طرز تهیه شامی ترش به روش گیلانی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه شامی ترش

طرز تهیه شامی ترش با رب انار طرز تهیه شامی ترش با مرغ طرز تهیه شامی گیلانی طرز تهیه شامی ترش رودباری طرز تهیه شامی ترش ماسوله شامی ترش با سیب زمینی ترش شامی رشت

شامی ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی شمال کشور است که با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی ترش در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
پیاز۱ عدد
گوجه فرنگی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
رب انار۱ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی۱ قاشق سوپخوری
گشنیز و جعفریهر کدام ۱ قاشق سوپخوری
نعناع خشک۱ قاشق چایخوری
آبغوره۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه شامی ترش

مرحله اول

برای تهیه شامی ترش خوشمزه به روش گیلانی ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس آب اضافی آنرا با فشار دست می گیریم. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله جعفری و گشنیز را به صورت ریز خرد کرده و به همراه آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده، سپس مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و بافت شان چسبناک و منسجم شود.

مرحله سوم

حالا به اندازه یک نارنگی کوچک از مخلوط گوشت چرخ کرده بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس با کف دست کمی فشار می دهیم تا قظر شامی ها کم شود. به همین صورت تمام مایه شامی را آماده می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، شامی ها را به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی سرخ شده و رنگشان طلایی شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. در ادامه شامی ها را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. حالا با دستمال حوله ای تابه را تمیز می کنیم، سپس کمی روغن اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله گوجه فرنگی ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کرده و به تابه اضافه می کنیم، سپس کمی تفت می دهیم تا آب اضافی شان کشیده شود و به خوبی سرخ شود. در ادامه گوجه فرنگی ها را نیز از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.

مرحله هفتم

حالا رب گوحه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس رب انار را به همراه نعناع خشک، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا مواد به خوبی با هم یکدست شوند.

مرحله هشتم

در این مرحله یک لیوان جوش به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. در ادامه شامی ها را به تابه منتقل می کنیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه درون سس بمانند، تا سس به خوردشان برود.

مرحله نهم

پس از گذشت ۳۰ دقیقه آبغوره را به همراه گوجه فرنگی های سرخ شده اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه دیگر غذا روی حرارت بماند. در نهایت شامی ترش را به همراه سس درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه کته سرو می کنیم.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در جمعه 7 آبان 1400

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز: 1

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.