طرز تهیه شله ماش به روش سنتی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه شله ماش
شله ماش از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا به صورت نذری و با حجم زیاد تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله ماش در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۱ و نیم پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
آب | به مقدار کافی |
پیاز | ۴ عدد بزرگ |
سیر | ۴ حبه |
روغن مایع | به مقدار کافی |
طرز تهیه شله ماش
مرحله اول
برای تهیه شله ماش سنتی ابتدای کار برنج را می شوییم، سپس درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.
مرحله دوم
حالا ماش را می شوییم تا گرد و غبارش شسته شود، سپس درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم ماش به مدت ۹۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود.
مرحله سوم
در این مرحله پوست پیاز و سیر را جدا می کنیم، سپس می شوییم. در ادامه پیاز را به صورت خلالی نازک برش می زنیم و سیر را به صورت ورقه ای خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله چهارم
حالا مقداری روغن مایع درون تابه می ریزیم و بلافاصله سیر را اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم سیر کاملا سرخ و طلایی شود. در ادامه پیاز را درون همان تابه که سیر را سرخ کردیم اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله زمانی که پیاز کاملا سرخ و طلایی شد حرارت را خاموش می کنیم. در ادامه برنج را آبکش می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس برنج را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و به مقداری کافی به آن آب اضافی می کنیم.
مرحله ششم
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. در ادامه ماش را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس به برنج اضافه می کنیم و هم می زنیم. حالا نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در نهایت نصف پیاز داغ را درون شله ماش می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم روی حرارت جوش بزند تا جا بیوفتد. در ادامه شله ماش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس به همراه پیاز داغ و سیر داغ تزئین می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- chef