طرز تهیه کمپوت سیب خونگی با ماندگاری بالا و طعم بی نظیر
طرز تهیه کمپوت سیب
کمپوت سیب یکی از انواع دسرهای خوشمزه در سراسر جهان است که می توانید آنرا به صورت سالم تر و بدون استفاده از مواد نگهدارنده در منزل درست کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کمپوت سیب در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم کمپوت سیب | |
سیب | ۶ عدد رسیده و درشت |
آب | ۲ لیوان |
شکر یا عسل | ۱۰ قاشق غذاخوری ( عسل ۶ قاشق غذاخوری) |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کمپوت سیب
مرحله اول
برای تهیه کمپوت سیب خوشمزه و خونگی اولین نکته انتخاب سیب های سالم و استخوانی درشت هست. یعنی باید از سیب هایی استفاده کنیم که بافت سفتی دارند تا در پایان کمپوت با کیفیت تری داشته باشیم.
مرحله دوم
رنگ و نوع سیب فرقی ندارد و می توانیم به دلخواه از سیب زرد یا قرمز استفاده کنیم. برای شروع سیب ها را پوست می گیریم، سپس به صورت دلخواه برش می زنیم. برای زیباتر شدن کار می توانیم سیب ها را به صورت ورقه ای برش بزنیم.
مرحله سوم
سپس با یک کاتر با طرح دلخواه قسمت وسط سیب ها را خارج کنیم. پس از اینکه سیب ها آماده شدند، آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شکر به طور کامل حل شود.
مرحله چهارم
در صورتی که تمایل داشتیم از عسل در تهیه کمپوت سیب استفاده کنیم، به جای شکر، عسل را به همراه آب روی حرارت قرار می دهیم. توجه داشته باشید که اگر کمپوت را با عسل درست کنیم، طعم شیرینی آن نسبت به شکر کمتر است.
مرحله پنجم
پس از اینکه آب شروع به حباب زدن کرد و شکر یا عسل به طور کامل حل شد، سیب ها را به قابلمه اضافه می کنیم و هر از گاهی مواد را هم می زنیم. در ادامه برای خوشرنگ تر شدن کمپوت زعفران دم کرده را نیز اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حدود ۱۰ تا ۱۵ زمان نیاز است تا سیب ها کمی نرم شوند. در پایان گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم و پس از ۳۰ ثانیه قابلمه را زا روی حرارت کنار می گذاریم. حالا شیشه هایی که برای کمپوت در نظر گرفته ایم را به خوبی می شوییم.
مرحله هفتم
سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم. توجه داشته باشید که درب شیشه ها باید فلزی باشد تا هوا وارد کمپوت ها نشود. در ادامه سیب ها را به آرامی درون شیشه قرار می دهیم و شربت را نیز به صورت داغ روی سیب ها اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله درب شیشه ها را محکم می بندیم و آنها را به صورت برعکس درون یک قابلمه مناسب قرار می دهیم. حالا به اندازه ای آب می ریزیم که نصف حجم شیشه ها زیر آب باشد. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله نهم
در این مرحله اجازه می دهیم آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد و هوای اضافی درون شیشه های کمپوت را بیرون بکشد. پس از ۱۰ دقیقه شیشه ها را از قابلمه خارج می کنیم و به صورت برعکس کنار می گذاریم تا خنک شوند.
مرحله دهم
حالا کمپوت ها را بررسی می کنیم و هر کدام از شیشه ها که نشتی داشت، را زودتر مصرف می کنیم. باقی کمپوت ها را که سالم هستند و راهی برای ورود هوا ندارند را می توانیم برای مدت طولانی در منزل نگهداری کنیم.
مرحله یازدهم
با این روش می توانیم کمپوت ها را به مدت ۶ ماه تا یک سال در کابینت نگهداری کنیم، اما به دلیل اینکه کمپوت های ما مواد نگهدارنده ندارند، برای اطمینان بیشتر بعد از سه ماه بهتر است آنها را در یخچال قرار دهیم.
نکات طرز تهیه کمپوت سیب
غلیظ شدن شربت کمپوت
اگر توجه کرده باشید، شربت موجود در کمپوت های صنعتی غلیظ است. در صورتی که می خواهید شربت کمپوت شما هم غلیظ باشد، سیب ها را پس از پخت از شربت خارج کنید و اجازه دهید شربت مدت بیشتری روی حرارت بماند تا غلیظ شود.
- منبع :
- samaneh.maleki.64