طرز تهیه آش لخشک

طرز تهیه آش لخشک, دستور پخت آش لخشک

آش لخشک یکی از آش‌های خوشمزه و سنتی استان خراسان است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد و خیلی راحت آماده و درست می‌شود، آش لخشک، طرفداران زیادی دارد و از آن می‌توانید به عنوان یک میان وعده مقوی و پرخاصیت استفاده کنید برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لخشک در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم برای خمیرمقدار مواد
آرد۱ پیمانه
تخم مرغ کامل۱ عدد
نمک۴/۱ قاشق چای خوری
آب۴/۱ پیمانه
مواد لازم برای داخل آشمقدار مواد
اسفناج۱ کیلو
پیاز سرخ شده۱ پیمانه
پوره سیر۲ قاشق غذا خوری
کشک۱ پیمانه
نعناع خشک۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش لخشک

مرحله ۱: تهیه خمیر با آرد، تخم مرغ، و نمک

ابتدا آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد در یک ظرف بریزید و کمی نمک روی آن بریزید و هم بزنید و سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بعد آب را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر تشکیل شود.

مرحله ۲: استراحت خمیر و آماده‌سازی پیاز

وقتی که خمیر صاف و یکدست شد و به دست نچسبید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند، سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و افزودن سیر و ادویه‌ها

وقتی روغن داغ شد پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند و بعد سیرها را که ریز خرد کرده‌اید در قابلمه بریزید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود و بعد مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله ۴: اضافه کردن آب به مواد

سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید وقتی آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید، در این فاصله خمیر را روی یک سطح صاف که آرد پاشی کرده‌اید قرار دهید و با دست یا وردنه باز کنید و روی آن آرد بپاشید.

مرحله ۵: برش دادن و خشک کردن خمیر

بعد خمیر را رول کنید و در اندازه‌های یک سانتیمتری برش دهید و کنار بگذارید، اگر خمیرها بیشتر از مقدار لازم بود، می‌توانید روی یک سینی بگذارید و اجاره دهید تا خشک شوند و بعد از خشک شدن آن‌ها را داخل یخچال نگهداری کنید.

مرحله ۶: پخت خمیرها و اضافه کردن اسفناج

سپس خمیرها را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و به مدت نیم ساعت اجازه دهید تا رشته‌ها کامل پخته شوند، بعد اسفناج‌ها را که تمیز شسته‌اید و خشک شده‌اند ریز خرد کنید و بعد از پخته شدن رشته‌ها به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله ۷: اضافه کردن کشک و تنظیم غلظت آش

بعد از ده دقیقه که کمی اسفناج‌ها پخته شدند، کشک را اضافه کنید و وقتی که آش یک جوش زد، قابلمه را از روی حرارت بردارید، اگر مقدار آب آش کم بود و غلظت آن زیاد شده بود از آب جوش استفاده کنید و به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله ۸: تزئین و سرو آش لخشک

بعد از آن آش لخشک را داخل ظرف مناسب بکشید و روی آن را با پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید و سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری کشک روی آن بریزید و این آش خوش طعم را همراه با نان تازه و انواع دورچین سرو کنید.

شاید دوست داشته باشید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
آخرین بروز رسانی در : شنبه 11 آذر 1402
Loading more posts...

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.