طرز تهیه شامی کباب

طرز تهیه شامی کباب بدون سیب زمینی طرز تهیه شامی کباب تهرانی طرز تهیه شامی کباب کرمانشاهی طرز تهیه شامی لپه طرز تهیه شامی کباب افغانی طرز تهیه شامی کباب با برنج طرز تهیه شامی کباب شمالی طرز تهیه شامی کباب مشهدی

کتلت یا شامی کباب، یکی از پر طرفدار ترین و لذیذ ترین غذا های ایرانی است. کتلت با گوشت، سیب‌زمینی، پیاز، تخم‌مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه درست می‌ شود و معمولا آن را بدون برنج، همراه با نان به‌ صورت سرد یا گرم سرو می‌ کنند. کتلت را می‌توان به‌ عنوان غذای اصلی، پیش غذا، غذای سفر یا ساندویچ سرد سرو کرد. می‌توان کتلت را به‌صورت کاملا گیاهی با جایگزین کردن قارچ و سویا به ‌جای گوشت، درست کرد تا گیاه ‌خوران نیز بتوانند از این غذا لذت ببرند. درست کردن کتلت، شاید کمی زمان ‌بر باشد اما طعم و مزه نهایی این غذا، تمام زحمت ‌ها را جبران خواهد کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی کباب در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم شامی کباب
سیب زمینی متوسط۵ عدد
پیاز متوسط۳ عدد
گوشت گوساله چرخ کرده۴۰۰ گرم
تخم مرغ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه میزان لازم
زردچوبه۱ قاشق چای خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای خوری
ادویه کاریبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
مواد لازم برای سس
گوجه فرنگی۳ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل قرمزنوک قاشق چای خوری
آبغوره۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه شامی کباب

مرحله اول

برای تهیه شامی کباب خوشمزه و مخصوص در ابتدای کار، سیب زمینی ها را می شوییم، سپس آنها را پوست می گیریم و با رنده متوسط رنده می کنیم. برای سرعت بخشیدن به کار می توانیم به جای رنده کردن، سیب زمینی را درون میکسر یا غذاساز بریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی اش را به طور کامل می گیریم. در ادامه سیب زمینی و پیاز رنده شده و آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده و تخم مرغ درون یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که باید آب سیب زمینی و پیاز را به طور کامل بگیریم، چون اگر آب داشته باشند باعث از هم پاشیدن کتلت ها در زمان سرخ کردن می شوند. در ادامه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زنجبیل و ادویه کاری را به کاسه می افزاییم.

مرحله چهارم

حالا مواد درون کاسه را به مدت ۱۰ دقیقه با دست به خوبی مخلوط کرده و ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند. پس از اینکه مایه کتلت آماده شد، روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.

مرحله پنجم

پس از گذشت ۱ تا ۲ ساعت مایه کتلت را از یخچال خارج می کنیم، سپس یکی دو دقیقه دیگر آنرا با دست ورز می دهیم. حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد یا بیضی شکل می دهیم، سپس آنرا کمی تخت می کنیم و درون روغن می اندازیم تا به خوبی سرخ شود.

مرحله هفتم

هر سمت کتلت ها را باید حدودا ۵ تا ۷ دقیقه با حرارت ملایم سرخ کنیم تا کاملا مغز پخت شوند. پس از اینکه کتلت ها را سرخ کردیم به سراغ آماده کردن سس گوجه فرنگی می رویم. برای این منظور گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم.

مرحله هشتم

اگر می خواهید پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا شود، کافیست آنرا به مدت ۳ دقیقه درون آب در حال جوش قرار دهید. پس از اینکه پوست گوجه فرنگی ها را جدا کردیم، آنها را درون غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم و پوره می کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله گوجه فرنگی پوره شده را درون یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب آن کشیده شود. پس از اینکه آب گوجه فرنگی کشیده شد، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع به تابه اضافه می کنیم.

مرحله دهم

حالا گوجه فرنگی پوره شده را به خوبی تفت می دهیم تا مانند املت گوجه فرنگی سرخ شود و روغن بیندازد. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آبلغوره اضافه کرده و به خوبی ترکیب می کنیم.

مرحله یازدهم

پس از اینکه سس به خوبی جا افتاد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم. در پایان کتلت ها را درون ظرف مناسب می کشیم و به همراه برنج یا نان سرو می کنیم. سس را هم یا می توانیم به صورت جدا سرو کنیم یا روی کتلت ها بریزیم.

دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 29 آذر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.