طرز تهیه خورش قیمه با مرغ

طرز تهیه خورش قیمه با مرغ مجلسی برای 6 نفر دونفره در زودپز زرشک نی نی سایت تصویری

خورش قیمه، یکی از غذاهای محبوب ایران است. یکی از دلایل نوستالژیک و خاطره ساز بودن این خورش این است که در بیشتر شهرهای ایران این خورش را به عنوان نذری در ایام ولادت و شهادت ائمه معصومین و به ویژه در ایام محرم پخش می کنند. خورش قیمه در اصل با گوشت قرمز گوسفندی طبخ می شود. بسیاری از افراد که ممنوعیت غذایی دارند و یا دلشان می خواهد خورش قیمه را با طعم جدیدی امتحان کنند آن را با مرغ می پزند. البته همیشه می توان قیمه را به شکل گیاهی نیز تهیه کرد. می توانید از تگه های بادمجان، سویا، گوشت گیاهی و یا توفو به جای گوشت قرمز استفاده کنید. ما در این مقاله به آموزش خورش قیمه مجلسی ویژه با مرغ می پردازیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه با مرغ در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز درشت۱ عدد
لپه پاک شده۱ پیمانه
فیله مرغ۶ تا ۸ تکه (۲۵۰ گرم)
سیب زمینی۲ عدد
لیمو عمانی۳ عدد
آبلیمو یا آب نارنجبه میزان لازم
زعفران دم کردهبه میزان لازم
عرق هل۲ قاشق غذاخوری
گلاببه میزان لازم
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه خورش قیمه با مرغ

مرحله اول

برای تهیه خورش قیمه خوشمزه با مرغ ابتدا لپه را باید از شب قبل بخیسانید و یکی دوبار نیز آب آن را عوض کنید تا بوی زخم آن گرفته شود. اگر از قبل لپه را پخته و منجمد کرده اید، در اواخر پخت به خورش اضافه کنید تا له نشود.

مرحله دوم

در ابتدا پیاز درشت را شسته و آن را بر روی تخته برش به شکل نگینی خرد می کنیم حالا باید در یک تابه گود و یا قابلمه کمی روغن ریخته و اجازه دهید تا روغن داغ شود. پیاز ها را به روغن اضافه کرده و آن را با حرارت متوسط تفت دهید تا کمی رنگ آن طلایی شده و سبک شود.

مرحله سوم

لپه خیس خورده را آب بکشید و آن را به پیاز اضافه کنید. در این مرحله کمی زردچوبه نیز در این مرحله به آن اضافه کنید. اضافه کردن زردچوبه به لپه ها، علاوه بر خوش رنگ و خوش طعم کردن آن ها؛ از له شدنشان نیز جلوگیری می کند.

مرحله چهارم

در این مرحله کمی لپه و پیاز را به همراه هم کمی تفت دهید و بعد یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد. به طور معمول لپه بین یک ربع تا نیم ساعت می پزد. فیله های مرغ را به شکل قیمه ای خرد کنید.

مرحله پنجم

برای طعم دار کردن فیله ها می توانید آن ها در ظرفی جداگانه در کمی روغن، نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و زعفران تفت دهید. البته در همین مرحله نیز می توانید آب نارنج را به آن اضافه کنید تا مرغ شما ترد و خوشمزه شود.

مرحله ششم

مرغ سرخ شده را از روی حرارت برداشته و به خورش اضافه کنید. به آرامی خورش را هم زده و بگذارید تا به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم همه مواد با هم بپزند. البته چند باری به آن سربزنید و هر زمان دیدید که آب خورش کشیده شده است کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

لیمو عمانی به نوعی امضای خورش قیمه است. بسیاری از افراد از تلخ بودن لیمو عمانی در غذا شکایت دارند. راهکار پیشنهادی ما به شما این است که روی لیمو عمانی را به چنگال سوراخ کرده و سپس به مدت چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا تلخی آن برود.

مرحله هشتم

البته همیشه می توانید به جای لیمو عمانی از پرک لیموعمانی نیز استفاده کنید. لیمو عمانی را به همراه زعفران، عرق هل و کمی گلاب به خورش اضافه کنید. باید اجازه دهید تا قیمه حسابی جا بیفتد و به اصطلاح روغن پس بدهد.

مرحله نهم

سیب زمینی ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن ها را بر روی تخته برش خلالی کرده و به خوبی در روغن سرخ کنید. این سیب زمینی برای تزئین روی خورش قیمه به کار می رود. بعد از جا افتادن قیمه آن را در ظرف کشیده و با سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید.

مرحله دهم

یکی از تکنیک ها و به اصطلاح فوت کوزه گری در تهیه قیمه خوشمزه این است که در اواخر پخت نیز دوباره کمی رب گوجه فرنگی تفت داده شده و زعفران به آن اضافه کنید. قیمه را می توان با برنج زعفرانی و یا ساده سرو کرد.

مرحله یازدهم

اگر می خواهید به جای سیب زمینی سرخ شده از چیپس خلالی استفاده کنید؛ حتما طعم آن را در کنار مقداری خورش تست کنید. برخی از چیپس های خلالی بوی روغن بسیار شدیدی دارند که می تواند تمام زحمات شما را هدر بدهد.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 18 بهمن 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.