طرز تهیه نان جو دو سر پرک رژیمی برای صبحانه و میان وعده
طرز تهیه نان جو دو سر پرک
نان جو دو سر پرک یکی از انواع نانهای خوشمزه، رژیمی، سبک و مقوی است که به روشهای مختلف درست میشود، این نان بافتی سبک دارد و برای وعده صبحانه همراه با کره و مربا بسیار مناسب است، نان جو دوسرپرک یک نان خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان جو دو سر پرک در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد نول ویژه یا آرد فانتزی | ۲۱۰ گرم |
آرد کامل گندم یا ( آرد سنگگ ) | ۹۰ گرم |
آب برای مخلوط کردن با آرد کامل گندم | ۹۰ گرم |
جو دو سر پرک | ۶۰ گرم |
آب برای مخلوط کردن با جو دو سر پرک | ۱۲۰ گرم |
مخمر فوری | ۴ گرم |
عسل | ۱۵ گرم |
نمک | ۶و نیم گرم |
کره | ۳۰ گرم |
طرز تهیه نان جو دو سر پرک
مرحله ۱: اضافه کردن آب به جو دو سر پرک و خیساندن آن
ابتدا مقداری جو دو سر پرک را داخل یک ظرف بریزید، بعد آب گرم را به آن اضافه کنید، هم بزنید، بگذارید تا آب خوب به خورد جوی دوسر پرک برود، جو پرک کاملاً خیس بخورد و بافت آن نرم شود، بعد روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کم کم خنک شود.
مرحله ۲: مخلوط کردن آرد و آب
سپس مقداری آرد کامل را داخل یک ظرف بریزید، آب هم دمای محیط را به آن اضافه کنید، بعد هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، آرد به شکل گلوله باقی نماند و مخلوط تشکیل شده خمیری شکل شود لازم نیست که خمیر را ورز دهید فقط مواد را با لیسک خوب مخلوط کنید.
مرحله ۳: اضافه کردن عسل و مخمر به جو دو سر پرک خیس خورده
بعد جوی دو سر پرکهای خیس خورده را که کاملا نرم شدهاند، داخل یک ظرف بریزید، مقداری عسل به آنها اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و عسل به خورد آنها برود، سپس مقداری مخمر به مواد اضافه کنید، با لیسک هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
مرحله ۴: اضافه کردن خمیر، آرد سفید و نمک به مواد و ورز دادن خمیر
بعد از آن ترکیب خمیری آرد کامل را روی مواد بریزید، هم بزنید و با هم مخلوط کنید، سپس آرد سفید و نمک را به مخلوط مواد اضافه کنید و با هم ترکیب کنید، خمیر تشکیل شده را حسابی ورز دهید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند و بافت خمیر یک دست شود.
مرحله ۵: اضافه کردن آب به خمیر در صورت سفت بودن آن
دقت کنید اگر در حین ورز دادن خمیر بافت آن سفت بود کم کم به آن آب سرد اضافه کنید، دوباره ورز دهید تا آب به خورد مواد برود و بافت خمیر کمی نرم و لطیف شود، بافت خمیر نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد، خمیر را با دست خوب ورز دهید تا یکدست شود.
مرحله ۶: اضافه کردن کره به خمیر و ورز دادن آن
توجه کنید که در هنگام اضافه کردن آب حتماً از آب سرد اضافه استفاده کنید، عمداً از آب سرد استفاده میشود تا فرایند تخمیر طولانی شود ،سپس به دلخواه خودتان مقداری کره را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا به خورد خمیر برود و بافت آن نرم و لطیف شود.
مرحله ۷: پوشاندن طرف خمیر و استراحت آن
دقت کنید که خمیر در این مرحله خیلی شل و بیش از اندازه لطیف نشود چون آردهای سبوسدار ایرانی گلوتن بالا ندارند، اگر خمیر خیلی شل باشد در هنگام تخمیر از هم باز میشود، بعد از آن روی ظرف خمیر را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر استراحت کند.
مرحله ۸: گرفتن پف خمیر و قرار دادن آن روی یک سطح صاف
بعد از این که خمیر به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کرد، خوب پف کرد و حجم آن زیاد شد، نایلون روی ظرف را بردارید، با فشار انگشت روی خمیر، پف خمیر را بگیرید، روی یک سطح صاف خمیر را قرار دهید با دست آن را کمی پهن و باز کنید و خمیر را فرم دهید.
مرحله ۹: اسپری کردن آب روی خمیر و پاشیدن جو دو سر پرک روی خمیر
سپس به آرامی خمیر را رول کنید، روی آن با اسپری مقداری آب بپاشید و کمی جو دو سر پرک هم روی خمیر بریزید و پخش کنید تا بعد از پخت ظاهر آن جذابتر شود، داخل قالب لوف را با روغن مایع چرب کنید، طوری که کاملاً کف و دیوارههای قالب چرب شود.
مرحله ۱۰: قرار دادن خمیر در قالب و استراحت آن
سپس خمیر رول شده را داخل قالب قرار دهید، با یک نایلون روی قالب را بپوشانید و کنار بگذارید تا برای بار دوم استراحت کند اگر قالب لوف در دسترس نبود میتوانید خمیر را به همان شکل رول داخل سینی فر قرار دهید، سینی را از قبل با روغن کاملا چرب کنید.
مرحله ۱۱: قرار دادن قالب در فر از قبل گرم شده
بعد اجازه دهید تا خمیر در دمای محیط استراحت کند، حجم آن زیاد شود، خوب پف کند و بالا بیاید وقتی که حجم خمیر تقریبا دو برابر شد، نایلون روی ظرف را بردارید، روی خمیر کمی آب اسپری کنید و قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله ۱۲: تنظیم دمای فر و پخت خمیر به مدت کافی در آن
سپس دمای فر را روی ۲۴۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، به این نکته دقت کنید که میزان دما و حرارت فرهای مختلف با هم فرق میکن، بعد اجازه دهید تا خمیر به مدت ۲۰ تا ۲۲ دقیقه در فر بپزد و سطح آن کاملاً طلایی و مغز پخت شود.
مرحله ۱۳: بیرون آورد قالب از فر
بعد از این مدت قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید، اجازه دهید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود سپس با یک چاقوی تیز اطراف نان را از قالب جدا کنید، قالب را برگردانید و نان را از داخل آن به آرامی بیرون بیاورید تا کاملا خنک شود.
مرحله ۱۴: برش دادن و سرو نان جو دو سر پرک
سپس با یک چاقوی تیز نان جو را در اندازههای مناسب برش بزنید ،بعد چند برش از نان جو دو سرپرک را داخل ظرف مناسب بچینید و این نان خوش طعم، رژیمی و سبک را در وعده صبحانه همراه با کره، عسل، مربا، خامه و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
آموزش انواع نان
- منبع :
- nankadeh_zahra