طرز تهیه شیرینی گازوز به روش ترکیه ای و طعمی بی نظیر
طرز تهیه شیرینی گازوز
شیرینی گازوز یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و رایج کشور ترکیه است که برای پذیرایی بسیار مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی گازوز در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم شیرینی گازوز | |
خمیر مایه فوری | ۲۰ گرم |
تخم مرغ | ۳ عدد |
نمک | ½ قاشق مرباخوری |
آب گازدار | ۱٫۵ لیوان |
آرد | ۱ کیلوگرم |
روغن مایع | ½ استکان |
مواد لازم شربت | |
آب | ۶٫۵ لیوان |
شکر | ۶ لیوان |
آب لیمو ترش تازه | به مقدار کافی |
طرز تهیه شیرینی گازوز
مرحله اول
برای تهیه شیرینی گازوز به روش ترکیه ای در ابتدای کار شربت را آماده می کنیم، برای این منظور آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب ریخته و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا شربت به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
مرحله دوم
پس از گذشت این زمان مقداری آب لیمو ترش به قابلمه اضافه کرده و پس از چند جوش قابلمه را از روی حرارت بر می داریم تا شربت کاملا خنک شود. حالا خمیر مایه را به همراه نمک، تخم مرغ و آب گازدار درون یک کاسه می ریزیم.
مرحله سوم
حالا مواد را کمی مخلوط کرده، سپس آرد الک شده را کم کم به کاسه می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد حاصل شود. در ادامه خمیر را به ۳ قسمت تقسیم کرده و چانه می گیریم.
مرحله چهارم
در این مرحله روی چانه ها را با دستمال مرطوب می پوشانیم و اجازه می دهیم در دمای محیط استراحت کنند تا حجم آنها دو برابر شود. پس از اتمام استراحت خمیر چانه ها را روی سطح آردپاشی شده قرار می دهیم.
مرحله پنجم
در ادامه چانه ها را با وردنه به صورت نازک باز کرده و روی آنرا با روغن مایع رومال می کنیم. حالا خمیر را از یک طرف رول می کنیم و به پهنای یک بند انگشت برش می زنیم، سپس سینی فر را با روغن مایع چرب می کنیم.
مرحله ششم
حالا خمیرها را درون سینی فر با فاصله از هم می چینیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کنند. در این فاصله فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا فر به طور کامل گرم شود.
مرحله هفتم
پس از اتمام استراحت خمیر سینی را درون فر گذاشته و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۳۰ دقیقه بپزند و روی آنها طلایی و خوشرنگ شود. پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج کرده تا کمی از دمای آنها کاسته شود.
مرحله هشتم
در ادامه شربت سرد شده را به صورت بخش روی شیرینی ها ریخته و اجازه می دهیم شربت به خورد شیرینی ها برود، سپس درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به دلخواه با پودر پسته یا فندق تزیین می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- cinkayas.gourmet