طرز تهیه نان رول کدو حلوایی خوشمزه و ساده برای عصرانه و میان وعده
طرز تهیه نان رول کدو حلوایی
نان رول کدو حلوایی یکی از انواع نانهای خوشمزه، لذیذ و شیک است که از آن میتوانید در وعده صبحانه برای پذیرایی استفاده کنید، همچنین این نان خوش طعم را میتوانید به عنوان شیرینی ساده و پرخاصیت در وعده عصرانه همراه با چای داغ سرو کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان رول کدو حلوایی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد نول ویژه | ۲۷۰ گرم |
ترکیب شیر و زعفران آب کرده | ۱۰۰ گرم |
پوره کدو حلوایی کبابی برای خود خمیر | ۴۰ گرم |
مخمر فوری | ۴ گرم |
نمک | ۵ گرم |
تخم مرغ کوچک | ۱ عدد |
شکر | ۲۷ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
مواد لازم برای بین رول | مقدار مواد |
پوره کدو حلوایی | به مقدار لازم |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
جوز هندی | ۲/۱ قاشق چای خوری |
شکر قهوهای | ۱ قاشق غذا خوری |
مغز گردو خرد شده برای بین رول | با مقدار دلخواه |
طرز تهیه نان رول کدو حلوایی
مرحله ۱: خرد کردن کدو حلوایی
ابتدا کدو حلوایی را بشورید، در اندازههای کوچک برش بزنید، تخمههای کدو حلوایی را جدا کنید، پوست برشهای کدو حلوایی را بگیرید، بعد آنها را در اندازههای کوچک برش بزنید و خرد کنید، داخل یک قالب مخصوص فر بریزید، سپس مقداری روغن زیتون روی کدوها بریزید.
مرحله ۲: قرار دادن قالب در فر و تنظیم دمای فر
اگر روغن زیتون در دسترس نبود میتوانید از روغن مایع استفاده کنید و روی کدوها بریزید، سپس روی قالب را با فویل بپوشانید بعد از آن قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است، قرار دهید بعد از آن دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۳: پختن کدو حلواییها و پوره کردن آنها
بعد اجازه دهید برشهای کدو حلوایی به مدت نیم ساعت در فر بپزند تا کاملا نرم و مغز پخت شوند بعد از آن قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید، سپس با کمک یک چنگال کدو حلواییها را کاملاً له و پوره کنید تا بافت آنها یکدست شود.
مرحله ۴: مخلوط کردن مواد خشک با هم و دم کردن زعفران
بعد از آن مواد خشک که شامل آرد، نمک و شکر است را با هم مخلوط کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند سپس زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید کمی آب جوش به آن اضافه کنید روی ظرف را بپوشانید و بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود
مرحله ۵: اصافه کردن زعفران دم کشیده به شیر
مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد اما هرچه زعفران بیشتر باشد رنگ، عطر و طعم نان بهتر میشود، بعد از آن که زعفران دم کشید، کاملاً غلیظ شد و به دمای محیط رسید آن را به شیر اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن مخلوط شیر و زعفران به مواد
بعد از آن مخلوط شیر و زعفران را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، چون پوره کدو حلوایی آب دارد موقع اضافه کردن شیر دقت کنید که مقدار آن خیلی زیاد نشود، و به اندازه کافی و مناسب شیر اضافه کنید تا در نهایت خمیر خیلی شل نشود.
مرحله ۷: اضافه کردن تخم مرغ و پوره کدو حلوایی به مواد
سپس تخم مرغ را بشکنید، به مواد اضافه کنید و با آنها مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج شود، تخم مرغ باید با بقیه مواد کاملاً ترکیب و یکدست شود بعد از آن پوره کدو حلوایی را به مخلوط مواد اضافه کنید، دوباره با هم مخلوط کنید تا با بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۸: ورز دادن خمیر
وقتی خمیر جمع شد، آن را حسابی با دست ورز دهید تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند و بافت خمیر کاملاً صاف و یک دست شود، برای ورز دادن خمیر میتوانید از دستگاه خمیرزن استفاده کنید اما در صورتی که در دسترس نبود خمیر را با دست ورز دهید.
مرحله ۹: اضافه کردن کره به خمیر و ورز دادن آن
سپس مقداری کره را به خمیر اضافه کنید، ورز دهید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، کره به خورد خمیر برود و بافت خمیر صاف، یکدست، نرم و لطیف شود، طوری که هنگامی که خمیر را با دو دست میکشید، پاره نشود و به راحتی با ضخامت خیلی نازک باز شود.
مرحله ۱۰: پوشاندن روی خمیر و استراحت کردن آن
بعد از این که خمیر تشکیل شده یک دست و لطیف شد آن را داخل ظرف قرار دهید با یک نایلون روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر استراحت کند، خمیر باید به مدت ۴۵ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا کاملا جا بیفتد، پف کند و حجم آن زیاد شود.
مرحله ۱۱: مخلوط کردن پوره کدو حلوایی با دارچین
در این فاصله برای درست کردن مواد میانی مقداری پوره کدو حلوایی را داخل یک ظرف بریزید کمی پودر دارچین به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و عطر دارچین پخش شود، عطر دارچین باید به خورد کدو حلواییهای پوره شده برود.
مرحله ۱۲: اضافه کردن جوز هندی و شکر به مواد
بعد مقداری جوز هندی به مخلوط مواد میانی اضافه کنید، با هم ترکیب کنید، سپس مقداری شکر را به ترکیب مواد اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند، با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید مقدار شکر را کمی تغییر دهید و بیشتر یا کمتر در مواد بریزید.
مرحله ۱۳: خرد کردن مغز گردوها
سپس مقداری مغز گردو را خرد کنید، دقت کنید مغز گردوها را لازم نیست خیلی پودر کنید فقط به اندازهای که مغز گردوها زیر دندان احساس شود آنها را با گوشتکوب دستی یا با دست خرد کنید، سعی کنید که اندازه مغز گردوهای خرد شده تقریباً یک دست باشد.
مرحله ۱۴: اضافه کردن مغز گردو به بقیه مواد و باز کردن خمیر
مغز گردوهای خرد شده را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، بعد از آن مخلوط مواد میانی را کنار بگذارید وقتی که استراحت اولیه خمیر تمام شد خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید با دست آن را به شکل مستطیل کاملاً پهن و باز کنید.
مرحله ۱۵: ریختن مواد میانی رو خمیر و پخش کردن آن
در این مرحله ضخامت خمیر باید متناسب باشد و خیلی نازک نشود، تا مواد میانی از داخل آن بیرون نریزد، سپس مواد میانی را روی خمیر بریزید و با پشت قاشق پخش کنید تا همه قسمتهای خمیر با مواد میانی پوشانده شود، سپس خمیر را به آرامی رول کنید.
مرحله ۱۶: چرب کردن قالب و برش زدن رول خمیر
بعد از آن داخل یک قالب با سایز مناسب را با روغن مایع یا کره چرب کنید، یا کاغذ روغنی کف قالب قرار دهید و سطح کاغذ روغنی را هم با روغن چرب کنید، سپس رول خمیر را به وسیله یک چاقوی تیز یا با یک نخ در اندازههای مناسب و کوچکتر برش بزنید.
مرحله ۱۷: چیدن برشهای خمیر در سینی فر و استراحت دوم آنها
بعد از آن برشهای رول خمیر را داخل قالب با فاصله بچینید دوباره روی ظرف را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیرها برای بار دوم استراحت کنند، استراحت دوم خمیر را تقریباً به مدت ۶۰ دقیقه طول میکشد تا برشهای خمیر کاملاً پف کنند و حجیم شوند.
مرحله ۱۸: ذوب کردن کره و اضافه کردن شکر به آن
در این فاصله مقداری کره را داخل یک ظرف بریزید، ظرف را به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا کره ذوب شود، سپس مقداری شکر به آن اضافه کنید هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و شکر در کره ذوب شده حل شود.
مرحله ۱۹: رومال کردن سطح خمیرها
بعد از این که خمیر کاملاً استراحت کرد و حجم برشهای خمیر زیاد شد، نایلون را از روی ظرف بردارید، سپس با یک فرچه مخلوط کره و شکر را روی برش رولها بمالید و آنها را رومال کنید، به طوری که کاملاً سطح آنها با مواد رومال پوشانده شود.
مرحله ۲۰: قرار دادن خمیرها در فر و تنظیم دمای فر
سپس مقداری مغز تخم کدو حلوایی را روی هر رول بچینید و آن را به شکل دلخواه تزئین کنید، بعد قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، دقت کنید دمای فرهای مختلف با هم فرق میکند.
مرحله ۲۱: پختن رولهای خمیر و بیرون آوردن قالب از فر
اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزند، سطح آنها کاملاً طلایی رنگ شود و خوب مغز پخت و آماده شوند، در هنگام پخت مراقب باشید که برشهای رول خمیر نسوزند و خشک نشوند بعد از این زمان قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید.
مرحله ۲۲: مخلوط کردن آب و عسل با هم
سپس اجازه دهید تا رولهای خمیر در دمای محیط کاملا خنک شوند بعد از آن برشهای نان رول کدو حلوایی را از کاغذ روغن جدا کنید و در ظرف مناسب دیگری قرار دهید، سپس مقداری عسل را داخل یک ظرف بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید و با آن مخلوط کنید.
مرحله ۲۳: رومال کردن نان رول کدو حلوایی
وقتی که عسل کاملاً رقیق شد با فرچه مقداری روی نانها بمالید و آنها را رومال کنید، سپس تعدادی نان رول کدو حلوایی را داخل ظرف مناسب سرو بچینید، سپس آنها را در وعده صبحانه همراه با چای داغ، کره، مربا، عسل و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
آموزش انواع نان
- منبع :
- nankadeh_zahra