طرز تهیه ترشی لیته مخلوط ساده و فوری با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کوکی پسته ای، شیرینی جذاب و بسیار لاکچری!
طرز تهیه کوکی پسته کوکی پسته یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد این شیرینی خوش …
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان خانگی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان ترشی لوبیا سبز و بادمجان یکی از انواع ترشی های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که …
طرز تهیه ترشی اسپانیایی مجلسی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه ترشی اسپانیایی ترشی اسپانیایی یکی از انواع ترشی های ترکیبی خوشمزه کشور اسپانیا است که با ترکیبات متنوعی درست می شود، …
طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
ترشی لیته یکی از انواع ترشی های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که با مواد متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی لیته مخلوط در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم ترشی لیته | |
بادمجان | ۲ کیلوگرم |
هویج | ۷ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
سرکه | ۱٫۵ لیتر |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
گلپر | ۱ قاشق مرباخوری |
ادویه ترشی | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق مرباخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق سوپخوری |
سیر | ۲ بوته |
فلفل تند | ۴ عدد |
ترخون خشک | ۱ قاشق مرباخوری |
مرزه خشک | ۱ قاشق مرباخوری |
نعناع خشک | ½ قاشق مرباخوری |
طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
مرحله اول
برای تهیه ترشی لیته مخلوط و خوشمزه ابتدا کلاهک بادمجان ها را جدا کرده، سپس آنها را پوست می گیریم. در ادامه هویج را پوست می گیریم و به خوبی می شوییم، سپس به صورت ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله بادمجان را هم به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه هویج داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه فلفل سبز و فلفل دلمه ای را تمیز کرده، سپس به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا بوته های سیر را باز می کنیم، و حبه های سیر را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به قابلمه حاوی مواد اضافه می کنیم. در صورت تمایل برای اینکه مواد کاملا یکدست شوند، می توانیم آنها را با هم چرخ کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله قابلمه حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم مواد آب بیندازند. در ادامه نمک، گلپر، ادویه ترشی، پودر تخم گشنیز، زردچوبه، ترخون خشک، مرزه خشک، نعناع خشک را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه مواد را به خوبی زیرو رو کردیم، سرکه را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب درون قابلمه کشیده شود. توجه داشته باشید که در حین پخت، مواد را باید هر چند لحظه یک بار زیر و رو کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم با دمای محیط هماهنگ شود، سپس ترشی را درون ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در صورت تمایل اگر دوست داشته باشیم ترشی تند و تیز تر باشد، می توانیم مقداری سرکه درون شیشه ها بریزیم. توجه داشته باشید که چون مواد ترشی پخته اند، می توانیم آنرا پس از یک روز مصرف کنیم.
- منبع :
- torshi_khanegi_moraba