طرز تهیه باسلوق ترکیه ای، یک شیرینی جذاب در کنار چای!
طرز تهیه باسلوق ترکیه ای
باسلوق ترکیه ای یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ ترکیهای است که خیلی راحت به روشهای مختلف درست میشود، این نوع باسلوق برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است و از آن میتوانید به عنوان یک دسر شیک و جذاب هم استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باسلوق ترکیه ای در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گردو | ۲۵۰ گرم |
آب | ۲ و نیم لیوان |
شکر | نصف پیمانه |
نشاسته ذرت یا گندم | نصف پیمانه |
آرد | نصف پیمانه |
شیره انگور | ۲ پیمانه |
نخ و سوزن نازک برای آویزان کردن گردوها | به مقدار لازم |
چوب لباس برای آویزان کردن ریسهها | ۱ عدد |
طرز تهیه باسلوق ترکیه ای
مرحله ۱: خیساندن مغز گردوها در آب
ابتدا مقداری مغز گردو را آماده کنید، بعد مغز گردوها را از وسط نصف کنید سپس آنها را داخل یک ظرف بریزید، مقداری آب روی مغزها بگیرید اجازه دهید تا به مدت ۲ ساعت بمانند، خوب خیس بخورند تا بافت آنها نرم شود و سوزن به راحتی از آنها عبور کند.
مرحله ۲: ریسه کردن گردوها با نخ و سوزن
بعد از این مدت گردوها را آبکش کنید، به کمک سوزن و نخ گردوها را ریسه کنید تا به هم وصل شوند، ابتدا و انتهای نخ را گره دهید تا گردوها از آن خارج نشوند، هرچه گردوها نرمتر باشد احتمال شکسته شدن آنها کمتر است و سوزن به راحتی از آن عبور میکند.
مرحله ۳: مخلوط کردن آرد و نشاسته ذرت و آب
سپس در یک تابه مقداری آرد بریزید، نشاسته ذرت یا گندم به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند، بعد مقداری آب روی آنها بریزید، با هم خوب مخلوط کنید سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مخلوط را مدام هم بزنید.
مرحله ۴: اضافه کردن شکر و شیره انگور به مخلوط
وقتی که مخلوط تشکیل شده کاملاً یکدست شد مقداری شکر به آن اضافه کنید، هم بزنید تا شکر در مواد حل شود و مخلوط کاملاً یکدست شود، سپس مقداری شیره انگور روی مواد بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، طوری که بافت یک دست و صافی تشکیل شود.
مرحله ۵: هم زدن مخلوط مواد و رسیدن به غلظت مناسب
با توجه به ذائقه خودتان میتوانید مقدار شکر یا شیره را کم و زیاد کنید تا طعم آن شیرین تر یا برعکس شود، مخلوط مواد را تا زمانی که بافت آن یکدست، چسبناک و کشدار شود، خوب هم بزنید، وقتی که مخلوط به غلظت مناسب رسید تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله ۶: آغشته کردن ریسه گردوها به مخلوط مواد
بعد اجازه دهید تا کمی از حرارت اولیه آن در دمای محیط کم شود، سپس ریسه گردوها را داخل مخلوط فرو کنید و کاملاً در آن بغلتانید تا گردوها به مخلوط مواد آغشته شوند، طوری که کاملاً دور تا دور آنها را بگیرد، غلظت مخلوط باید به اندازهای باشد که نریزد و شل نباشد.
مرحله ۷: خشک کردن ریسههای گردوها و مخلوط مواد
سپس ریسهها را به جایی مثل یک چوب لباس آویزان کنید و در محیط مناسب قرار دهید، اجازه دهید تا ریسهها به مدت ۳ تا ۴ روز در آن جا بمانند تا خودشان را بگیرند و مخلوط باسلوق به گردوها بچسبد، مخلوط مواد باید روی گردوها کاملاً خشک شود.
مرحله ۸: برش زدن باسلوق در اندازههای مناسب
بعد از این که مواد خودشان را خوب گرفتند و بافت آنها منسجم شد، ریسهها را از جایی که آویزان کرده بودید جدا کنید، سپس گره نخ را قیچی کنید و نخ را به آرامی از داخل باسلوق بیرون بکشید، بعد باسلوق را در شکل و اندازههای دلخواه برش بزنید. در آخر تعدادی باسلوق ترکیه ای را داخل ظرف مناسب بچینید و به عنوان یک شیرینی خوش طعم و مقوی یا یک دسر شیک برای پذیرایی و مهمانیها همراه با چای داغ سرو کنید.
- منبع :
- negin.foodstories