طرز تهیه باقلوای شیر عسلی خوشمزه و سنتی به روش بازاری
طرز تهیه باقلوای شیر عسلی
باقلوای شیر عسلی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه، پرطرفدار، شیک و لذیذ است که بافت سبک و تردی دارد، این باقلوای خوش طعم را میتوانید به روشهای مختلف با مغزیجات متنوعی درست کنید و از آن برای پذیرایی و مهمانیها به عنوان یک دسر جذاب استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باقلوای شیر عسلی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
خمیر باقلوا | ۱ بسته |
مغز گردو آسیاب شده | ۲۰۰ گرم |
پودر قند | ۴ قاشق غذا خوری |
پودر هل | ۲ قاشق چای خوری |
شکر | ۳/۲ لیوان |
آب | ۱ لیوان |
شیر عسلی | نصف بیشتر یک قوطی |
هل | ۲ تا ۳ عدد |
کره برای رومال | ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم |
روغن مایع برای رومال | ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری |
پودر پسته یا پودر نارگیل برای تزئین | به مقدار مناسب |
مغز گردو خرد شده یا مغز فندق خرد شده برای تزئین | به مقدار مناسب |
خلال بادام برای تزئین | به مقدار مناسب |
طرز تهیه باقلوای شیر عسلی
مرحله ۱: مخلوط کردن آب و شکر و هل و شیرعسلی با هم
ابتدا برای درست کردن شهد مقداری آب داخل یک ظرف بریزید، بعد شکر را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، سپس مقداری شیر عسلی را داخل ظرف بریزید، با ترکیب آب و شکر مخلوط کنید، بعد چند دانه هل را هم به ترکیب مواد اضافه کنید.
مرحله ۲: قرار دادن طرف مخلوط مواد روی حرارت ملایم
سپس ظرف ترکیب مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید، هم بزنید تا شکر ذوب شود و همه مواد کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند، بعد از این که شکر کاملا حل شد و بافت صاف و یکدستی تشکیل شد، ظرف مخلوط را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۳: پودرکردن مقداری مغز گردو
بعد برای درست کردن مواد میانی باقلوا مقداری مغز گردو را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید و کاملاً پودر کنید، سپس پودر گردو را در یک ظرف بریزید، به جای گردو به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید از مغز پسته برای قسمت میانی استفاده کنید.
مرحله ۴: اضافه کردن پودر قند و پودر هل به پودر گردو و مخلوط کردن آنها
سپس مقداری پودر قند را به پودر گردو اضافه کنید، با آن ترکیب کنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند، بعد از آن با توجه به ذائقه و سلیقهای خودتان مقداری پودر هل را به ترکیب پودر گردو و پودر قند اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و عطر هل بخش شود.
مرحله ۵: پهن کردن خمیر باقلوا روی یک سطح صاف
بعد از آن خمیر باقلوا را که از چند ساعت قبل از فر بیرون آوردهاید، کاملاً یخ آن آب شده و بافت آن نرم شده است را باز کنید، از داخل بسته بیرون بیاورید، سپس خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید، بعد از آن مقداری کره را داخل یک ظرف کوچک بریزید.
مرحله ۶: ذوب کردن کره و رومال کردن خمیر باقلوا با آن
ظرف کره را به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا کره کاملاً ذوب شود، بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی از دمای آن کم شود، سپس خمیر باقلوا را روی سطح صاف قرار دهید، با یک برس یا فرچه روی آن را کاملاً با کره ذوب شده آغشته کنید.
مرحله ۷: قرار دادن خمیر باقلواها روی هم و رومال کردن آنها با کره
سپس یک لایه دیگر از خمیر باقلوا را روی لایه اول قرار دهید، دوباره روی لایه دوم را به وسیله فرچه با کره ذوب شده آغشته کنید و بپوشانید، بعد از آن لایه سوم خمیر را روی آن قرار دهید، سپس لایه سوم را هم مثل دو لایه قبلی با کره ذوب شده خنک آغشته کنید.
مرحله ۸: ریختن و پخش کردن ترکیب مواد میانی روی خمیر
بعد از آن مخلوط مواد میانی که شامل پودر گردو، پودر قند و پودر هل است را روی خمیر بپاشید تا کاملا سطح خمیر با مواد میانی پوشانده شود، سعی کنید ضخامت مواد میانی در همه قسمتهای خمیر یکسان باشد، بعد از آن یک سیخ چوبی در ابتدای خمیر روی آن قرار دهید.
مرحله ۹: رول کردن خمیر باقلوا و فرم دادن به آن
سپس خمیر را به دور سیخ چوبی رول کنید تا کاملا یک دست و مرتب فرم بگیرد و رول شود، تا انتهای خمیر را رول کنید بعد از آن دو طرف رول خمیر را به سمت وسط فشار دهید و جمع کنید تا حالت پلیسه به خود بگیرد، سپس سیخ چوبی را از خمیر بیرون بکشید.
مرحله ۱۰: رول کردن همه خمیرها و چیدن آنها داخل ظرف مناسب سرو
بعد لبههای خمیر را کمی فشار دهید تا باز نشود و مواد میانی از داخل آن بیرون نریزند، همه خمیر باقلوا را به همین شکل آماده و رول کنید سپس رولها را داخل یک ظرف مناسب فر کنار هم قرار دهید، طوری داخل ظرف بچینید که انتهای آن در داخل ظرف قرار بگیرد و باز نشود.
مرحله ۱۱: ذوب کردن کره و رومال کردن همه رولها با آن
بعد از آن با یک فرچه روی همه رولهای خمیر را با کره ذوب شده رومال کنید، در این قسمت سعی کنید که مقدار استفاده از کره ذوب شده روی خمیرها زیاد باشد تا سطح آنها کاملا با کره آغشته شود، عطر و طعم کره به خورد آنها برود و باقلواها را مزهدار کند.
مرحله ۱۲: برش دادن باقلواها و گذاشتن آنها در فر و تنظیم دمای فر
سپس رولهای باقلوا را قبل از این که ظرف را در فر قرار دهید با یک چاقوی تیز در اندازههای دلخواه و مناسب برش بزنید، بعد از آن باقلوا را داخل فر که از یه ربع قبل کاملاً گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۳: پختن باقلواها در فر با زمان مناسب
سپس اجازه دهید تا باقلواها به مدت نیم ساعت داخل فر بپزند و سطح آنها کاملا طلایی رنگ شود، دقت کنید که میزان حرارت و دمای فرهای مختلف با هم فرق میکند پس در طول زمان پخت مراقب باشید که باقلواها نسوزند و خشک نشوند، اما به طور کامل مغز پخت شوند.
مرحله ۱۴: ریختن شربت خنک شده روی باقلواهای داغ
بعد از این که باقلواها خوب پختند و آماده شدند، ظرف باقلواها را از داخل فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید، سپس تا هنوز باقلواها داغ هستند شربت را که از قبل آماده کرده بودید و کاملا خنک شده است روی باقلواها بریزید تا کاملا به خورده باقلواها برود.
مرحله ۱۵: تزئین کردن باقلوای شیر عسلی و چیدن آنها در ظرف مناسب
سپس به دلخواه و با سلیقه خودتان روی باقلواها را با مقداری پودر یا خلال پسته، پودر نارگیل، پودر یا مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، پودر یا خلال بادام تزئین کنید، بعد از آن تعدادی از باقلواهای شیر عسلی را داخل یک ظرف مناسب سرو بچینید. در آخر باقلوای شیر عسلی را به عنوان یک دسر شیک و جذاب یا یک میان وعده خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانیها همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- soli.cooking