طرز تهیه میرزا قاسمی به روش اصیل گیلانی با طعم بی نظیر رستورانی
طرز تهیه میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یکی از غذاهای سنتی ایرانی و مربوط به خطه شمال کشور است. در این غذا از بادمجان کبابی و گوجه و تخم مرغ استفاده شده است. این غذا با سیر فراوان پخته می شود که طعم و عطر قالب آن را سیر تشکیل می دهد. این غذای خوشمزه را می توان به عنوان پیش غذا در مهمانی ها یا به عنوان یک وعده غذایی تهیه و سرو کرد. می توان میرزا قاسمی را درون تارت های نمکی آماده ریخت و به صورت تک نفره و لقمه ای سرو کرد. برای مشاهده اموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه میرزا قاسمی رشتی در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
برای تهیه میرزا قاسمی خوشمزه، اول بادمجانها رو کبابی کن و بعد پوستشونو بگیر و خردشون کن. پیاز و سیر رو تفت بده، ادویهجات و رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کن و خوب تفت بده تا عطرشون دربیاد. گوجهفرنگیها رو پوره کن و به تابه اضافه کن تا آبش کشیده شه. بعد، بادمجانها رو اضافه کن و با همه چیز تفت بده. در آخر، تخممرغ رو به دلخواه اضافه کن و بذار تا پخته بشه.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۶ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری سر پر |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
بادمجان قلمی | ۶ عدد |
تخم مرغ | ۱ تا ۲ عدد |
طرز تهیه میرزا قاسمی
مرحله ۱: آمادهسازی بادمجانها
برای تهیه میرزا قاسمی خوشمزه در ابتدای کار، بادمجان ها را می شوییم، سپس با پوست روی منقل ذغال یا اجاق گاز کبابی می کنیم. وقتی که بادمجان ها به طور کامل کباب شد، آنها را درون یک سینی قرار می دهیم و روی سینی را با یک پلاستیک می پوشانیم.
مرحله ۲: پوست کندن و خرد کردن بادمجانها
در این مرحله اجازه می دهیم بادمجان ها خنک شود. کشیدن پلاستیک روی سینی باعث می شود که پوست بادمجان ها راحت جدا شود. بادمجان ها را پوست کنده و ساطوری می کنیم و کنار می گذاریم. پیاز را شسته و پوست می کنیم و با رنده درشت آن را رنده می کنیم.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سیر
حالا یک تابه مناسب را با کمی روغن، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیاز ها را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. وقتی که پیاز ها طلایی شد، سیر رنده شده یا خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله ۴: افزودن ادویه و رب گوجهفرنگی
بعد از این که سیر هم تفت خورد، نمک و زردچوبه و پودر فلفل را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا عطر و بوی ادویه خارج شود. در این مرحله رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند.
مرحله ۵: آمادهسازی و تفت دادن گوجهفرنگی
در این مرحله گوجه فرنگی ها را می شوییم، سپس پوست شان را می گیریم. در ادامه گوجه فرنگی ها را در غذاساز پوره می کنیم. سپس آن را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
مرحله ۶: اضافه کردن بادمجان به سس و تفت دادن
وقتی که سس غلیظ شد، بادمجان های کبابی و ساطوری شده را به آن اضافه کرده و یک ربع ساعت به آن زمان می دهیم تا سس به خورد بادمجان ها برود و بادمجان ها با سس تفت بخورد. تخم مرغ را می توان جدا نیمرو کرد.
مرحله ۷: افزودن تخممرغ و پخت نهایی
یا در آخر روی میرزا قاسمی ریخت و در تابه را بست تا تخم مرغ هم پخته شود. می توان تخم مرغ ها را درون میرزا قاسمی شکست و همزد تا تخم مرغ درون میرزا قاسمی بافت ایجاد کند. میرزا قاسمی ها را در کنار نان بربری تازه و سبزی خوردن سرو می کنیم.
نکته کبابی کردن بادمجون
اگه دوست داری بادمجان میرزا قاسمیت طعم دودی داشته باشه، حتماً روی زغال یا شعله گاز کبابش کن. توی رستورانهای شمالی بادمجانها رو روی منقل ذغال کباب می کنن که طعم و بوی دودیش حرف نداره. اما اگه طعم دودیاش رو دوست نداری، برو سراغ فر! تو فر طعم بادمجان دودی نمیشه و همه میتونن از غذات لذت ببرن.
رب گوجه بزنیم یا نه؟!
خیلیها میگن اضافه کردن رب گوجهفرنگی به میرزا قاسمی کار اشتباهیه، میگن این کار طعم اصلیشو میگیره و فقط طعم رب میده. ولی من که قبول ندارم! به نظرم رب گوجه نه تنها طعمشو جذابتر میکنه، بلکه بهش رنگ و لعاب هم میده. اما هر کی سلیقهای داره، اگه دوست نداری رب گوجه بریزی، نریز! کاملا دستت خودته، تو آشپزی قاعدهی بدون تغییر نداریم!
آموزش غذا با بادمجون
- منبع :
- ashpazi_golmangoli