طرز تهیه رول دارچینی به روش خانگی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه رول دارچینی
رول دارچینی یکی از انواع نان های خوشمزه و مجلسی است که برای پذیرایی بسیار مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رول دارچینی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم رول دارچینی | |
آب ولرم | ¼ پیمانه |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
کره | ۹۰ گرم |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
شکر | ½ پیمانه |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
شیر | ¾ پیمانه |
مواد لازم میانی نان | |
شکر قهوه ای | ۱ پیمانه |
پودر دارچین | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۶۰ گرم |
طرز تهیه رول دارچینی
مرحله اول
برای تهیه رول دارچینی خوشمزه در ابتدای کار از ۳۰ دقیقه قبل کره را از یخچال خارج کرده و اجازه می دهیم دمای کره با دمای محیط کاملا هماهنگ شود. در ادامه آب ولرم را به همراه خمیر مایه درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
حالا ۱ قاشق غذاخوری از مقدار شکر را به کاسه اضافه کرده و کمی مخلوط می کنیم، سپس روی کاسه را با درپوش پوشانده و اجازه می دهیم خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا به عمل بیاید.
مرحله سوم
در این مرحله کره به دمای محیط رسیده را به همراه مابقی شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۲ دقیقه هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند. حالا تخم مرغ ها، شیر و وانیل را به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه مواد درون کاسه را مجددا به مدت ۵ دقیقه هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند، سپس بین کار کاسه را چندین مرتبه دورگیری می کنیم تا تخم مرغ به صورت یکدست هم زده شود و بوی نامطبوع آنها از بین برود.
مرحله پنجم
حالا خمیر مایه به عمل آمده را به کاسه اضافه می کنیم، سپس آرد را الک کرده و به تدریج به کاسه افزوده و ورز می دهیم، زمانی که خمیری نرم و یکدست که به دست نمی چسبد حاصل شد، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم.
مرحله ششم
توجه داشته باشید مقدار آرد تقریبی می باشد، بسته به جنس و آبخور آن ممکن از مقدار آن افزایش یا کاهش پیدا کند. حالا خمیر را روی سطح کار قرار داده به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا خمیر یکدست شود.
مرحله هفتم
در ادامه درون یک کاسه مناسب را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار می دهیم، سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و اجازه می دهیم خمیر در یک جای گرم به مدت ۲ ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله هشتم
پس از اتمام استراحت خمیر، مواد میانی را آماده می کنیم، برای این منظور کره را روی حرارت بخار کتری بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود. در ادامه شکر را به همراه پودر دارچین درون یک کاسه مناسب ریخته و مخلوط می کنیم.
مرحله نهم
حالا خمیر را مجددا ورز می دهیم تا پف آن گرفته شود، سپس خمیر را روی سطح کار قرار داده و با وردنه به صورت مستطیل باز می کنیم. در ادامه روی خمیر را با کره رومال کرده و مخلوط پودر دارچین و شکر را به صورت پخش روی آن می ریزیم.
مرحله دهم
در این مرحله خمیر را رول کرده و با چاقو تیز به ۱۲ قسمت تقسیم می کنیم. حالا درون سینی فر کاغذ روغنی انداخته، سپس رول ها را درون سینی فر با حفظ فاصله از هم می چینیم و روی آنها را با کیسه فریزر می پوشانیم.
مرحله یازدهم
در ادامه اجازه می دهیم رول های دارچینی به مدت ۱ ساعت دیگر استراحت کنند تا حجیم شوند. ۱۵ دقیقه قبل از اتمام استراحت خمیر، فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
مرحله دوازدهم
حالا سینی را طبقه وسط فر گذاشته و اجازه می دهیم رول ها به مدت ۲۵ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم رول ها کاملا خنک شوند.
مرحله سیزدهم
زمانی که رول های دارچینی کاملا خنک شوند، آنها را از کاغذ روغنی جدا کرده و درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در نهایت رول ها را به دلخواه تزیین کرده و به همراه چای تازه دم سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- majale.ashpazi.irani