طرز تهیه کولی غورابیج، غذای خاص رشتی به سبک رستورانی!
طرز تهیه کولی غورابیج
کولی غورابیج یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که طعمی فوقالعاده دارد، این غذای خوش طعم و پر طرفدار خیلی راحت درست میشود و برای پذیرایی بسیار مناسب است، کولی غورابیج را میتوانید به روشهای مختلف تهیه کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کولی غورابیج در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
کولی | ۳ تا ۴ عدد |
سبزی خرد شده شامل ( برگ سیر، گشنیز،چوچاق، شنبلیله و خالواش ) | به مقدار لازم |
سیر خام | ۳ حبه |
گردوی درشت سابیده شده | ۲۰۰ گرم |
رب انار ترش یا ملس | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مغز گردو خرد شده برای تزئین | به مقدار لازم |
نعناع و گشنیز و ریحان تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
دانه انار برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کولی غورابیج
مرحله ۱: شستن سبزیها و سیر
ابتدا سبزیهای تازه که شامل، شنبلیله، برگ سیر، چوچاق، خالواش و گشنیز است را پاک کنید، تمیز بشورید، داخل سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود، سپس چند حبه سیر تازه را هم پوست بگیرید، بشورید و به سبزیهای شسته شده اضافه کنید.
مرحله ۲: خرد کردن سبزیها و سیر
بعد سبزیها را با یک چاقوی تیز خرد کنید، سبزیها نباید خیلی ریز، خرد شوند، باید مانند سبزی آش کمی درشتتر باشند، سپس سیرهای تازه را هم خرد کنید و کنار بگذارید، بعد داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ۳: سرخ کردن سبزیها و سیرها
اجازه دهید تا روغن داغ شود، سپس سبزیها را داخل تابه بریزید، با روغن داغ خوب سرخ کنید تا آب آنها کشیده شود، رنگ آنها تغییر کند و کاملا سرخ شوند، بعد سیرها را به سبزیها اضافه کنید، دوباره با هم سرخ کنید تا عطر سیرها پخش شود.
مرحله ۴: اضافه کردن زردچوبه
سپس مقداری زردچوبه هم به سبزیها اضافه کنید، آن را کمی تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود، در این فاصلهای که سبزیها را سرخ میکنید، یک قابلمه کوچک را روی حرارت متوسط قرار دهید بعد مقداری رب انار ملس داخل آن بریزید.
مرحله ۵: مخلوط کردن مغز گردو و رب انار
به دلخواه خودتان میتوانید از رب انار ترش یا شیرین هم استفاده کنید، بعد مقداری مغز گردو خرد شده که از قبل آماده کردهاید به رب انار اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و عطر و طعم همه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شود.
مرحله ۶: اضافه کردن آب و نمک به ترکیب
مخلوط رب انار و گردو را مدام هم بزنید تا گردو ته نگیرد و نسوزد، وقتی که بوی خامی گردو گرفته شد و خوب تفت داده شد مقداری آب روی مخلوط بریزید، خوب هم بزنید تا مواد با آب کاملا مخلوط شوند، سپس مقداری نمک به مخلوط اضافه کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن فلفل سیاه
بعد با توجه به ذائقه خودتان مقداری فلفل سیاه روی مواد بریزید با هم مخلوط کنید، سپس در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا گردو و رب انار با هم روی حرارت ملایم بپزند و جا بیفتند، در این فاصله ماهیها را تمیز کنید، بعد ماهیها یا کولیها را بشورید.
مرحله ۸: سرخ کردن ماهیها
سپس داخل یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس کولیها یا ماهیها را داخل تابه قرار دهید تا همراه با روغن داغ سرخ شوند، بعد کولیها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم خوب سرخ و طلایی شود.
مرحله ۹: اضافه کردن سبزیها به مواد گردویی
بعد از این که سبزیها خوب سرخ شدند آنها را داخل مخلوط مواد گردویی بریزید و با هم مخلوط کنید در قابلمه را ببندید تا عطر و طعم همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند، طوری که سس گردویی به خورد سبزیها برود و آنها را خوش طعمتر کند.
مرحله ۱۰: پختن سس و ریختن در ظرف مناسب
بعد از این که همه مواد سس خوب با هم پختند و آماده شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید کنار بگذارید، سپس مقداری از سس را داخل یک ظرف مناسب بریزید بعد ماهیهای سرخ شده را روی سس بچینید تا عطر و طعم مواد سس به خورد ماهی برود.
مرحله ۱۱: تزئین کردن کولی غورابیج
سپس مقداری از سس را هم روی ماهیها بریزید بعد به دلخواه و با سلیقه خودتان روی سس را با مقداری مغز گردو و دانههای انار ترش یا شیرین با توجه به سلیقه خودتان تزئین کنید، در کنارهای ظرف چند برگ نعناع، گشنیز و ریحان تازه قرار دهید. در آخر کولی غورابیج را به عنوان یک غذای خوش طعم و محلی همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، ترشی، زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی سرو کنید.
- منبع :
- gilanmaze