طرز تهیه ترشی مخلوط

طرز تهیه ترشی مخلوط زرد رنگ طرز تهیه ترشی مخلوط بدون سرکه طرز تهیه ترشی مخلوط قرمز با رب گوجه طرز تهیه ترشی مخلوط بازاری نی نی سایت طرز تهیه ترشی مخلوط با آب گوجه فرنگی طرز تهیه ترشی مخلوط کرمانی طرز تهیه ترشی مخلوط فوری طرز تهیه ترشی مخلوط تبریزی

ترشی مخلوط از ترشی های چهار فصل در میان ایرانیان است که معمولا در کنار غذاهای سنتی سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی مخلوط در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.

مواد لازم ترشی مخلوط
گل کلم۱ عدد متوسط
هویج۴ عدد بزرگ
ساقه کرفس۱ عدد
خیار۵ عدد
سیب زمینی ترشی۴ عدد
پیاز۴ عدد کوچک
سیر۱ بوته
فلفل تند۴ عدد
سبزی ترشی۲۰۰ گرم
تخم گشنیزبه مقدار کافی
سیاه دانه و زردچوبهبه مقدار کافی
نمک و آویشنبه مقدار کافی
سرکه و آب جوشیدهبه مقدار مساوی از هر کدام

طرز تهیه ترشی مخلوط

مرحله اول

برای تهیه ترشی مخلوط خوشمزه ابتدا گل کلم را به اندازه دلخواه خرد می کنیم، سپس می شوییم و آبکش می کنیم تا آب اضافی اش به طور کامل خارج شود. در ادامه خیار را می شوییم، سپس به اندازه دلخواه خرد می کنیم.

مرحله دوم

حالا هویج را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم و به اندازه دلخواه خرد می کنیم. در ادامه پوست پیاز قرمز کوچک را جدا می کنیم، سپس به ۴ قسمت تقسیم می کنیم. حالا سیب زمینی ترشی را به اندازه دلخواه خرد می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله ساقه کرفس را جدا می کنیم، سپس می شوییم و به اندازه دلخواه خرد می کنیم. در ادامه پوست سیر را جدا می کنیم، سپس می شوییم و به اندازه دلخواه برش می زنیم. حالا فلفل تند را حلقه حلقه ریز خرد می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک کاسه مناسب و بزرگ انتخاب می کنیم، سپس گل کلم، هویج، ساقه کرفس، سیر، سیب زمینی ترشی، خیار، پیاز و فلفل تند را به کاسه اضافه می کنیم، سپس خوب مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.

مرحله پنجم

در این مرحله سبزی ترشی (جعفری، شوید، مرزه، گشنیز، ترخون) را می شوییم، سپس آبکش می کنیم تا آب اضافی شان خارج شود. در ادامه سبزیجان را روی تخته گوشت به صورت ریز ساطوری می کنیم. توجه داشته باشید خشک بودن مواد مهم است.

مرحله ششم

حالا سبزی ترشی را به کاسه حاوی مخلوط گل کلم اضافه می کنیم، سپس مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا سبزی با مواد ترکیب شود. در ادامه سیاه دانه را به ترشی مخلوط اضافه می کنیم تا سردی ترشی مخلوط را از بین ببرد.

مرحله هفتم

حالا تخم گشنیز را برای عطری بهتر و ترد شدن مواد به مخلوط ترشی اضافه می کنیم. در ادامه زردچوبه را به مخلوط ترشی اضافه می کنیم تا خوشرنگ شود. حالا نمک را به همراه گلپر به مخلوط ترشی اضافه می کنیم، سپس خوب مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی انتخاب می کنیم. در ادامه آن را تمیز می شوییم و با دستمال کاملا خشک می کنیم. توجه داشته باشید خشک بودن ظرف مهم است. در ادامه مخلوط ترشی را درون ظرف می ریزیم و پر می کنیم.

مرحله نهم

حالا آب را می جوشانیم، سپس کنار می گذاریم و اجازه می دهیم کاملا خنک شود. در ادامه سرکه را با آب جوشیده خنک مخلوط می کنیم تا کمی از اسیدی بودن سرکه کم شود. در ادامه مخلوط سرکه و آب را درون ظرف حاوی ترشی می ریزیم تا پر شود.

مرحله دهم

در این مرحله برگ کرفس را روی ترشی قرار می دهیم تا اگر ترشی کپک زد، کپک به ترشی نرسد. در ادامه یک نایلون فریزر را روی درب ظرف قرار می دهیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم تا از ورود هوا به ترشی جلوگیری کند.

مرحله یازدهم

در نهایت ترشی مخلوط را در جای خنک قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱۵ تا ۲۰ روز ترشی کاملا برسد. به هیچ وجه ترشی را مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید، چون این کار باعث خراب شدن ترشی می شود.

نکات طرز تهیه ترشی مخلوط

محل نگهداری ترشی

اگر حجم ترشی ما کم باشد، بهترین جا برای نگه داشتن آن، یخچال است. اما اگر حجم ترشی زیاد باشد، باید از مکانی استفاده کنیم که دارای رطوبتی کم و ترجیحا محلی دور از نور مستقیم خورشید باشد.

لطفا امتیاز دهید
آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 آذر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پانا مگ و لینک مستقیم بلا مانع است.