طرز تهیه آش ماش به روش سنتی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه آش ماش
آش ماش یکی از انواع آش های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که با رسپی های مختلفی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ماش در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماش | ۱ پیمانه |
برنج | ½ پیماننه |
جو پرک | ½ پیمانه |
سبزی آش | ۱٫۵ پیمانه |
عصاره گوشت بره | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و نعنا | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش ماش
مرحله اول
برای تهیه آش ماش خوشمزه در ابتدای کار برنج را درون یک کاسه حاوی آب ولرم می ریزیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. پس از گذشت این زمان پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله دوم
حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع به قابلمه می افزاییم، سپس پیاز را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود. زمانی که پیاز سبک شد مقداری زردچوبه به قابلمه می افزاییم.
مرحله سوم
در ادامه مقداری فلفل سیاه به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کرده، سپس حدود یک دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی ادویه ها و رب گوجه فرنگی از بین برود. حالا ماش را شسته به همراه آب جوش به قابلمه می افزاییم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را بسته و اجازه می دهیم ماش به مدت ۲۰ دقیقه بپزد تا نیم پز شود. پس از گذشت این زمان برنج را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود، سپس به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
حالا مجددا درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم آش ماش به خوبی پخته و کاملا جا بیفتد. در ادامه سبزی آش (اسفناج، تره، گشنیز و جعفری) را شسته و درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی شان خارج شود.
مرحله ششم
حالا سبزی آش را روی سطح کار می گذاریم و به صورت ریز خرد کرده و ۱۵ دقیقه آخر پخت به قابلمه اضافه می کنیم، سپس بدون بستن درب قابلمه اجازه می دهیم آش بجوشد عطر و طعم سبزی ها درون آش پخش شود.
مرحله هفتم
در ادامه نمک آش را اندازه کرده و پس از گذشت ۱۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. توجه داشته باشید این نوع آش سیر داغ ندارد. حالا آش را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- food.reyhann