طرز تهیه کوکی گردویی شکلاتی، شیرینی ساده و خانگی!
طرز تهیه کوکی گردویی شکلاتی
کوکی گردویی شکلاتی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و ترد دارد این کوکی که خیلی راحت درست میشود برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است، کوکی گردوی شکلاتی را میتوانید به روشهای مختلف درست کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوکی گردویی شکلاتی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد | ۱ و ۳/۲ پیمانه |
شکر سفید | ۴/۱ پیمانه |
شکر قهوهای | ۳/۱ پیمانه |
کره هم دمای محیط | ۱۰۰ گرم |
بکینگ پودر | ۴/۱ قاشق چای خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
جوش شیرین | ۴/۱ قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | ۴/۱ قاشق چای خوری |
پودر قهوه | ۴/۱ قاشق مربا خوری |
گردو خرد شده ( خیلی خرد نباشد) | به مقدار لازم |
شکلات تختهای ( خیلی خرد نباشد) | به مقدار لازم |
شکلات ذوب شده برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوکی گردویی شکلاتی
مرحله ۱: مخلوط کردن کره و شکر
ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده و بافت آن نرم شده است داخل یک ظرف بریزید بعد با همزن برقی کمی هم بزنید تا بافت آن کاملاً لطیف و یکدست شود سپس مقداری شکر سفید را به آن اضافه کنید، با همزن هم بزنید تا خوب با هم ترکیب و یکدست شوند.
مرحله۲: اصافه کردن شکر قهوهای و وانیل با مواد
سپس مقداری شکر قهوهای به مخلوط اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا شکر قهوهای هم در مواد کاملاً حل شود و خوب با هم ترکیب و یکدست شوند، بعد از آن مقداری وانیل به مخلوط مواد اضافه کنید، کمی هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط پخش شود.
مرحله ۳: هم زدن مخلوط و اضافه کردن تخم مرغها
سپس مخلوط تشکیل شده را به مدت تقریباً ۵ تا ۷ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا بافتی یکدست، کرم رنگ و کمی کشدار تشکیل شود، بعد تخم مرغها را به مخلوط اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و با مواد کاملاً مخلوط شوند.
مرحله ۴: اضافه کردن پودر قهوه و دورگیری ظرف
وقتی که مخلوط کاملا یکدست و کمی حجیم شد، پودر قهوه را به آن اضافه کنید دوباره به مدت تقریبا ۱ دقیقه هم بزنید تا عطر آن در مخلوط پخش شود و به خورد مواد برود بعد از آن همزن را خاموش کنید و با لیسک اطراف ظرف را تمیز دورگیری کنید.
مرحله ۵: ترکیب کردن آرد، بکینگ پودر و نمک
سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود بعد آرد الک شده را داخل یک ظرف بریزید، مقداری بکینگ پودر به آن اضافه کنید، خوب با هم ترکیب کنید بعد کمی هم نمک به ترکیب مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۶: اضافه کردن جوش شیرین به ترکیب آرد
بعد از آن مقداری جوش شیرین به مواد اضافه کنید دوباره با هم ترکیب کنید سپس ترکیب مواد خشک را با هم الک کنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند سپس ترکیب مواد خشک را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مایه کوکی اضافه کنید.
مرحله ۷: ترکیب آرد با مخلوط مواد و هم زدن مواد با لیسک
سپس با دست یا لیسک مواد را با هم ترکیب کنید تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند برای هم زدن مواد نیازی به همزن برقی نیست و فقط با لیسک به آرامی در یک جهت هم بزنید تا گلولههای آرد داخل مواد باز شوند و خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله ۸: اصافه کردن شکلات تختهای خرد شده با مواد
اگر برای مخلوط کردن مواد از دست استفاده کردید دقت کنید که مواد را خیلی ورز ندهید چون پف کیک از بین میرود و کوکی سفت میشود، سپس مقداری شکلات تختهای را با دست در اندازههای کوچک خرد کنید، بعد آنها را به مواد اضافه کنید.
مرحله ۹: اضافه کردن مغز گردو خرد شده به مواد
دوباره مواد را با دست کمی ورز دهید تا شکلات در همه قسمتهای آن پخش شود بعد مقداری مغز گردو را هم در اندازههای کوچک با دست خرد کنید، به مواد اضافه کنید، با دست کمی هم بزنید تا گردوهای خرد شده هم در همه قسمتهای مخلوط پخش شود.
مرحله ۱۰: استراحت کردن مایه کوکی در یخچال
سپس مخلوط تشکیل شده را با دست جمع کنید و روی ظرف آن را با سلفون یا نایلون بپوشانید، بعد در یخچال قرار دهید اجازه دهید تا مخلوط به مدت یک ساعت در یخچال بماند و خوب استراحت کند طوری که عطر و طعم همه مواد با هم مخلوط شود.
مرحله ۱۱: شکل دادن به کوکیها
بعد از آن ظرف کوکیها را از یخچال بیرون بیاورید روی آن را بردارید سپس مقداری از مواد به اندازه تقریباً ۴۰ گرم را بردارید، با دست فرم دهید، گرد کنید و به آن شکل دهید همه مواد را به همین ترتیب آماده کنید، سعی کنید همه کوکیها هم اندازه باشند.
مرحله ۱۲: چیدن کوکیها در قالب و قرار دادن در فر
سپس داخل سینی فر یا قالب مورد نظر را کاغذ روغنی قرار دهید به طوری که کاغذ روغنی کاملاً کف قالب را بپوشاند بعد از آن کوکیها را با فاصله داخل قالب بچینید بعد از آن قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید تا کوکیها بپزند.
مرحله ۱۳: تنظیم دمای فر و پختن کوکیها
سپس دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کوکیها به مدت ۱۵ تا ۱۷ دقیقه در فر بپزند و آماده شوند با توجه به این که میزان دمای فرهای مختلف با هم فرق میکند مراقب باشید که کوکیها نسوزند و بافت آنها خشک نشود.
مرحله ۱۴: بیرون آوردن سینی کوکیها از فر
دقت کنید که کوکیها خیلی داخل فر نمانند چون خشک میشوند به طور کلی نصف پخت کوکیها بعد از این که از فر بیرون بیایند با دمای خودشان انجام میشود سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کم کم خنک شود.
مرحله ۱۵: تزیین کوکیهای گردویی و شکلاتی
بعد از آن با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان روی تعدادی از کوکیها مقداری شکلات ذوب شده بریزید و آنها را تزئین کنید سپس اجازه دهید تا شکلات خودش را بگیرد و سفت شود، سپس تعدادی کوکی گردویی شکلاتی را داخل یک ظرف مناسب سرو بچینید. در آخر کوکی گردویی شکلاتی را به عنوان یک دسر شیک و جذاب یا یک شیرینی خوش طعم و مناسب برای پذیرایی و مهمانیها همراه با چای یا قهوه سرو کنید.
شاید دوست داشته باشید!
- منبع :
- __darchiin__