طرز تهیه کلم پلو تهرانی

طرز تهیه کلم پلو استان تهران طرز تهیه کلم پلو ساده بدون گوشت طرز تهیه کلم پلو ساده طرز تهیه کلم پلو با شوید طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی طرز تهیه کلم پلو با مرغ طرز تهیه کلم پلو قرمز طرز تهیه کلم پلو تهرانی

کلم پلو یکی از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو تهرانی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
کلم برگ سفید۱ عدد متوسط
برنج ایرانی۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
سبزی پلویی۴۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
آب لیمو ترش۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه کلم پلو تهرانی

مرحله اول

برای تهیه کلم پلوی خوشمزه ابتدا برگ های کلم را از هم باز می کنیم و به خوبی می شوییم، سپس به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه یگی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

حالا مجددا کمی روغن اضافه می کنیم و این بار کلم خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا ادویه ها به خورد کلم بروند.

مرحله چهارم

در این مرحله درب تابه را می گذاریم تا کلم آب بیندازد و کاملا نرم شود، سپس آب لیمو ترش را به همراه کمی نمک اضافه می کنیم. پس از اینکه آب کلم کشیده شد، سبزی را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا مواد را به خوبی تفت می دهیم تا یکدست شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه برنج را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.

مرحله ششم

در این مرحله ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا آب درون قابلمه کشیده شده و پخت اولیه برنج انجام شود. پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، برنج را از قابلمه خارج می کنیم و درون آبکش می ریزیم.

مرحله هفتم

حالا قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم را با روغن چرب می کنیم، سپس به سلیقه خود مقداری نان یا سیب زمینی ورقه ای در کف قابلمه قرار می دهیم. در ادامه با کمی برنج روی ته دیگ را می پوشانیم.

مرحله هشتم

در این مرحله مقداری از مخلوط سبزی و کلم روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب برنج و ترکیب سبزی و کلم را به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس زعفران دم کرده را به صورت پخش روی برنج می ریزیم.

مرحله نهم

حالا روی درب قابلمه دم کنی قرار داده و آنرا روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج دم بکشد. در همین حین پیاز باقیمانده را رنده کرده و آب اضافی اش را به طور کامل می گیریم، سپس درون یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله دهم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و مواد را ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه مخلوط مواد را به کوفته های کوچک به اندازه گردو تبدیل می کنیم.

مرحله یازدهم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، کوفته های قلقلی را به روغن اضافه می کنیم و هر چند لحظه یک بار می چرخانیم تا به صورت یکدست سرخ شوند.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه قلقلی ها به طور کامل سرخ شدند، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در پایان پس از اینکه کلم پلو آماده شد، آنرا درون قابلمه مخلوط  کرده، سپس در دیس می ریزیم و با  گوشت قلقلی تزیین می کنیم.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 12 آبان 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.