طرز تهیه کبسه مرغ به روش مجلسی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کبسه مرغ
کبسه مرغ یکی از انواع پلو مرغ های خوشمزه و بسیار محبوب عربی است که با مواد بسیار متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کبسه مرغ در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
سینه و ران مرغ | ۴۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد کوچک |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
هویج | ۱ عدد درشت |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ و نیم قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۱ لیتر |
هل | ۲ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
کره | ۲۰ گرم |
پرک بادام و بادام زمینی | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
ادویه پلویی و کاری و پودر دارچین | به مقدار کافی |
پودر زنجبیل و برگ بو | به مقدار کافی |
طرز تهیه کبسه مرغ
مرحله اول
برای تهیه کبسه مرغ مجلسی ابتدای کار هویج را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم و با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم. در ادامه فلفل دلمه ای را می شوییم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
حالا گوجه فرنگی را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم و به صورت نگینی متوسط خرد می کنیم. در ادامه برنج را می شوییم، سپس به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. در ادامه پوست سیر و پیاز را جدا می کنیم، سپس می شوییم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.
مرحله چهارم
حالا مقداری روغن مایع درون قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و بلافاصله پیاز را اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه سیر را به پیاز اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله به تفت دادن ادامه می دهیم تا عطر سیر آزاد شود. در ادامه هویج را به همراه فلفل دلمه ای به پیاز و سیر اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا بوی خامی فلفل دلمه ای از بین برود و هویج سرخ شود.
مرحله ششم
حالا گوجه فرنگی را اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا گوجه فرنگی کاملا سرخ شود. در ادامه سینه و ران مرغ را به قابلمه حاوی سبزیجات اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا گوشت مرغ تغییر رنگ بدهد.
مرحله هفتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به مخلوط مرغ اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شده و رنگ باز کند. در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مرغ اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله پودر زنجبیل را به همراه ادویه پلویی، ادویه کاری، هل و برگ بو به مخلوط مرغ اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا عطر و طعم ادویه ها آزاد شده و کاملا سرخ شوند. در ادامه درب قابلمه را می بندیم.
مرحله نهم
حالا اجازه می دهیم مخلوط مرغ به مدت ۱۰ دقیقه کاملا سرخ شود. در ادامه آب جوش را به مخلوط مرغ اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم مرغ به مدت ۱ ساعت درون آب جوش بماند تا کاملا پخته شود.
مرحله دهم
در این مرحله پس از گذشت این زمان فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. در ادامه تکه های مرغ را از قابلمه خارج می کنیم، سپس درون سینی فر قرار می دهیم.
مرحله یازدهم
حالا سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم سینه و ران مرغ به مدت ۳۰ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا طلایی و بریان شوند. در ادامه برنج را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله دوازدهم
در این مرحله برنج را به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج درون آب جوش بماند تا آب اضافی آن کشیده شود. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کره را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سیزدهم
حالا اجازه می دهیم کره ذوب شود، سپس پرک بادام و بادام زمینی را درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس قابلمه حاوی برنج را روی آن می گذاریم.
مرحله چهاردهم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس روی قابلمه قرار می دهیم. در ادامه اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد، سپس سینه و ران مرغ را از فر خارج می کنیم.
مرحله پانزدهم
در نهایت پس از گذشت ۴۵ دقیقه حرارت را خاموش می کنیم، سپس پلو را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در ادامه سینه و ران مرغ را روی پلو قرار می دهیم و با پرک بادام و بادام زمینی تفت خورده تزئین می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- banoy