طرز تهیه آش برگ کلم، غذای سنتی و خوشمزه گیلانی!
طرز تهیه آش برگ کلم
آش برگ کلم یکی از انواع آشهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که خیلی راحت درست میشود، این آش مقوی را میتوانید به عنوان یک غذای ساده یا یک پیش غذای مناسب برای پذیرایی سرو کنید، آش برگ کلم در همه جا طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه آش برگ کلم در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
سینه مرغ که راحت تر ریش شود | نصف، ۱ عدد |
کلم برگ درشت خرد شده | نصف کلم |
برنج یا برنج نیم دانه | ۲ قاشق غذا خوری سر پر یا ۳ قاشق غذا خوری برنج نیم دانه |
عدس خیس خورده | ۱۵۰ گرم |
سبزی آش | ۱ کاسه ماست خوری |
پیاز درشت خلال شده | ۱ عدد |
نعناع یا خالواش | ۲ قاشق غذا خوری |
کشک برای داخل آش | ۲ قاشق غذا خوری |
کشک برای تزئین آش | ۳ قاشق غذا خوری |
نعنا داغ برای تزئین آش | به مقدار لازم |
مغز گردو خرد شده برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش برگ کلم
مرحله ۱: خیس کردن برنج و عدسها
ابتدا برنج را داخل یک ظرف بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و اجازه دهید به مدت چند ساعت خیس بخورد، مقداری عدس هم داخل یک ظرف دیگر بریزید و به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید تا مدت چند ساعت خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود.
مرحله ۲: تفت دادن تکههای مرغ
سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود بعد تکههای مرغ را که به دلخواه خودتان میتوانید از ران یا سینه مرغ استفاده کنید، داخل قابلمه قرار دهید و با روغن کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
مرحله ۳: اضافه کردن زردچوبه، پیاز و عدس
بعد مقداری زردچوبه به مرغها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود سپس پیازها را پوست بگیرید، بشورید، در اندازههای درشت و خلالی خرد کنید روی مرغها بریزید، سپس عدسها که خوب خیس خوردهاند به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۴: اضافه کردن برنج
سپس برنجهای خیس خورده را هم روی مواد بریزید، بعد مقداری آب روی مواد داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزند و خوب جا بیفتند، بعد از پخت مواد در قابلمه را بردارید و تکههای مرغ را بیرون بیاورید.
مرحله ۵: له کردن مواد آش و اضافه کردن سبزی به مواد
بعد مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب کاملا له کنید سپس مرغها را ریش ریش کنید، دوباره داخل قابلمه بریزید، بعد مقداری سبزی آش که از قبل آماده کردهاید را ریز خورد کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن کلم برگ
سپس در قابلمه را ببندید، اجازهدهید تا همه مواد با هم دوباره خوب بپزند و جا بیفتند، در این فاصله مقداری کلم برگ را در اندازههای درشت و نواری خرد کنید، بعد تمیز بشورید و به آش در حال پخت اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم پخته شوند.
مرحله ۷: اصافه کردن ادویهها
بعد در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا کلم برگها با بقیه مواد بپزند و بافت آنها نرم شود، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه هم به مواد داخل آش اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، به طوری که عطر ادویهها به خورد مواد داخل آش برود.
مرحله ۸: اصافه کردن کشک به آش در حال پخت
سپس مقداری کشک به آش اضافه کنید تا با گرمای آش کاملا در آن حل شود و به خورد آش برود، بعد در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا چند دقیقه دیگر همه مواد با هم بپزند و جا بیفتند در این فاصله برای درست کردن نعناع داغ در یک تابه مقداری روغن بریزید.
مرحله ۹: درست کردن نعناع داغ و اضافه کردن به آش
بعد تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس مقداری نعناع خشک را داخل تابه بریزید، کمی تفت دهید تا نعناع داغ آماده شود، بعد تابه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید، سپس مقداری از نعناع داغ را به آش اضافه کنید.
مرحله ۱۰: برداشتن آش از روی حرارت و ریختن در ظرف
نعناع داغ را در آش هم بزنید تا کاملا در آن مخلوط شود، وقتی همه مواد آش خوب پختند، قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید، سپس آش برگ کلم را داخل یک ظرف در اندازه بزرگتر بریزید یا آش را داخل چند ظرف تک نفره مناسب بریزید.
مرحله ۱۱: تزئین کردن و سرو آش برگ کلم
سپس روی آش برگ کلم را با کشک و نعناع داغ تزئین کنید، برای تزئین روی آش میتوانید از مغز گردو خرد شده هم استفاده کنید، بعد آش برگ کلم را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و مقوی برای پذیرایی همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- gilanmaze