طرز تهیه نان هایدی به روش خانگی؛ گزینه ای عالی برای میان وعده و صبحانه
طرز تهیه نان هایدی
نان هایدی یا نان فرانسوی یکی از انواع نانهای خوشمزه، لطیف و لذیذ است که به روشهای مختلف و خیلی راحت درست میشود از این نان خوش طعم میتوانید در وعده صبحانه همراه با کره، مربا و عسل استفاده کنید، نان هایدی بافتی بسیار سبک، نرم و لطیف دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان هایدی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد فانتزی یا نول قوی | ۳۰۰ گرم |
آب و شیر ترکیبی | ۱۸۰ تا ۱۹۰ گرم |
مخمر فوری | ۵ گرم |
شکر | ۱۵ گرم |
نمک | ۶ گرم |
کره نرم | ۲۰ گرم |
کره برای روی رولها | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان هایدی
مرحله ۱: مخلوط کردن آرد فانتزی با مخمر فوری و نمک
ابتدا مقداری آرد فانتزی را داخل یک ظرف بریزید سپس مخمر فوری را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا ارد و مخمر کاملا با هم ترکیب شوند، سپس مقداری نمک هم به ترکیب آرد اضافه کنید، هم بزنید و با آن مخلوط کنید تا بافت صاف و یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۲: اضافه کردن شکر و مخلوط آب و شیر به آرد
سپس شکر را به ترکیب آرد اضافه کنید و هم بزنید تا بافت یک دستی تشکیل شود، بعد از آن مقداری شیر هم دمای محیط داخل یک ظرف بریزید، آب را به آن اضافه کنید تا با هم مخلوط و یکدست شوند سپس ترکیب آب و شیر را کم کم به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۳: ورز دادن خمیر تا تشکیل بافت مناسب
دقت کنید که آبخور آردهای مختلف با هم فرق میکند، پس حتماً آب و شیر را کم کم به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا در نهایت خمیر شکل گرفته خیلی شل نشود بعد از آن با دست خمیر را ورز دهید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند و خمیر تشکیل شده صاف و یک دست شود.
مرحله ۴: اضافه کردن کره به خمیر
بعد از این که خمیر را تقریباً به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز دادید و به بافت یک دستی رسیدید، کره را که در دمای محیط نرم شده است به خمیر اضافه کنید، دوباره خمیر را خوب ورز دهید تا کره کاملاً به خورد آن برود و بافت خمیر یک دست، نرم و لطیف شود.
مرحله ۵: پوشاندن روی خمیر و استراحت آن
خمیر باید ترجیحاً به تست پنجره برسد یعنی وقتی که مقداری از آن را بین دو دست باز میکنید، خمیر پاره نشود و با ضخامت خیلی نازک باز شود، بعد از این که به این مرحله رسیدید روی ظرف را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه استراحت کند.
مرحله ۶: تقسیم کردن خمیر به چانههای مساوی
وقتی که خمیر در دمای محیط خوب استراحت کرد و حجم آن تقریباً ۲ تا ۲ و نیم برابر شد، نایلون روی ظرف را بردارید با فشار انگشت روی خمیر پف آن را بگیرید، سپس مقداری آرد روی خمیر بپاشید، کمی آن را ورز دهید، بعد آن را به چانههای مساوی تقسیم کنید.
مرحله ۷: پوشاندن چانخهای خمیر و استراحت آنها
برای این مقدار از مواد گفته شده تقریباً ۷ چانه تشکیل میشود، همه چانهها را آماده کنید و با فاصله کنار هم روی یک سطح صاف یا داخل یک ظرف قرار دهید، سپس با نایلون روی چانهها را بپوشانید و اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.
مرحله ۸: فرم دادن و گرد کردن چانههای خمیر
بعد از استراحت دوم خمیرها در در دمای محیط، نایلون روی خمیرها را بردارید و هر چانه خمیر را با دست فرم دهید، به شکلی که زیر آن را کمی بکشید و آن را گرد کنید، این نان شکل و فرم خاصی ندارد و باید کاملاً گرد باشد همه چانهها را به همین شکل آماده کنید.
مرحله ۹: پوشاندن روی چانههای خمیر و استراحت آنها
سپس روی چانهها نایلون بکشید و اجازه دهید تا به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دیگر استراحت کنند و حجم آنها تقریباً دو تا ۲ و نیم برابر شود، بعد از این که خمیرها در دمای محیط خوب پف کردند، حجم آنها زیاد و آماده شدند نایلون را از روی خمیرها را بردارید.
مرحله ۱۰: ایجاد شکاف روی چانههای خمیر
سپس روی چانههای خمیر مقداری آرد بپاشید و با یک تیغ تیز روی هر چانه یک شکاف ایجاد کنید، دقت کنید که این شکاف نباید خیلی عمیق یا خیلی کم عمق باشد، شکاف باید به اندازهای باشد که بعد از پخت وسط نان کمی باز شود و فرم نان هایدی یا نان فرانسوی را بگیرد.
مرحله ۱۱: برش زدن کره و قرار دادن آنها در شکافهای روی خمیر
بعد از این که روی همه چانهها یک شکاف ایجاد کردید کره سرد را که از یخچال بیرون بیاورید، در اندازههای باریک برش بزنید و سپس باریکههای کره را داخل شکافها روی هر خمیر قرار دهید داخل همه خمیرها به همین شکل یک برش کره را قرار دهید.
مرحله ۱۲: چرب کردن سینی فر یا قرار دادن کاغذ روغنی در آن
بعد از آن داخل سینی فر یا قالب را با روغن مایع یا کره چرب کنید یا کاغذ روغنی در کف قالب قرار دهید، طوری که کاملاً کف قالب یا سینی را بپوشاند، سپس کاغذ روغنی را هم با مقداری روغن چرب کنید، بهتر است که به جای چرب کردن قالب از کاغذ روغنی استفاده کنید.
مرحله ۱۳: قرار دادن سینی خمیرها در فر از قبل گرم شده
بعد از آن خمیرهای فرم گرفته را با فاصله داخل سینی فر بچینید، سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل کاملاً گرم شده است قرار دهید، مقداری آب داخل فضای فر اسپری کنید تا در هنگام پخت نانها، آب بخار کند، میتوانید یک ظرف آب را هم داخل فر قرار دهید.
مرحله ۱۴: تنظیم دمای فر و پختن خمیرها برای مدتی با بخار آب
سپس دمای فر را روی ۲۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، بعد اجازه دهید تا نانها به مدت ۷ تا ۸ دقیقه با بخار بپزند، چون آب داخل فر بخار میکند و خمیرها میپزند، بخار آب باعث میشود که بافت نانها کاملاً نرم و لطیف شود و در هنگام پخت خشک نشوند.
مرحله ۱۵: پختن خمیرها برای مدتی بدون بخار آب
بعد از این مدت میتوانید ظرف آب را از داخل فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا ۷ تا ۸ دقیقه هم نانها بدون بخار بپزند و سطح آنها کاملاً طلایی رنگ شود، بعد از این که نانها خوب پختند سینی را از فر بیرون بیاورید، در دمای محیط قرار دهید تا حرارت اولیه آنها کم شود.
مرحله ۱۶: چیدن نان هایدی در ظف مناسب و سرو آنها
سپس تعدادی نان هایدی را که از کاغذ روغنی جدا کردهاید، داخل ظرف مناسب سرو بچینید، سپس این نانهای خوش طعم، مقوی و لطیف را در وعده صبحانه همراه با کره، مربا، عسل یا به عنوان یک میان وعده خوش طعم همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
آموزش انواع نان
- منبع :
- nankadeh_zahra