مطالب پر بازدید
طرز تهیه رول اسفناج و پنیر به روش مجلسی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه رول اسفناج و پنیر به روش مجلسی و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه رول اسفناج و پنیر رول اسفناج و پنیر یکی از انواع فینگر فودهای خوشمزه و بین المللی است که برای سرو …

طرز تهیه سوهان حلوایی؛ رازهایی برای طعمی عالی و بافتی بی‌نظیر

طرز تهیه سوهان حلوایی؛ رازهایی برای طعمی عالی و بافتی بی‌نظیر

طرز تهیه سوهان حلوایی سوهان حلوایی، این شیرینی سنتی، با بافتی نرم و طعمی معطر از هل و زعفران، همراهی ایده‌آل برای لحظات …

طرز تهیه سالاد عدس به روش ساده و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه سالاد عدس به روش ساده و با طعمی بی نظیر

طرز تهیه سالاد عدس سالاد عدس از سالادهای محبوب بین المللی است که با ترکیبات و دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده …

طرز تهیه سیر قلیه

طرز تهیه سیر قلیه,طرز تهیه سیر قلیه گیلانی بدون لپه ,طرز تهیه سیر قلیه خانم نجاتی ,طرز تهیه سیر قلیه گیلانی با مرغ ,طرز تهیه سیر قلیه با گوشت ,سیر قلیه مازندرانی ,طرز تهیه سیر خورش گیلانی ,طرز تهیه سیر قلیه با اردک

سیر قلیه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که عطر و طعمی فوق العاده دارد، سیر قلیه خیلی راحت و سریع آماده می‌شود، این غذای خوش طعم بسیار مقوی است و در میان همه افراد به خصوص شمالی‌ها بسیار محبوب و پرطرفدار است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سیر قلیه در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
مرغ۴ تکه ران یا سینه
برگ سیر۳۰۰ گرم
لپه۴ قاشق غذا خوری
آب نارنج۲ قاشق غذا خوری
تخم مرغ۲ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه سیر قلیه

مرحله اول

ابتدا از شب قبل مقداری لپه را داخل یک ظرف بریزید و به آن آب اضافه کنید و کنار بگذارید تا لپه‌ها خوب خیس بخورند و نفخ آن‌ها گرفته شود در طول این مدت آب لپه‌ها را دو تا سه بار عوض کنید با این روش لپه‌ها در هنگام پخت زودتر می‌پزند.

مرحله دوم

بعد مقداری برگ سیر را تمیز بشورید و در سبد قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود سپس برگ سیرها را با یک چاقوی تیز، ریز خرد کنید و داخل یک ظرف بریزید بعد از آن یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید تا تابه کمی داغ شود.

مرحله سوم

سپس برگ سیرهای خرد شده را داخل تابه بریزید و به مدت ۵ دقیقه آن‌ها را تفت دهید تا آب آنها جمع شود بعد از این که رنگ سبزی‌ها کمی تغییر کرد و تیره‌تر شد مقداری روغن کلزا روی آن‌ها بریزید و هم بزنید تا برگ سیرها در روغن سرخ شوند.

مرحله چهارم

برگ سیرها را در روغن به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید تا عطر آن‌ها کاملاً پخش شود و رنگ آن‌ها تیره‌تر شود سپس تخم مرغ‌ها را به مخلوط مواد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و با سیرها کاملاً مخلوط و یکدست شوند.

مرحله پنجم

سپس تکه‌های مرغ را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید، با سلیقه خودتان می‌توانید از ران و یا سینه مرغ استفاده کنید بعد برش‌های مرغ را داخل یک ظرف بریزید حالا به آن‌ها مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

مرحله ششم

بعد از این که برش‌های مرغ خوب مزه‌دار شدند در یک تابه مقداری روغن کلزا بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود حالا مرغ‌های مزه‌دار شده را داخل تابه بریزید و هر دو طرف آن‌ها را تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود.

مرحله هفتم

سپس لپه‌های خیس خورده را در تابه بریزید و همراه با برش‌های مرغ مقداری تفت دهید بعد از این که لپه‌ها را به مدت یک دقیقه تفت دادید مقداری آب جوش را روی مرغ‌ها و لپه‌ها بریزید و در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا روی حرارت متوسط بپزند.

مرحله هشتم

تقریباً یک ساعت طول می‌کشد تا برش‌های مرغ و لپه‌ها خوب بپزند، فقط دقت کنید که ۲۰ دقیقه بعد از پخت مرغ‌ها، برگ سیر‌های خرد شده را که از قبل سرخ کردید به آن اضافه کنید و دوباره در ظرف را ببندید بعد اجازه دهید همه مواد حسابی با هم بپزند.

مرحله نهم

سپس یک نارنج را تمیز بشورید و از وسط برش بزنید و در چند دقیقه آخر پخت در ظرف را بردارید و مقداری آب نارنج را به غذا اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و طعم نارنج به خورد مواد برود بعد از آن ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله دهم

در این فاصله که سیرقلیه را آماده می‌کنید مقداری برنج را هم آبکش کنید و بپزید سپس برنج را در یک ظرف مناسب بکشید و با زعفران تزئین کنید همینطور سیر قلیه را نیز در ظرف دیگری بریزید و با چند برگ نعنا، شوید و ریحان تازه آن را تز‌ئین کنید. در آخر خوراک سیر قلیه را همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

لطفا امتیاز دهید
دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : جمعه 31 شهریور 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.