طرز تهیه کدو پلو گیلانی به روش سنتی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کدو پلو گیلانی
کدو پلو که با نام کئی پلو هم شناخته می شود یکی از غذاهای خوشمزه استان های شمالی کشورمان است که با مواد متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کدو پلو گیلانی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کدو حلوایی | ½ کدوی کوچک |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
برنج | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
زیره | ۱ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۴ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه کدو پلو گیلانی
مرحله اول
برای تهیه کدو پلوی خوشمزه ابتدا برنج را درون یک کاسه آب می ریزیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم تا دانه های برنج خرد نشوند. در ادامه کدو حلوایی را پوست گرفته و به صورت حبه ای درشت خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود.
مرحله سوم
حالا مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کرده و تفت دادن را یک دقیقه دیگر ادامه می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. در ادامه کدو حلوایی خرد شده را به تابه اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله شکر را به همراه مقداری نمک اضافه می کنیم، سپس درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم کدو حلوایی به مدت ۱۵ دقیقه با آب خودش بپزد و نرم شود. بعد از گذشت این زمان زعفران دم کرده، زیره و کره را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را در حدی که با هم ترکیب شوند، تفت می دهیم، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله ششم
پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد. زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی گیر داشت، باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و کمی روغن به آن اضافه می کنیم. در ادامه برای ته دیگ یک تکه نان لواش یا چند تکه سیب زمینی اسلایس شده در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس یک لایه برنج روی ته دیگ می ریزیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری از ترکیب کدو حلوایی روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم کدو پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله نهم
پس از اینکه کدو پلو آماده شد، تخم مرغ ها را به صورت تکی نیمرو می کنیم. در نهایت کدو پلو را درون ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس تخم مرغ های نیمرو شده را روی آن قرار می دهیم و سرو می کنیم.
- منبع :
- roja_nasiry