طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ، مجلسی و با طعم بی نظیر!
طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ
سوپ جو یکی از انواع سوپهای خوشمزه و لذیذ است که طعمی فوقالعاده دارد، از این غذای مقوی و ساده میتوانید به عنوان یک وعده رژیمی استفاده کنید، سوپ جو را میتوانید خیلی راحت و به روشهای مختلف با مواد اولیه متنوعی درست کنید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ در ادامه با سایت آموزشی پانامگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
عصاره مرغ خانگی یا عصاره صنعتی | ۲ عدد یا ۳ عدد |
جو پوست کنده | ۱ لیوان |
هویج | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
جعفری خرد شده | نصف لیوان |
جو پرک ( اختیاری ) | ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
آب لیمو ترش تازه | ۳ قاشق غذا خوری |
زرشک ( اختیاری) | ۱ قاشق غذا خوری |
جعفری تازه برای تزیین | چند برگ |
طرز تهیه سوپ جو بدون مرغ
مرحله۱: خیساندن جو در آب
ابتدا جو را داخل یک ظرف بریزید، مقداری آب به آن اصافه کنید، اجازه دهید تا جو از شب تا صبح یا به مدت ۶ تا ۷ ساعت خوب خیس بخورد و نفخ آن کامل گرفته شود، بهتر است که قبل از استفاده از حبوبات، آنها را چند ساعت در آب خیس کنید.
مرحله ۲: سرخ کردن پیاز
برای پخت غذا ابتدا یک پیاز را پوست بگیرید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید، در یک قابلمه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیازها سبک و کمی طلایی رنگ شوند.
مرحله ۳: تفت دادن هویج و ادویهها
بعد هویجها را پوست بگیرید، به شکل نگینی خرد کنید، سپس هویجها را در قابلمه بریزید و همراه با پیازها تفت دهید، بعد مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و به دلخواه خودتان کمی فلفل قرمز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها در مواد پخش شود.
مرحله ۴: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
سپس مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ آن در مواد باز شود، وقتی رب تغییر رنگ داد بعد جو را که از شب قبل خیس کردهاید به مواد اضافه کنید، دوباره کمی تفت دهید.
مرحله ۵: اضافه کردن عصاره یا آب مرغ
بعد از آن مقداری عصاره مرغ که از قبل آماده کردهاید را روی مواد بریزید، با هم مخلوط کنید، به جای عصاره مرغ میتوانید از قبل مقداری مرغ بپزید، بعد از آب و به دلخواه خودتان از گوشت مرغ که ریش ریش کردهاید داخل سوپ استفاده کنید.
مرحله ۶: اضافه کردن آب و جو پرک
سپس مقداری آب روی مواد بریزید و بعد جو پرک را هم اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند، اضافه کردن جو پرک برای لعاب بهتر سوپ هست و میتوانید آن را به دلخواه خودتان حذف کنید.
مرحله ۷: پخت سوپ
بعد از این که مخلوط به جوش آمد در قابلمه را ببندید، بگذارید تا سوپ به مدت تقریبا ۳ ساعت بپزد، طوری که جوها کاملا پخته، نرم و لعابدار شوند، حتما در حین پخت سوپ، چند بار مخلوط مواد را هم بزنید تا ته نگیرند و طعم آن تغییر نکند.
مرحله ۸: اصافه کردن جعفری و نمک
در همین فاصله مقداری جعفری را تمیز بشورید و خشک کنید، جعفریها را ریز خرد کنید و در اوخر پخت سوپ جعفریها را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید، هم بزنید تا درهمه قسمتها پخش شود، سپس مقداری نمک روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۹: اضافه کردن آب لیمو ترش
بعد اجازه دهید تا جعفری تقریبا نیم ساعت همراه با مواد سوپ بپزد و کاملا جا بیفتد، سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری آب لیمو ترش تازه به سوپ اضافه کنید، هم بزنید و خوب مخلوط کنید تا عطر و طعم لیمو ترش در سوپ پخش شود.
مرحله ۱۰: براداشت قابلمه از روی حرارت
بعد از اضافه کردن لیمو ترش قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، دقت کنید اگر در حین پخت سوپ آب آن کم شد میتوانید مقداری آب به آن اضافه کنید، همچنین اگر از زودپز برای پخت سوپ استفاده کنید زمان پخت کمتر میشود.
مرحله ۱۱: تزئین سوپ جو
سپس سوپ جو بدون مرغ را داخل ظرف مناسب بریزید و با چند برگ جعفری تاره و زرشک که از قبل تفت دادهاید، تزئین کنید، بعد آن را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و مقوی یا یک وعده رژیمی سالم همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- Saeede.paz