طرز تهیه کیک هل و گلاب به روش خانگی و با طعم بی نظیر
طرز تهیه کیک هل و گلاب
کیک هل و گلاب یکی از انواع کیک های سنتی و قدیمی ایرانی است که علاوه بر طعم خوبش، دارای عطر بسیار خوشایندی می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک هل و گلاب در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم کیک هل و گلاب | |
تخم مرغ | ۶ عدد |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
آرد | ۳ پیمانه |
ماست | ۱ پیمانه |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
جوش شیرین | ½ قاشق چایخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
هل | ½ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک هل و گلاب
مرحله اول
برای تهیه هل و گلاب خوشمزه ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به طور کامل گرم شود. در ادامه یک قالب مناسب با قطر ۲۷ سانتی متر را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله مرحله زرده و سفیده های تخم مرغ را از هم جدا می کنیم، سپس سفیده های تخم مرغ را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با دور تند همزن به خوبی مخلوط می کنیم تا بافت سفیده کف کند.
مرحله سوم
حالا ۱ پیمانه از شکر را کم کم به سفیده تخم مرغ اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا سفیده تخم مرغ کاملا فرم بگیرد. پس از اینکه سفیده کاملا فرم گرفت، آنرا درون یخچال قرار می دهیم تا آب نیندازد.
مرحله چهارم
در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه باقیمانده شکر و وانیل داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۷ دقیقه مخلوط می کنیم تا بافت مواد کشدار و رنگ آن سفید مایل به کرمی شود.
مرحله پنجم
حالا زعفران دم کرده را به همراه هل و گلاب به کاسه اضافه کرده و در حدی مخلوط می کنیم که مواد یکدست شوند. در ادامه روغن و ماست را به ترتیب به کاسه اضافه کرده و هر کدام را به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله همزن را کنار می گذاریم، سپس سفیده تخم مرغ را در سه مرحله به کاسه اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه آرد را با جوش شیرین و بکینگ پودر به خوبی مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
حالا ترکیب آرد را روی مواد درون کاسه الک کرده و مواد را با لیسک از یک سمت مخلوط می کنیم تا بافت مایه کیک کاملا یکدست شود. در ادامه مایه کیک را درون قالب ریخته و چند مرتبه محکم روی سطح کار می کوبیم.
مرحله هشتم
در این مرحله قالب را به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا کیک به طور کامل بپزد. پس از گذشت ۴۰ دقیقه کیک را تست می کنیم و در صورتی که پخته بود، از فر خارج می کنیم و پس از خنک شدن از قالب خارج می کنیم.
- منبع :
- parvaneh.farshadfar