طرز تهیه بقچه بادمجان، پیش غذای ساده و بسیار شیک!
طرز تهیه بقچه بادمجان
بقچه بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که طرفداران زیادی دارد، بقچه بادمجان را میتوانید به روشهای مختلف، با مواد متنوع و خیلی راحت درست کنید، از بقچه بادمجان میتوانید به عنوان پیش غذا هم برای پذیرایی استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه بقچه بادمجان در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
بادمجان | ۵ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز رنده شده | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
نمک و زرد چوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سماق | به مقدار دلخواه |
گوجه گیلاسی | به تعداد لازم |
فلفل شیرین یا فلفل دلمه | ۳ تا ۴ عدد فلفل شیرین یا ۱ عدد فلفل دلمه |
مواد لازم برای سس | مقدار مواد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه و زرد چوبه | به مقدار لازم |
نعناع و شوید و ریحان تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
مغز گردو برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه بقچه بادمجان
مرحله ۱: شستن و برش بادمجان ها
ابتدا بادمجانهای قلمی و کشیده را انتخاب کنید، سپس بادمجانها را تمیز بشورید و کلاهک سبز آنها را جدا کنید، با یک چاقوی تیز و چند برش افقی آنها را به چهار قسمت مساوی به شکل ورقهای تقسیم کنید، سپس برشهای بادمجان را داخل یک ظرف بچینید.
مرحله ۲: پاشیدن نمک روی بادمجان ها برای گرفتن تلخی آن ها
پوست بادمجانها را بهتر است نگیرید چون در این صورت هم شکل و ظاهر غذا زیباتر میشود و هم این که بافت بادمجانها منسجمتر است، طوری که در هنگام سرخ کردن و پختن از هم باز نمیشوند، سپس روی بادمجانها مقداری نمک بپاشید تا تلخی آنها را بگیرد.
مرحله ۳: آبکشی و خشک کردن بادمجان ها
به جای پاشیدن نمک میتوانید برشهای بادمجان را داخل مقداری آب نمک که از قبل آماده کردهاید قرار دهید، بعد از تقریبا نیم ساعت تا یک ساعت که تلخی آنها گرفته شد بادمجانها را آبکشی کنید، سپس داخل سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود و خشک شوند.
مرحله ۴: رنده کردن پیاز و مخلوط کردن با گوشت چرخ کرده
در این فاصله مقداری گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کردهاید داخل یک ظرف بریزید، پیاز را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، سپس آب آن را بگیرید و دور بریزید، بعد پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید، حسابی ورز دهید تا با هم خوب مخلوط شوند.
مرحله ۵: اضافه کردن سیر و ادویه ها به مواد
بعد سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و عطر سیر در مواد پخش شود، سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه است را به مخلوط اضافه کنید، خوب ورز دهید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۶: اضافه کردن سماق و ورز دادن مخلوط
به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید مقداری سماق را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، هم بزنید تا عطر ادویهها کاملا به خورد گوشت بروند و زردچوبه رنگ باز کند، سپس مخلوط مواد را حسابی ورز دهید تا بافت آن منسجم شود.
مرحله ۷: فرم دادن به گوشت ها
سپس مقداری از مواد به اندازه یک گردو را بردارید، با دست به آن فرم دهید و به شکل گرد در آورید، همه مخلوط را به همین شکل آماده کنید، بعد همه آنها را داخل یک ظرف بچینید، سعی کنید همه گوشتهای قلقلی هم اندازه و هم شکل باشند.
مرحله ۸: قرار دادن گوشت ها در یخچال و استراحت گوشت ها
بعد از این که همه گوشتها را آماده کردید، ظرف گوشتهای قلقلی را داخل یخچال قرار دهید تا مواد خودشان را بگیرند و بافت آنها منسجم شود، در این حالت عطر و طعم همه مواد کاملا به خورد هم می رود، اجازه دهید تا گوشتها نیم ساعت در یخچال بمانند.
مرحله ۹: خشک کردن و سرخ کردن بادمجان ها
در این فاصله بادمجانها را که آب آنها رفته است با یک دستمال خشک کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد برشهای بادمجان را در آن قرار دهید و خوب سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله ۱۰: سرخ کردن طرف دیگر بادمجان ها
وقتی یک طرف بادمجانها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ و طلایی رنگ شود، لازم نیست که بادمجانها خیلی سرخ شوند چون پخت اصلی آنها بعدا در سس انجام میشود فقط به اندازهای که رنگ آنها تغییر کند برای سرخ کردن کافی است.
مرحله ۱۱: بیرون آوردن بادمجان ها از تابه
سپس بادمجانهای سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج شود، در این فاصله گوشتهای قلقلی را از یخچال بیرون بیاورید، بعد در یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
مرحله ۱۲: سرخ کردن گوشت ها
بعد از این که روغن داغ شد، گوشتها را در روغن سرخ کنید، وقتی یک طرف گوشتها سرخ و طلایی رنگ شد آنها را بچرخانید تا همه قسمتهای آنها سرخ شود طوری که تغییر رنگ دهند، بعد گوشتها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بریزید.
مرحله ۱۳: تفت دادن پیازها برای سس غذا
حالا برای درست کردن سس غذا، پیاز را پوست بگیرید، بشورید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند.
مرحله ۱۴: اضافه کردن ادویه ها به پیاز داغ
سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید، تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و پیازها طلایی رنگ شوند، بعد با توجه به ذائقه خودتان مقداری فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید، دوباره تفت دهید تا عطر آن پخش شود و طعم آن به خورد پیازها برود.
مرحله ۱۵: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و آب
بعد مقداری رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید، تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود و در تابه رنگ باز کند، وقتی رنگ رب گوجه تغییر کرد و کمی تیرهتر شد مقداری آب روی مواد بریزید و هم بزنید تا همه مواد داخل تابه با هم مخلوط شوند.
مرحله ۱۶: شستن و برش دادن فلفل شیرین
اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند، در این فاصله بقچه بادمجانها را آماده کنید، برای این کار چند فلفل شیرین را تمیز بشورید و از وسط برش دهید و دانههای داخل آن را خارج کنید، سپس فلفل را به شکل مستطیلهای هم اندازه و متوسط برش دهید.
مرحله ۱۷: شستن و برش دادن گوجه گیلاسی
فلفلها را به هر شکل و اندازهای به دلخواه خودتان میتوانید برش دهید، به جای فلفل شیرین میتوانید از فلفل دلمه استفاده کنید، سپس چند گوجه گیلاسی را تمیز بشورید، از وسط برش دهید و نصف کنید، به جای گوجه گیلاسی میتوانید از گوجه بزرگ استفاده کنید.
مرحله ۱۸: پیچیدن و آماده کردن بقچه بادمجان
گوجهها را تمیز بشورید و در اندازههای کوچک برش بزنید، سپس دو برش از بادمجانها را به شکل بعلاوه روی هم قرار دهید، یک گوشت قلقلی را وسط بادمجانها بگذارید بعد انتهای برشهای بادمجانها را جمع کنید و روی گوشت قلقلی قرار دهید.
مرحله ۱۹: قرار دادن فلفل شیرین و گوجه روی بقچه بادمجان
سپس یک برش فلفل را روی آنها قرار دهید بعد هم یک برش گوجه فرنگی روی فلفل بگذارید، سپس با یک خلال دندان همه را با هم فیکس کنید، تا گوجه و فلفل به بادمجانها و گوشت بچسبند، تا بقچه بادمجان از هم باز نشود و گوشت داخل آن خارج نشود.
مرحله ۲۰: پختن بقچه بادمجان ها داخل سس
بعد از این که همه بقچه بادمجانها را به همین شکل آماده کردید، داخل سس غذا بچینید، سپس با قاشق مقداری از سس را روی بقچهها بریزید، در تابه را ببندید و اجازه دهید تا بقچه بادمجانها به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه تا بیست دقیقه روی حرارت ملایم بپزند و آماده شوند.
مرحله ۲۱: تزئین بقچه بادمجان ها
سپس بقچه بادمجانها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بچینید، به دلخواه خودتان میتوانید چند برش گوجه فرنگی یا تعدادی گوجه گیلاسی هم در اطراف ظرف بچینید، بعد با چند برگ نعنا، ریحان، شوید تازه، مغز گردو و چند فلفل شیرین آنها را تزئین کنید. در آخر بقچه بادمجان را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار همراه با نان تازه، ترشی، سبزی خوردن، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- sahartaryan