملا با هم مخلوط شوند، اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند، دقت کنید که قبل از این که آب به جوش آید مخلوط را خوب هم بزنید تا شکر در آب حل شود تا کیفیت شربت بهتر شود.
مرحله ۱۵: اضافه کردن جوهر لیمو و هل
وقتی مخلوط شروع به جوشیدن کرد اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود بعد مقداری جوهر لیمو و دانه هل به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، عطر هل و لیمو باید در شربت پخش شود و به خورد آن برود.
مرحله ۱۶: تکمیل شربت
اگر دانه هل در دسترس نبود میتوانید از اسانس هل استفاده کنید و داخل شربت بریزید، بعد از این ۳ دقیقه شربت آماده شده است، دیوارههای ظرف را با قلمو آغشته به آب تمیز کنید بعد ظرف شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۱۷: جذب شربت توسط کیک
بعد از این که کیک خنک شد و شربت کمی حرارت خود را از دست داد و ولرم شد، روی کیک را با یک سیخ چوبی سوراخ سوراخ کنید، بعد شربت را روی کیک بریزید، اجازه دهید تا شربت جذب کیک شود و کاملا به خورد کیک برود.
مرحله ۱۸: خارج کردن کیک از قالب و تزئین
بعد از تقریبا نیم ساعت با یک چاقوی تیز لبههای کیک را از اطراف قالب جدا کنید سپس کیک را از قالب بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید تا کاملا خنک شود، سپس روی کیک مقداری از مواد میانی بریزید و سطح کیک را با آنها تزئین کنید.
مرحله ۱۹: تزئین نهایی و سرو کیک
برای تزئین روی کیک میتوانید از چند برش حلقهای موز، مغز گردو و مقداری شکلات ذوب شده یا شکلات چیپسی هم استفاده کنید، سپس کیک را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید بعد چند برش از کیک گردویی خیس را داخل ظرف مناسب بچینید. در آخر کیک گردویی خیس را به عنوان یک دسر شیک و جذاب یا یک میان وعده مقوی و خوش طعم برای پذیرایی همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- fateme.d67