طرز تهیه مافین کدو حلوایی، یک شیرینی خاص با بافت پنبه ای!
طرز تهیه مافین کدو حلوایی
مافین کدو حلوایی یکی از انواع کاپ کیکهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد این کاپ کیک خیلی راحت درست میشود و از آن میتوانید به عنوان یک دسر شیک و جذاب برای پذیرایی استفاده کنید، مافین کدو حلوایی به روشهای مختلف تهیه میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه مافین کدو حلوایی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد | ۱ و ۴/۳ پیمانه |
جوز هندی و میخک و دارچین | ۲ قاشق چای خوری از ترکیب ادویهها |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چای خوری |
پودر دا رچین | ۲/۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۲/۱ قاشق چای خوری |
شکر سفید | ۱ پیمانه |
شکر قهوهای | ۲/۱ پیمانه |
تخم مرغ بزرگ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۲/۱ پیمانه |
شیر | ۴/۱ پیمانه |
پوره کدو تنبل | ۱ و ۲/۱ پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای کرم پنیری | مقدار مواد |
پنیر خامهای کم نمک | ۱ پیمانه |
خامه صبحانه | ۱ قاشق چای خوری |
شکر سفید | ۲/۱ پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
مغز تخمه کدو برای تزئین | به مقدار لازم |
شکلات ذوب شده یا عسل رقیق شده برای تزئین | به مقدار لازم |
پودر یا خلال پسته، خلال بادام و مغز گردو خرد شده برای تزئین | به مقدار لازم |
شکلات چیپسی برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه مافین کدو حلوایی
مرحله ۱: پختن کدو حلوایی
ابتدا کدو حلوایی را تمیز بشورید و در اندازههای کوچک برش بزنید، بعد برشهای کدو را داخل یک قابلمه قرار دهید و کمی آب روی آن بگیرید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، اجازه دهید تا کدوها خوب بپزند و بافت آنها کاملاً نرم و پخته شود.
مرحله ۲: برداشتن از روی حرارت و گرفتن پوست کدو حلوایی
برای پختن کدو حلواییها میتوانید از روش بخارپز هم استفاده کنید، وقتی که برشهای کدو حلوایی خوب پخته شدند قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، اجازه دهید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود سپس پوست و تخمههای کدو حلواییها را جدا کنید.
مرحله ۳: پوره کردن کدو حلوایی
سپس کدو حلواییها را داخل یک ظرف بریزید و آنها را کاملاً له و پوره کنید برای این کار میتوانید از گوشتکوب برقی یا دستی یا هر وسیله دیگری استفاده کنید، بعد از آن کدو حلوایی پوره شده را از صافی رد کنید تا بافت آن کاملاً صاف و یکدست شود.
مرحله ۴: ترکیب کردن مواد خشک با هم
بعد در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود سپس مقداری نمک و مقداری بکینگ پودر به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند بعد از آن وانیل را هم اگر به شکل پودری است روی ترکیب آرد بریزید و خوب هم بزنید.
مرحله ۵: اضافه کردن ادویهها به مواد خشک
بعد ادویهها را که شامل جوز هندی، میخک و دارچین است به مقدار دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان به ترکیب مواد خشک اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و عطر دارچین در مواد پخش شود، بافت ترکیب مواد خشک در این مرحله باید یک دست باشد.
مرحله ۶: مخلوط کردن شکر و شکر قهوهای و روغن
بعد از آن در یک ظرف دیگر مقداری شکر سفید بریزید، بعد شکر قهوهای را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند سپس مقداری روغن به شکرها اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، طوری که بافت یک دست و کشداری تشکیل شود.
مرحله ۷: اضافه کردن تخم مرغها و شیر به مواد
سپس تخم مرغها را اضافه کنید، با همزن دستی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و با مخلوط شکر و روغن کاملاً مخلوط شوند، بعد از آن شیر را که به دمای محیط رسیده است به مخلوط مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۸: اضافه کردن پوره کدو حلوایی و مواد آردی به مخلوط
بعد پوره کدو حلوایی را به آن اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند و همه مواد به خورد هم بروند وقتی که بافت مخلوط تشکیل شده کاملاً یکدست شد ترکیب مواد آردی را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید.
مرحله ۹: هم زدن مخلوط در حین اضافه کردن آرد
همزمان با اضافه کردن آرد به مخلوط مواد با همزن دستی ترکیب مواد را به آرامی هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، در این مرحله باید بافت صاف و یک دستی تشکیل شود، دقت کنید که غلظت مخلوط مواد باید کاملاً متناسب باشد و خیلی سفت یا خیلی شل نشود.
مرحله ۱۰: مخلوط کردن پنیر خامهای و شکر
بعد از آن در یک ظرف دیگر مقداری پنیر خامهای را که از چند دقیقه قبل به دمای محیط رسیده و بافت آن کاملاً نرم شده است بریزید، سپس مقداری شکر به آن اضافه کنید، با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و شکر در پنیر خامهای حل شود.
مرحله ۱۱: اضافه کردن وانیل و خامه به مخلوط
سپس مقداری وانیل روی ترکیب پنیر خامهای و شکر بریزید، خوب هم بزنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود بعد از آن مقداری خامه به مواد اضافه کنید دوباره با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط تشکیل شده بافت، کرم رن،، یک دست و لطیفی را تشکیل دهد.
مرحله ۱۲: ریختن کرم در قیف و قرار دادن کپسولهای کاغذی در قالب
وقتی بافت کرم تشکیل شده یک دست و کمی کشدار و خامهای شد آن را داخل قیف مورد نظر بریزید سپس یک ماسوره ساده به آن وصل کنید و کنار بگذارید، بعد از آن داخل قالبهای مورد نظر یا قالبهای مافین، کپسولهای کاغذی مناسب را قرار دهید.
مرحله ۱۳: پر کردن کپسولهای کاغذی با مایه کیک
سپس به وسیله اسکوپ یا قاشق از مواد مایه کیک داخل کپسولهای کاغذی بریزید به طوری که تقریباً سه چهارم از کپسولهای کاغذی پر شود چون بعد از پخت کیکها پف میکنند و حجم آنها زیاد میشود، بهتر است که کمی از فضای کپسولهای کاغذی خالی بماند.
مرحله ۱۴: ریختن مواد کرم پنیری روی مایه کیک
همه کپسولهای کاغذی را به همین شکل آماده کنید سپس مواد کرم پنیری را به وسیله قیف وسط مواد مایه کیک بریزید، کرم پنیری داخل مواد کیک فرو میرود و بعد از پخت به شکل یک کیک مغزدار با مایه پنیری آماده میشود، مقدار کرم به سلیقه خودتان بستگی دارد.
مرحله ۱۵: قرار دادن مافینها در فر و تنظیم دمای آن
بعد مقداری مغز تخمه کدو را که از قبل آماده کردهاید، روی مافینها بریزید و آنها را به شکل دلخواه خودتان تزئین کنید سپس قالب مافینها را داخل فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۶: پختن مافینها در فر
سپس اجازه دهید تا کیکها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزند و کاملاً مغز پخت و آماده شوند با توجه به این که دمای فرهای مختلف فرق میکند دقت کنید که در طول زمان پخت، کیکها نسوزند یا خشک نشوند، وقتی سطح کیکها کاملاً طلایی شد یعنی آماده شدهاند.
مرحله ۱۷: تست میزان پخت کیک
دقت کنید در ۱۵ دقیقه اول در فر را باز نکنید چون پف کیک از بین میرود بعد از آن یک سیخ چوبی را در یکی از کیکها فرو کنید و بیرون بیاورید اگر از مایه کیک چیزی به آن نچسبیده بود یعنی کیک خوب پخته شده و آماده است، در غیر اینطورت باید کمی دیگر بپزد.
مرحله ۱۸: بیرون آوردن قالب کاپ کیکها از فر
بعد از آن قالب کاپ کیکها را از فر بیرون بیاورید، در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شوند، سپس کاپ کیکها را به آرامی از کاغذهای روغنی جدا کنید و از قالب بیرون بیاورید بعد آنها را در ظرف دیگری بچینید تا کاپ کیکها کاملاً خنک شوند.
مرحله ۱۹: تزئین مافین کدو حلوایی
سپس به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید برای تزئین مافین کدو حلوایی از مقداری شکلات ذوب شده یا عسل رقیق شده استفاده کنید و روی کیکها بمالید بعد روی آنها را با پودر یا خلال پسته، مغز گردوی خرد شده، خلال بادام یا شکلات چیپسی تزئین کنید. در آخر مافین کدو حلوایی را به عنوان یک دسر شیک و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانیها همراه با چای داغ سرو کنید.
- منبع :
- negin.foodstories