طرز تهیه مربای قیسی به روش مجلسی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه مربای قیسی
مربای قیسی یکی از انواع مرباهای خوشمزه و بینظیر است که طعم و عطر آن عالی است و طرفداران زیادی دارد. مربای قیسی را میتوانید با کمترین مواد در دسترس آماده و تهیه کنید و برای وعده صبحانه از این مربای مقوی و دلچسب استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای قیسی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم مربای قیصی | |
قیصی | نیم کیلو |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۵ پیمانه |
هل درسته | چند عدد |
زعفران دمکرده غلیظ | ۲ قطره |
آب لیموی تازه | ۱ قاشق |
دستور پخت مربای قیسی
مرحله اول
ابتدا قیصیها را تمیز بشورید و در یک قابلمه بریزید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند بعد اجازه دهید تا قیصیها به مدت تقریبا ۷ دقیقه در آب بجوشند و خوب نرم شوند.
مرحله دوم
سپس با یک چنگال امتحان کنید و قیسیها را فشار دهید که خوب نرم شده باشند و بعد شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود و قوام بیاید و سفت شود، سپس به دلخواه و سلیقه خودتان مقداری پودر هل یا چند دانه هل درسته را روی مواد بریزید.
مرحله سوم
بعد یک لیموی تازه را تمیز بشورید و از وسط نصف کنید و آب آن را بگیرید و یک قاشق از آن را روی مواد بریزید و هم بزنید، آب لیمو موجب میشود که مربا شکرک نزند و علاوه بر آن طعم و عطر لیمو باعث خوشمزه تر شدن مربا میشود.
مرحله چهارم
سپس مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید و کمی آب روی آن بگیرید و اجازه دهید تا دم بکشد و غلیظ شود، بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری زعفران دمکرده غلیظ را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران باز شود.
مرحله پنجم
بعد از این که همه مواد با هم مخلوط شدند و مربا به غلظت مناسب رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سپس درب قابلمه را با دمکنی ببندید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا روز بعد مربا کم کم خنک شود و بعد درب قابلمه را بازکنید.
مرحله ششم
مربا بعد از سرد شدن غلظت بیشتری پیدا میکند، پس در هنگام درست کردن مربا به این نکته توجه کنید، سپس وقتی که مربا سرد شد، مربا را داخل ظرفهای شیشهای تمیز، محکم و دربسته بریزید و برای مدت یک تا دو ماه در یخچال نگهداری کنید.
مرحله هفتم
بعد در هنگام استفاده مربای قیصی را در ظرف مناسب بریزید و با کمی پودر پسته روی آن را تزئین کنید و در وعده صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده ساده و خوش طعم و لذیذ همراه با نان تازه و چای داغ و کره و خامه و پنیر و انواع دورچین سرو کنید.
- منبع :
- maman_farah_cooking