طرز تهیه آش سبزی به روش شیرازی و طعمی بی نظیر
طرز تهیه کتلت سوسیس مجلسی با طعمی بی نظیر
طرز تهیه کتلت سوسیس کتلت سوسیس از غذاهای حاضری و فوری ایرانی است که با ترکیبات و دستورهای متنوعی درست می شود، برای …
طرز تهیه آش سبزی
آش سبزی یکی از انواع آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در برخی شهرهای کشورمان به عنوان صبحانه سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش سبزی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت با استخوان | ۴۰۰ گرم |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا قرمز | ½ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
تره | ۲۰۰ گرم |
ترخون | ۵۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روفن | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش سبزی
مرحله اول
برای تهیه آش سبزی خوشمزه در ابتدای کار نخود و لوبیا را از یک شب قبل درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم خیس بخورند. در صورت امکان چند مرتبه آب درون کاسه را تعویض می کنیم تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود.
مرحله دوم
دو ساعت مانده به شروع آشپزی عدس و برنج را درون دو کاسه جداگانه حاوی آب قرار داده و اجازه می دهیم خیس بخورند. برای شروع، نخود و لوبیا را آبکشی کرده و به همراه چند لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله سوم
قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم به طور کامل بپزند. در ادامه یکی از پیازها را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه دیگر می ریزیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله پیاز را کمی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و دو تا سه دقیقه تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در ادامه چند لیوان آب اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا اجازه می دهیم گوشت هم به طور کامل بپزد. در اواخر پخت گوشت مقداری نمک به آن اضافه می کنیم. در همین حین عدس را به همراه دو لیوان آب درون یک قابلمه جداگانه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد.
مرحله ششم
عدس را حتما باید جداگانه بپزیم چون آب آن باعث بد رنگ شدن آش می شود. در همین حین برنج را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه بزرگ می ریزیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله هفتم
پس از جوش آمدن آب، سبزی ها را خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج کاملا شفته شود. در ادامه پیازهای باقیمانده را به صورت خلالی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن درون یک تابه می ریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس آنرا به قابلمه حاوی برنج اضافه می کنیم. پس از پخت حبوبات، دو سوم نخود و لوبیا را با گوشتکوب می کوبیم تا له شوند، سپس به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله نهم
حالا باقیمانده حبوبات را به همراه عدس به قابلمه می افزاییم. پس از اینکه گوشت پخت، آب آنرا صاف کرده و به قابلمه حاوی برنج اضافه می کنیم. در ادامه استخوان های گوشت را جدا کرده و آنرا به طور کامل می کوبیم تا له شود.
مرحله دهم
در این مرحله گوشت کوبیده شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به قابلمه اضافه می کنیم، سپس آش را به صورت پارویی (مانند حلیم گندم) هم می زنیم تا غلیظ و کشدار شود.
مرحله یازدهم
در همین حین یک تابه کوچک روی حرارت قرار داده و ۱ قاشق چایخوری زردچوبه با کمی روغن به آن می افزاییم، سپس تفت می دهیم تا عطر زردچوبه خارج شود. در نهایت زردچوبه را هم به قابلمه اضافه کرده و پس از اینکه آش غلیظ شد، آنرا سرو می کنیم.
- منبع :
- cooktari