طرز تهیه شوید خولی به روش گیلانی و طعمی بی نظیر

طرز تهیه شوید خولی

طرز تهیه شوید خولی , دستور پخت خورش شوید خولی غذای شمالی

شوید خولی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی کشورمان است که اصالت آن به غرب گیلان تعلق دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شوید خولی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
سینه و ران مرغ۶۰۰ گرم
شوید خشک۳ قاشق غذاخوری سرپر
رب گوجه فرنگی½ قاشق غذاخوری
رب آلوچه½ قاشق غذاخوری
تخم مرغ۱ عدد
پیاز۲ عدد درشت
سیر۳ حبه درشت
سیب زمینی۱ عدد متوسط
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه شوید خولی

مرحله اول

برای تهیه شوید خولی به روش شمالی در ابتدای کار سینه و ران های مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری زردچوبه درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. حالا دو حبه سیر را به همراه مقداری نمک به قابلمه می‌ افزاییم.

مرحله دوم

در ادامه به اندازه‌ ای که سطح گوشت مرغ را در بر بگیرد به قابلمه آب اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا تکه های مرغ به مدت ۳۰ دقیقه بپزند. پس از گذشت این زمان پیاز و سیر باقی مانده را به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله سوم

حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت گذاشته و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم، سپس سیر و پیاز خرد شده را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا کمی سبک شوند.

مرحله چهارم

حالا تکه های مرغ را درون قابلمه گذاشته و کمی تفت می دهیم تا سرخ شوند، سپس رب آلوچه و رب گوجه فرنگی را افزوده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین رفته و کمی سرخ شود.

مرحله پنجم

حالا پوست سیب زمینی را جدا کرده و به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس با آب سرد می شوییم تا نشاسته آن از بین برود. در ادامه سیب زمینی را به همراه شوید خشک به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

مرحله ششم

در ادامه نمک غذا را اندازه کرده و زمانی که عطر شوید آزاد شد، به اندازه ای که روی سینه و ران های مرغ را بگیرد به قابلمه آب اضافه کرده و درب آنرا می بندیم تا خورش به مدت ۲ ساعت به خوبی پخته و جا بیفتد.

مرحله هفتم

پس از گذشت این زمان تخم مرغ را درون یک کاسه کوچک با چنگال به خوبی هم می زنیم تا بافت آن از لختگی خارج شود، سپس به صورت پخش درون قابلمه ریخته و بدون بستن درب آن اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.

مرحله هشتم

توجه داشته باشید اضافه کردن تخم مرغ باعت لعاب دار شدن خورش می شود و قابل حذف نمی باشد. پس از گذشت این زمان خورش را درون ظرف مورد نظرمان ریخته، سپس به همراه پلو زعفرانی و ترشی سرو می کنیم‌. نوش جان.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در جمعه 23 دی 1401

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.