طرز تهیه کوکی با آرد کامل؛ یک شیرینی سالم خونگی برای همراهی با چای

طرز تهیه کوکی با آرد کامل

طرز تهیه کوکی با آرد کامل, دستور پخت کوکی با آرد کامل

کوکی با آرد کامل یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه، پرطرفدار و مناسب برای پذیرایی و مهمانی‌ها است که بافتی سبک و ترد دارد، این کوکی‌ها خیلی راحت به روش‌های مختلف درست می‌شوند و برای تهیه کردن آنها می‌توانید از انواع مغزیجات استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوکی با آرد کامل در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

برای تهیه کوکی خوشمزه، اول کره و شکرها رو با همزن خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعد وانیل و خمیر ترش رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطرشون توی مواد پخش شه. آرد‌ها رو هم باهم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک دست بشه. فندق‌ها رو پوست بگیرید و تفت بدید، بعد خرد کنید و همراه شکلات چیپسی به مخلوط اضافه کنید. مواد رو به شکل کوکی دربیارید و در فر قرار بدید. پس از پخت، کوکی‌ها رو تزئین کنید و نوش جان کنید!

مواد لازممقدار مواد
کره۱۰۰ گرم
شکر قهوه‌ای و سفید۷۰ تا ۸۰ گرم
وانیلبه مقدار لازم
نمک۱ گرم
آرد سفید ۴ صفر۱۰۰ گرم
آرد کامل گندم۵۰ تا ۶۰ گرم
خمیر ترش فعال ( اختیاری)۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر۳ گرم
مغز فندق خرد شدهبه مقدار لازم
شکلات نسوز یا شکلات چیپسیبه مقدار لازم
شکلات ذوب شده برای تزئینبه مقدار لازم

طرز تهیه کوکی با آرد کامل

مرحله ۱: مخلوط کردن کره با شکر قهوه‌ای و سفید

ابتدا مقداری کره را داخل یک ظرف بریزید، بعد شکر قهوه‌ای و شکر سفید را که از قبل با هم ترکیب کرده‌اید به کره اضافه کنید، با همزن برقی هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند، باید شکرها در کره حل شوند و به شکل دانه‌های زبر در مخلوط نباشند.

مرحله ۲: اضافه کردن وانیل به مخلوط مواد

تقریبا ۴ تا ۵ دقیقه مخلوط کره و شکرها را هم بزنید تا بافت صاف و یکدستی تشکیل شود بعد از این که ذرات شکر به طور کلی حل شدند، مقداری وانیل را به مخلوط اضافه کنید دوباره با همزن برقی هم بزنید تا عطر وانیل پخش شود و به خورد مواد برود.

مرحله ۳: اضافه کردن خمیر ترش به مخلوط مواد

وانیل را تقریباً به مدت یک دقیقه هم بزنید تا عطر آن خوب پخش شود، بعد از آن مقداری خمیر ترش فوری را به مواد اضافه کنید هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، باید خمیر ترش فعال شده با همه مواد به طور کامل مخلوط شود و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود.

مرحله ۴: دورگیری کردن اطراف ظرف با لیسک

استفاده از خمیر ترش فعال کاملاً اختیاری است، در صورتی که خمیر ترش در دسترس نبود می‌توانید از آن استفاده نکنید و این مرحله را حذف کنید، بعد از آن دستگاه همزن را خاموش کنید، با لیسک اطراف ظرف را تمیز دورگیری کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله ۵: هم زدن مخلوط مواد با لیسک

برای این که بافت مخلوط تشکیل شده کاملاً یک دست شود بعد از استفاده از همزن برقی می‌توانید مخلوط مواد را به مدت ۵ دقیقه با لیسک هم بزنید تا ترکیب تشکیل شده لطیف و کاملا صاف شود دقت کنید که وقتی که بافت مخلوط یک دست و نرم شد دیگر مخلوط را هم نزنید.

مرحله ۶: اضافه کردن ترکیب آردها به مخلوط مواد

بعد از آن آرد سفید و آرد گندم را در یک ظرف دیگر با هم ترکیب کنید تا بافت آنها سبک و یکدست شود، بعد ترکیب آرد را کم کم در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود.

مرحله ۷: مقدار مناسب مخلوط کردن آرد با بقیه مواد

دقت کنید که آرد باید کاملا به خورد مخلوط مواد برود به طوری که به شکل گلوله داخل مواد باقی نماند، بعد از این که بافت مخلوط کاملاً صاف، یک دست، نرم و لطیف شد به طوری که خمیر به دست نچسبید و به غلظت مناسب رسید، مخلوط مواد را کنار بگذارید.

مرحله ۸: جدا کردن پوست قهوه‌ای روی مغز فندق‌ها

سپس مقداری مغز فندق را تمیز کنید یعنی پوست‌های قهوه‌ای روی آنها را جدا کنید، پوست قهوه‌ای روی فندق‌ها، بعد از پخت شیرینی، شکل آن را خراب می‌کنند، پس بهتر است که از مغز فندق کاملاً سفید و تمیز استفاده کنید، مغز فندق‌ها تلخ نباشند.

مرحله ۹: تفت دادن فندق‌ها

بعد از آن یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا تابه کاملاً گرم شود سپس حرارت را کم کنید مغز فندق‌ها را در تابه بریزید و به مدت تقریباً ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید، هنگام تفت دادن فندق‌ها را مدام آن‌ها را در تابه هم بزنید تا نسوزند.

مرحله ۱۰: برداشتن تابه از روی حرارت

وقتی که بوی خامی فندق‌ها گرفته شد و همه قسمت‌های آنها به یک اندازه تفت داده شد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه فندق‌ها کم شود، تفت دادن فندق‌ها اختیاری است اما این کار طعم فندق‌ها را بهتر می‌کند.

مرحله ۱۱: استفاده از مغزیجات دیگر به جای فندق

با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان به جای فندق می‌توانید از مغزیجات دیگر استفاده کنید مثلاً به دلخواه مغز پسته یا مغز گردو را برای استفاده در کوکی‌ها آماده کنید، طبق همین روش داخل مخلوط مواد بریزید و برای درست کردن کوکی‌ها از آن استفاده کنید.

مرحله ۱۲: خرد کردن مغز فندق‌ها

بعد از این که مغز فندق‌ها را پوست گرفتید آنها را در اندازه‌های کوچک خرد کنید، دقت کنید که لازم نیست که مغز فندق‌ها خیلی پودر شوند و اندازه آنها باید طوری باشد که زیر دندان احساس شوند برای خرد کردن فندق‌ها می‌توانید از گوشتکوب دستی استفاده کنید.

مرحله ۱۳: اضافه کردن مغز فندق و شکلات چیپسی به مخلوط مواد

سپس مغز فندق‌های خرد شده را داخل مخلوط مواد بریزید با لیسک هم بزنید تا در همه قسمت‌ها به طور یکسان پخش شوند، بعد مقداری شکلات چیپسی را هم به مخلوط مواد اضافه کنید، با آنها ترکیب کنید تا مخلوط مواد به طور یک دست با مغز فندق و شکلات چیپسی پر شوند.

مرحله ۱۴: قرار دادن کاغذ روغنی در سینی فر

مقدار استفاده از مغز فندق و شکلات چیپسی بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و می‌توانید مقدار آن‌ها را کمتر یا بیشتر داخل مواد بریزید، بعد از این که همه مواد خوب با هم مخلوط شدند داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید، طوری که کاملاً کف قالب را بپوشاند.

مرحله ۱۵: فرم دادن به مخلوط مواد و قرار دادن آن‌ها در سینی فر

بعد مقداری از مخلوط به اندازه تقریباً ۳۰ گرم از آن را بردارید، با دست‌ها فرم دهید و آن را به شکل گردو درآورید در سینی روی کاغذ روغنی قرار دهید، همه مخلوط مواد را به همین شکل آماده کنید و کوکی‌ها را با فاصله از هم در سینی فر یا قالب روی کاغذ روغنی قرار دهید.

مرحله ۱۶: تنظیم دمای فر و پختن کوکی‌ها به مقدار لازم

بعد از آن سینی یا قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کوکی‌ها به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزند و کاملاً مغز پخت و آماده شوند بعد از پخت، کوکی‌ها کمی طلایی می‌شوند.

مرحله ۱۷: بیرون آوردن کوکی‌ها از فر و تزئین آن‌ها

بعد از این که کوکی‌ها پختند سینی را از فر بیرون بیاوری و در دمای محیط قرار دهید، تا هنوز کوکی‌ها داغ هستند روی آنها مقداری شکلات چیپسی قرار دهید و آنها را به شکل دلخواه تزئین کنید، سپس اجازه دهید تا در دمای محیط کوکی‌ها کاملاً خنک شوند.

مرحله ۱۸: ریختن شکلات ذوب شده روی کوکی‌ها و تزئین آن‌ها

وقتی که کوکی‌ها در دمای محیط خنک شدند آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف دیگری قرار دهید به دلخواه و با سلیقه خودتان می‌توانید روی کوکی‌ها مقداری شکلات ذوب شده که از قبل آماده کرده‌اید، بریزید و آنها را به شکل مناسب تزئین کنید.

مرحله ۱۹: چیدن کوکی با آرد کامل در ظرف مناسب و سرو آن

در آخر تعدادی کوکی با آرد کامل را داخل ظرف مناسب سرو به شکل مناسب و دلخواه بچینید، بعد کوکی‌ها را به عنوان یک دسر شیک و جذاب یا یک میان وعده خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانی‌ها همراه با دسرهای متنوع دیگر، چای داغ و قهوه سرو کنید.

آموزش انواع کوکی

بروز رسانی توسط در پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.