طرز تهیه کلوچه خرمایی به روش خانگی و با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کوکی پسته ای، شیرینی جذاب و بسیار لاکچری!
طرز تهیه کوکی پسته کوکی پسته یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد این شیرینی خوش …
طرز تهیه شیرینی نان برنجی کرمانشاهی سنتی با طعم بی نظیر
طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی شیرینی برنجی کرمانشاهی یکی از انواع شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان سوغات کرمانشاه …
طرز تهیه باسلوق شیره انگور ساده با طعمی بی نظیر
طرز تهیه باسلوق شیره انگور باسلوق شیره انگور یکی از انواع شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست …
طرز تهیه کلوچه خرمایی
کلوچه خرمایی یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و مقوی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه خرمایی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم کلوچه خرمایی | |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۶ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
ماست | ¾ پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
آرد | ۳٫۵ لیوان |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم میانی | |
خرما | ۲۰ عدد |
گردو | ۵ عدد |
کره | ۲۵ گرم |
پودر هل | ½ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۴ قاشق غذاخوری |
مواد لازم رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
روانیل | نوک قاشق چایخوری |
طرز تهیه کلوچه خرمایی
مرحله اول
برای تهیه کلوچه خرمایی خوشمزه در ابتدای کار تخم مرغ را به همراه شکر، روغن مایع، کره به دمای محیط رسیده و ماست درون یک کاسه مناسب ریخته و با همزن دستی به خوبی هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
مرحله دوم
حالا وانیل و پودر هل را اضافه کرده و مجددا هم می زنیم، سپس بیکینگ پودر را به همراه خمیر مایه و آرد درون الک ریخته و پس از الک کردن کم کم به کاسه اضافه می کنیم و با دست به خوبی ورز می دهیم.
مرحله سوم
زمانی که خمیر درون کاسه جمع شد، مقداری روغن مایع به کاسه اضافه کرده و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد حاصل شود. حالا روی کاسه را می پوشانیم.
مرحله چهارم
در ادامه اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت کند تا حجم آن دو تا سه برابر شود. در این مرحله به سراغ درست کردن مواد میانی می رویم، برای این منظور هسته خرماها را جدا می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه خرماها را به همراه آب جوش درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خرما کاملا نرم شود، سپس کره را به همراه پودر هل، پودر دارچین و گردوی خرد شده به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا مواد میانی را به خوبی مخلوط کرده و قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس اجازه می دهیم کاملا خنک شود. پس از اتمام استراحت خمیر آنرا به خوبی ورز می دهیم تا هوای اضافی خمیر گرفته شود.
مرحله هفتم
در ادامه خمیر را به چانه های یکسان تقسیم کرده، سپس مقداری از مواد میانی وسط خمیرها می ریزیم و مجددا چانه می گیریم. حالا خمیر ها را با دست کمی پهن کرده و درون سینی فر که با روغن چرب کرده ایم می چینیم.
مرحله هشتم
حالا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس روی خمیرها را با مخلوط زرده تخم مرغ، روغن مایع و وانیل رومال کرده و سینی را طبقه میانی فر قرار می دهیم تا کلوچه ها بپزند.
مرحله نهم
پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمانی که کلوچه ها کاملا پخته و روی آنها طلایی و خوشرنگ شد، سینی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم کلوچه ها خنک شوند. در نهایت کلوچه های خرما را به همراه چای سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- eliiiiieydi0071