طرز تهیه شامی بابلی

طرز تهیه شامی بابلی با نخود طرز تهیه شامی بابلی مجلسی طرز تهیه شامی بابلی با لپه طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده طرز تهیه شامی بابلی با سویا طرز تهیه شامی بابلی دونفره شامی بابلی اصیل

شامی در کنار انواع کتلت و کوکو، یکی از بهترین انتخاب ها برای وعده عصرانه و شام و همین طور درست کردن ساندویچ است. انواع مختلفی شامی در ایران طبخ می شود. ویژگی مشترک تمامی شامی ها وجود گوشت است. هر یک از انواع شامی با ادویه های مخصوص به خود طعم دار می شوند. یکی از شامی های محبوب به ویژه در استان مازندران، شامی بابلی است. ما در این مقاله به آموزش شامی بابلی می پردازیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی بابلی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت۴۰۰ گرم
پیاز متوسط۱ عدد
مغز گردونصف پیمانه
سبزی شامی۴۰۰ گرم
لپه۱ پیمانه
سیب زمینی متوسط۲ عدد
تخم مرغ۳ عدد
فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
دارچینبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم
سبزی این شامی شامل اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر می باشد

طرز تهیه شامی بابلی

مرحله اول

برای تهیه شامی بابلی خوشمزه و مخصوص ابتدا لپه را پاک کرده و بشویید. سیب زمینی را شسته و پوست بگیرید. سیب زمینی را به همره لپه بپزید.و می توانید در آب درون قابلمه کمی زردچوبه بریزید تا سیب زمینی و لپه زردتر شود.

مرحله دوم

در این مرحله گوشت را به قطعات مربعی بزرگ از گوشت خورشتی تقسیم کنید. گوشت را به همراه پیازی که درشت خرد کرده اید در کمی روغن تفت دهید. در این مرحله باید زردچوبه و فلفل و دارچین را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید.

مرحله سوم

بعد از این که رنگ گوشت کمی تغییر کرد و پیاز هم کمی نرم شد؛ آب جوش را به قابلمه اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم به آهستگی گوشت بپزد و مغز پخت شود. به هیچ وجه نباید در این مرحله به گوشت نمک اضافه کنید.

مرحله چهارم

اضافه کردن نمک به گوشت در زمان پخت، باعث می شود که گوشت دیرتر بپزد. بهتر است اجازه دهید تا آب گوشت کاملا کشیده شود و گوشت حسابی نرم شود. بعد از پختن لپه و سیب زمینی آن را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله پنجم

گوشت مغزپخت را نیز از قابلمه خارج کنید. اجازه دهید تا کمی خنک شوند. حالا باید گوشت و لپه را به خوبی له کنید. می توانید از غذاساز و یا چرخ گوشت کمک بگیرید. البته به شکل سنتی گوشت و لپه پخته شده را در هاون های سنگی می کوبیدند تا به شکل یکنواخت در بیایند.

مرحله ششم

بعد از له شدن سیب زمینی، لپه و گوشت باید سبزی شامی، گردو و ادویه ها را دوباره به مواد اضافه کنید. در این مرحله می توانید نمک را نیز به مواد شامی اضافه کنید. باید تمامی این مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

مرحله هفتم

می توانید با دست کل این مواد را به خوبیب ورز دهید تا به شکل یک خمیر یک دست در بیاید. حالا تخم مرغ ها را دانه دانه به مواد شامی اضافه کرده و به خوبی ورز دهید. تخم مرغ کمک می کند تا مواد شامی حالت چسبندگی ایجاد کند.

مرحله هشتم

از مواد شامی گلوله های کوچک بردارید. بهتر است گلوله های شامی همه یک اندازه باشد. بعد از گرد کردن شامی ها در وسط آن با انگشت یک سوراخ ایجاد کنید. این سوراخ کمک می کند تا شامی بهتر مغز پخت شود.

مرحله نهم

در مرحله پایانی در یک ماهیتابه جادار و نچسب، مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن حسابی داغ شود. حالا شامی ها را تک تک درون ماهیتابه بگذارید و اجازه دهید تا بر روی حرارت ملایم به خوبی سرخ شود.

نکات طرز تهیه شامی بابلی

سبزی شامی بابلی

اگر سبزی شامی ندارید؛ می توانید از ترکیب سبزیجات معطر مثل جعفری، گشنیز و نعناع یا حتی از سبزی قورمه سبزی نیز استفاده کنید. البته با سبزی غیر سبزی اصلی شامی، نمی توانید طعم واقعی یک شامی بابلی واقعی را تجربه کنید.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : شنبه 28 آبان 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.